Bikiniklar: Tab 3 kilo på 2 uger
Foto: Peter Nørby Bikiniklar: Tab 3 kilo på 2 uger

Bikiniklar: Tab 3 kilo på 2 uger

Giver synet af dine lår og din mave dig lyst til at hyre en personlig træner? ALT for damerne har bedt Sabrina Dinic om at afsløre nogle af sine nøgler til sommerens flotteste figur – følg bootcampen og kom godt i gang med at smide de første kilo.

– Du skal gøre, som jeg siger!
Personlig træner Sabrina Dinic kan ifølge sig selv få alle til at tabe sig på rekordtid. Men hun kan - som hun siger – selvfølgelig ikke trylle, så du skal selv gøre arbejdet, og det betyder, at der ikke er plads til snyd og selvmedlidenhed de næste 14 dage. Du kan nemlig ikke både være på kur og spise slik i sofaen om aftenen eller hapse tre stykker brød fra brødkurven, bare fordi tjeneren tilfældigvis placerer en kurv på bordet. Slet ikke, når du lige har bestilt en stor bøf, som er ved at blive tilberedt..., tag dig sammen og vent et par minutter.

Det hedder behovsudsættelse med et fint ord, hvilket er nemmere sagt end gjort, erkender Sabrina Dinic og tilføjer, at det kan man lære.

Hun kender som personlig træner alle fælderne. Også de dårlige undskyldninger og de praktiske forhold i vores hverdag, der gør det svært at holde vægten.

– Pasta med kødsovs sammen med børnene er bare én af de hverdagsting, der spænder ben for bikinikroppen. Er du klar over, hvor meget pasta med kødsovs danske kvinder spiser? Er det virkelig den mad, vi har lyst til? Nej, selvfølgelig ikke, men det er det nemmeste, så aften efter aften spiser vi det samme som børnene – eller måske spiser vi lige så meget som vores mand. Kvinder er eksperter i at tilpasse sig omgivelsernes smag og portionsstørrelser – og det bliver man tyk af, ligesom de færreste kvinder kan tåle at drikke vin hver dag, forklarer Sabrina Dinic.

Hendes bootcamp er normalt på 12 uger, for så lang tid tager det at ændre vaner grundlæggende. Men hun har indvilget i at lave en mini-bootcamp til ALT for damernes læsere, som en øvelse i at leve "ideelt" i to uger.

– Det giver dig øvelse i den livsstil, du vil være nødt til at forfølge mindst fem ud af syv dage frem over, hvis du vil have en sund krop, der har det godt, og som ser ud, som du gerne vil have den til: Slank, veltrænet og med en god, sund udstråling.

– Når kroppen har det godt, ser den fantastisk ud. Og når du først opdager det, bliver du inspireret til at leve sundere, derfor er en bootcamp en rigtig god ide for mange. Som en slags kickstart.

BOOTCAMP DAG 1-14
Morgen: Gåtur eller svømning eller vent til senere på dagen.

Morgenmad: Rester fra aftensmaden (protein) eller æg (omelet, blødkogt æg eller æggekage med grøntsager, evt. 1 skive wannabee rugbrød). Alternativt: Skyr, mager græsk yoghurt eller hytteret med bær.

På vej til job: Træk vejret og lad tankerne flyve (hjælper dig med at fokusere bagefter)

Frokost: Vælg protein og grønt, f.eks. en pakke rejer og avokado.

Eftermiddag: Cykl fra jobbet, træk vejret og lad tankerne flyve.

Ulvetime: Lav aktiviteter med børnene, slap af eller tag en kop te (men lad være med at spise)

Aftensmad: Spis protein (hvis familien skal have pasta med kødsovs, så drop pastaen, men spis kødsovs med masser af grønt til.

Efter maden: Gå tur, sjip med børnene eller slap af.

Gå i seng: Senest kl. 22.00. Det er den bedste kur mod en stresset hverdag. Undersøgelser viser, at man spise 30 pct. mere, hvis man sover for lidt.

Husk: Morgen og aften 5-10 minutters "mærk-kroppen-tid"

Træning: 20 minutters intervalløb, yoga, stretching, svømning eller gåtur. Evt, styrketræning ca. 30 minutter (hver anden dag).

Se Sabrina Dinics 9 nøgler til en sund og lækker krop

SABRINAS GODE RÅD
- Gå en tur eller lav yogaøvelser før eller efter dine måltider i de dage bootcampen varer
- Sluk for tv'et
- Kom ud i naturen – nyd omgivelserne
- Tag cyklen til og fra job
- Gør noget nyt hver dag – prøv at ændre én lille ting ved dine rutiner. Drop Facebook, skriv et brev, gå i teatret i stedet for at se tv, etc.
- Tag konsekvensen og hyr en personlig træner, hvis du bare ikke kan motivere dig selv
- Nyd din mad. Når du er inviteret ud, så spis, hvad der bliver serveret. Spis bare bollen med smør til fødselsdagen, men vend tilbage til din „basiskost", dvs. protein og grønt næste dag.

LÆS OGSÅ: Træning: Sådan dropper du de dårlige undskyldninger


Om eksperten:

Hvem: Sabrina Dinic

Hvad: Sabrina Dinic er kendt som en af Danmarks mest seriøse trænere og bootcampspecialister, derfor skal der overtalelse til for at få hende til at lave en bootcamp på kun to uger:

– Man skal regne med, at vedvarende livsstilsforandringer og en permanent ændring af din krop tager ca. 12 uger.
Men man ifølge træneren kan komme godt i gang på 14 dage, forudsat, at du følger kuren til punkt og prikke.

Hvor: Personlig træner og tidligere ansvarlig for bootcamps på d'Angleterre, i dag personlig træner og ansvarlig for bootcamps hos Well-Come Fitness i Hellerup.

Livsstil: Træner selv benhårdt to timer ugentlig.

Baggrund: Kommer oprindelig fra Serbien, har boet i Danmark i tyve år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tab dig hurtigt, Slankekur og Vægttab