Sundt hår - også når du træner meget
Foto: Getty | Sundt hår - også når du træner meget
fit living

Sundt hår og træning

Beskyt dit hår, når du træner

Der er god grund til at passe godt på dine lange lokker, hvis du ofte træner og laver klassikeren med en stram hestehale hver gang. Her får du 5 gode tips:

Af Sofie Winther Askgaard 01.mar.2017 Sundhed

1. Flyt hestehalen. Sætter du hestehalen samme sted, hver gang du træner, vil dit hår nemt knække og blive slidt der. Flyt din hestehale lidt op eller ned hver gang, eller variér med fletning eller knold.

2. Hold igen med tørshampoo. Tørshampoo er the shit, når du skal hurtigt videre efter træning, men pas på med at bruge 'mirakelmageren' for ofte. Tørshampoo har ofte en høj alkoholprocent, og blandet med sved, vil det tørre dit hår ud. Vælg derfor helst en tørshampoo uden alkohol.

3. Børst håret godt. Hvis du er flittig med hårbørsten, kan du fordele dit hårs naturlige olier ud i alt dit hår, så det ikke kun er rødderne, der får gavn af dem. Har du ikke tid til at vaske hår efter træning, er det vigtigt at få børstet håret godt, så det får lidt næring.

4. Sved er naturens saltvandsspray. Der er stor forskel på olie og sved. Og hvor olien gør dit hår fedtet, så er sved er næsten som saltvand, som efter en hård og svedig træningstime giver dit hår et pift, som har du været i bølgen blå - og hvem vil ikke gerne have det lidt matte, bølgede surferhår, som vi har om sommeren?

TIP! Brug en elastik af ordentlig kvalitet, for at undgå, at dit hår knækker, hvis du ofte sætter det op. Mange sværger til fx Blax-elastikkerne, fordi de er nemme at tage ud af filtret hår.

Kilde: New York Magazine & Allure.com

SE OGSÅ: Sådan holder du din hud sund & ren før og efter træning 


Henter...