Asta Björk

Foto: Henrik Ohsten/TV 2 Asta Björk deler ud af sine sunde tips.

Asta Björk: ”Det arbejder jeg på at få ændret – men det er lidt svært”

Når Asta Björk ikke valser rundt på dansegulvet, kan hun godt lide at styrketræne eller løbe hurtige ture. Men hun har også erfaret, at det er vigtigt, at det ikke kun er det fysiske, der er på plads. Det mentale er mindst lige så vigtigt.

Hvordan holder du dig i form? 

"Jeg laver alt muligt – jeg elsker at træne! Jeg kan jo sjovt nok bedst lide at danse, så jeg tager til sådan nogle fitnessdansetimer, når jeg ikke laver ”Vild med dans”. Og så kan jeg godt lide at styrketræne, og af og til løber jeg også en tur. Ikke sådan nogle lange distancer, for jeg er bedst til spurt, hvor det er lidt intenst. Det kan jeg bedst lide."

Hvad er sundhed for dig?

"Jeg har fundet ud af, at sundhed for mig hænger meget sammen med, at der er balance mellem tingene.

Jeg har haft en periode, hvor jeg var lidt ”sundhedsfanatisk”, hvis jeg kan kalde det det. Jeg gik helt vildt meget op i at træne hver dag og spiste alle de rigtige ting – og gud forbyde, hvis jeg skulle spise noget, der var usundt.

Men det er jo ikke sundhed; man får det derimod dårligt af det. Så jeg har fundet ud af, at jeg har det bedst, hvis der er balance mellem tingene."

Så dit forhold til sundhed har ændret sig med tiden?

"Ja. Jeg havde en periode, hvor jeg havde det ret skidt mentalt. Ikke kun på grund af min ”sundhedsfanatiske" tilgang til livet, som jeg havde førhen, men også en række private ting.

Det viste mig, at når jeg har det dårligt mentalt, så har jeg heller ikke overskud til at passe på min krop. Og hvis ikke jeg passer på min krop, så kan jeg også få det skidt mentalt. Det hele hænger sammen.

Så hvis jeg ikke passer på mig selv psykisk, er for stresset og alt sådan noget, så er min krop heller ikke sund. For det er først da, at jeg kan tænke på at spise sundt og overskue den der yogatime søndag morgen, for eksempel."

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Det vigtigste for mig er at have et glas vand på mit sengebord, til når jeg vågner. Det første, jeg gør, er nemlig altid at drikke vand. Ellers føler jeg ikke, at jeg vågner ordentligt. Derefter går jeg ud og laver en kop kaffe, spiser noget frugt og sætter noget energisk musik på for at få mig i gang."

Hvad har du altid i dit køleskab?

"Jeg har altid agurk, cremefraiche og holiday-dip. Det er min yndlingssnack over alt. Det er så lækkert."

Hvilken vane vil du helst ændre?

"Min værste vane er uden tvivl, at jeg er rigtig god til at skubbe de ting, der stresser mig, ud i fremtiden – i stedet for at tage fat om dem, når det sker. Og så bliver jeg jo bare mere stresset over det. Så det arbejder jeg på at få ændret – men det er lidt svært."

Asta Björk

Asta Björk, 23 år.

Professionel danser. Kendt fra ”Vild med dans” på TV 2, som hun i 2018 vandt sammen med skuespiller Simon Stenspil.

Hun er i et forhold og bor i København.

Du kan følge hende på Instagram på @Astaivars.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Sund livsstil og Træning