Bulletproof-kuren

Foto: Klaus Rudbæk Læs hvad vores testperson, Anne Holm Millner, mener om bulletproof-kuren.

“Min mave er fladere, og jeg har en let fornemmelse i kroppen”

Da Anne Holm Millner testede bulletproof-kuren, savnede hun især sin almindelige kaffe og morgenmaden med skyr. Bulletproof-kaffen var svær at få ned, men til gengæld imponerede det hende, hvor langvarig en mæthedsfornemmelse, den gav, og hvor let hun har følt sig.

Dag 1

“Jeg begynder dagen med bulletproofkaffen. Den smager OK, men det føles som at drikke kaffe med fløde. Jeg er overrasket over mæthedsfornemmelsen, der varer helt til klokken 12.00, selv om jeg ellers kun drikker vand og grøn te. Om eftermiddagen får jeg hovedpine, måske fordi jeg drikker mindre kaffe end normalt. Jeg føler mig dog frisk hele dagen, også selv om jeg bliver sulten midt på dagen og igen om aftenen, hvor jeg først spiser sent på grund af forældremøde.”

Dag 2

“Morgenens bulletproof-kaffe er svær at få ned. Morgenmaden er normalt det vigtigste måltid for mig, så den savner jeg virkelig. Jeg er dog stadig imponeret over kaffens mæthedsfornemmelse. Sommerfest i fritidsklubben om eftermiddagen er ikke det samme uden fadøl og grillpølse. Jeg holder mig til kildevand og salat på trods af et stort kagebord.”

Dag 3

“Jeg lægger ud med løbetur i skoven. Normalt spiser jeg en banan, inden jeg løber, og jeg tænker på, om det får nogen betydning. Men jeg føler mig frisk i kroppen, og det går fint. Senere er jeg på skovtur med nogle venner med god vin og lækre madkurve fra Meyers – til alle andre end mig. Jeg har forberedt en salat med spidskål, drikker meget vand og spiser en håndfuld blåbær. Senere på aftenen drikker jeg te for at afværge lysten til noget sødt.”

Dag 4

“Det er tid til weekendluksus, og jeg laver derfor bulletproof-omelet og bacon – tilberedt i ovn – til morgenmad og avocado med laks til frokost, og så spiller jeg tennis i to timer om eftermiddagen. Jeg føler mig let, og det er en god fornemmelse. Da jeg kommer hjem, sidder familien med saftevand og kage. Jeg laver en kop te og spiser to stykker honningmelon. Ups, det skulle vist helst have været tættere på aftensmåltidet, men jeg er dog stolt. Jeg holdt kuren uden sukker, brød og alkohol på trods af sociale arrangementer i løbet af weekenden. Sejt.”

LÆS OGSÅ: Dave Asprey om Bulletproof: Biohack din kost – og få mere energi, overblik og en lavere vægt

Dag 5

“Mandag morgen! Jeg kom for sent i seng, men føler mig umiddelbart frisk. Jeg skal køre tidligt, så jeg drikker bulletproof-kaffen klokken 06.00. Det er egentlig meget praktisk at overstå morgenmaden sådan, når du skal tidligt afsted. Men den er svær at få ned. Jeg har halsbrand om eftermiddagen. Det lider jeg ikke normalt af. Gad vide, om det har noget med kosten at gøre? Ved aftensmadstid er jeg meget sulten. Vi får økologisk kylling lavet i dampovn med søde bagte kartofler og asparges med smør og slutter af med en håndfuld blåbær som dessert. Resten af aftenen står den på vand. Det er klart den dårligste dag indtil nu.”

Dag 6

“Det er proteinfastedag! Jeg vågner og er træt, men har det bedre end i går. Da jeg kører hjem fra arbejde klokken 16.30, har jeg næsten ingen energi. Jeg skal spille tennis senere, men orker det ikke og overvejer at melde fra. Jeg steger fiskefrikadeller til familien og laver bulletproof-suppe med søde kartofler og ingefær til mig selv. Det føles stadig lidt vildt at putte så meget smør og olie i. Suppen smager godt og mætter OK, og energien er tilbage. Jeg spiller tennis fra klokken 20-22.00, og jeg løber og spiller bedre, end jeg har gjort i meget lang tid. Fedt!”

Læs også: Det mener eksperter om Bulletproof-kuren

Dag 7

“Jeg magter ikke mere af bulletproofkaffen, så det bliver i stedet avocado med laks til morgenmad. Det er let og friskt at spise, men mætter ikke så meget som kaffen, så jeg er sulten allerede klokken 10.00. I frokostbuffeten tager jeg et bjerg salat med bønner, linser og gulerod med ekstra olie over og lam med krydderier. Jeg er træt, men det skyldes måske, at jeg er kommet for sent i seng de seneste dage. Til gengæld har jeg hverken haft kvalme eller ondt i hovedet.”

EFTER KUREN:

“Min mave er blevet fladere, og jeg har en let fornemmelse i kroppen. Jeg har haft en del hovedpine under kuren. Det skyldes nok, at jeg plejer at drikke mere kaffe. Det var i det hele taget svært at undvære min kaffe med minimælk. Jeg elsker også min skyr med mandler og frugt om morgenen, så det var ikke så let at udskifte morgenmåltidet med vammel kaffe. Jeg kunne næsten ikke få bulletproof-kaffen ned de sidste to dage. Men det er vildt, at den kan mætte helt til 13-tiden. Bortset fra få gange har jeg ikke følt mig ukoncentreret og træt. Det krævede en del viljestyrke at sige nej tak til sukker, kulhydrater og alkohol, og jeg tænkte mere på mad, end jeg plejer. Både på indkøb og forberedelse. Jeg fik brugt min dampovn meget mere end normalt, og det vil jeg fortsætte med. Jeg vil også tænke mere i sunde olier.”

Om Anne Holm Millner

Anne Holm Millner er 44 år og HR-partner. Bor i Hareskovby med sin mand og to børn på 9 og 12. Løber et par gange om ugen, spiller tennis om sommeren og går med hunden Viggo. Om vinteren skiftes tennis ud med hatha yoga.

Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur