Birgitte Sabina Weinberger
Foto: Malene Nelting, OFF | Birgitte Weinberger er vild med byliv, kortfilm og kærlighed – og følelsen hun får efter en løbetur.
ALT for damerne

Birgitte er ambassadør for ALT for damernes Kvindeløb

"Vi skal bevæge os - og det skal være sundt, sjovt og give mening"

Birgitte Weinberger er ambassadør for ALT for damernes Kvindeløb i Odense, hvor hun bor med sin mand og to sønner. Hun finder motivation i at passe godt på kroppen og holder den i gang med løbeture på max 30 minutter.

Af Mette Petersen 20.mar.2017 Sundhed

Birgitte Sabina Weinberger er 38 år og leder af Danmarks Internationale Kortfilmsfestival i Odense. Hun er vild med byliv, kortfilm og kærlighed – og følelsen hun får efter en løbetur. Vi har stillet hende en række spørgsmål om hendes løbevaner.

Hvor længe har du været løber – og hvorfor valgte du løb som motion?

-      Lidt løber er man vel altid. Engang løb jeg rigtig meget og jeg var god til det, men så blev jeg indhentet af livet. Men fem kilometer kan man jo altid løbe på viljen, ikke? I år har jeg kun løbet et par ture, men nu kommer solen, så skal jeg i gang igen. 

Løb kan ske her og nu - når man lige bliver bidt af en tanke! Det kræver ikke noget synderligt. Det er let og kræver ikke et medlemskab. Det er egentlig ikke fordi løb appellerer specielt til mig, men det er tilgængeligt. Jeg tilstræber generelt at have et bevægeligt liv, hvor jeg tager trapperne og cyklen, når jeg kan, og jeg holder mig i gang. Det er en vanesag, for det er så nemt at tage elevatoren, men på den måde undgår jeg at gå i forfald.

TILMELD DIG ALT FOR DAMERNES KVINDELØB

Hvordan kom du i gang med at løbe?

-       Min far havde en løbeklub derhjemme om søndagen, så dengang startede det... Senere spillede jeg håndbold, og her var det forventet, at vi også løb. Min ”løbekarriere” har altid været socialt betinget. Jeg er super målrettet og ambitiøs i andre sammenhænge, men når det kommer til sport, består min rygrad af vingummi. Min ultimative drivkraft er det sociale. Jeg skal have en aftale om at mødes med nogen, for ellers er jeg alt for god til at overbevise mig selv om, at andre ting er vigtigere. Jeg svigter ikke andre, men jeg er overraskende god til at svigte mig selv i den sammenhæng.

Hvor langt løber du?

-       Min løbetur må maks vare en halv time, så jeg løber det, jeg kan nå på den tid. I går blev det til 3,5 kilometer, som jeg løb sammen med to venner. Det handler om at komme ud og få mig rørt. Jeg har ikke et mål om at skulle løbe hverken halv- eller helmaraton, jeg er tilhænger af: alt med måde. Jeg er også sådan en type, der elsker undersøgelser om, at man bliver sund og smuk og klog af chokolade og at maraton og den slags ikke er sundt for kroppen… Jeg synes, vi skal bevæge os med omtanke, og det skal være sundt, sjovt og give mening.

Hvad er dine favoritruter?

-       Apropos den tilgængelighed, jeg nævnte tidligere, så starter og slutter min løberute ved min hoveddør. Jeg bor tæt ved havnen i Odense, og det er et rigtig fint sted at løbe. Når det bliver lidt bedre vejr, skal jeg ud på Stige Ø, som er en nedlagt losseplads og crossfit bane – et super godt sted at løbe. Mine drenge vil også gerne have mig med hen til Syddansk Universitet, her er der også et fedt løbeområde, hvor de kan løbe på løbehjul.

SE OGSÅ: Saml dit eget dreamteam til årets kvindeløb

Hvad er din motivation for at komme afsted?

-       Jeg synes, man har en forpligtigelse til at passe på sig selv - bruge kroppen, mens man har den. Jeg løber for at bibeholde en grundform og det har jeg planer om at gøre ind i 40’erne også. Jeg løber ikke for at blive tynd, jeg løber, så jeg ikke går i stå.

Hvordan løber du – alene, med løbemakker eller -klub og hvorfor?

-       Jeg har lavet en lille løbeklub med to venner. De bor tæt på, så det er dejlig nemt. Tre er et godt tal, for så er der sandsynligvis typisk to, der kan. Vores motto er: ”1 gang om ugen er mega sejt. 2 gange om ugen er overdrevet cool.”

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?

-       Jeg gør det om aftenen, når hverdagen er lukket ned - når børnene er puttet, og jeg normalt ville sætte mig i sofaen og tage en dyb indånding. Det er det eneste tidspunkt, der er en mulighed. Her gør børn bare en kæmpe forskel.

Har du før deltaget i løb – og hvilke?

-       Jeg har ikke løbet ALT for damernes Kvindeløb før, men jeg har løbet DHL i mange år, da vi (OFF) sponsorerer T-shirts dertil og for mange år siden også Marselisborgløbet i Århus. For mig er det en motivationsfaktor, at vi kan hjælpe hinanden med at holde os i gang. Det handler mere om processen end målet, og det er løbeturene før og efter selve dagen, som betyder mest for mig.

Løber du med musik?

-       Hvis jeg en sjælden gang løber alene, så kan jeg godt lide at høre jazz på turen.

 Dit bedste råd til en nybegynder?

-       Find nogle forpligtende relationer og fællesskaber, som holder dig op på dine aftaler og mål. Der er masser af muligheder for at finde nogen i lokalsamfundet på fx sociale medier. Nogle gange kan en løbeklub med venner godt ende som en snakkeklub. Det bedste er at finde nogen, der vil det samme som en selv.

Læs også: Jeg skal op på 10.000 skridt om dagen


Henter...