Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Her er 5 sunde og nemme valg
Foto: Peter Nørby Christian Bitz & Mette Frisk

Bitz og Frisk: Sådan spiser vi selv

Spis spegepølse, hvis du elsker det – men spis et mindre stykke. Christian Bitz og Mette Frisk optimerer deres kost med små ændringer. Glæd dig over, at det ikke behøver være enten-eller, når det kommer til din kost.

Pålægget
I stedet for den fede spegepølse med nitrit, så spis rester fra aftensmaden som pålæg. Eller hvis du bare vil have pølse, så tag et mindre stykke og top op med tapenade, grøntsager og salat.

Brødet
Aflæg din bager et visit, og hør, hvad der er i brødet. Lever det op til din standard, så køb dit brød hos ham. Det kan godt holde sig i nogle dage uden tilsætningsstoffer. Brød fra supermarkedet bør have fuldkornslogo og være groft.

Snacken
I stedet for slik, chips og kage, så spis f.eks. mørk chokolade, nødder ristet i honning eller salte mandler.

Drikken
I stedet for sodavand med sukker, så snup en danskvand. Har du virkelig lyst til en cola, så drik et enkelt glas, men ikke til maden, som et glas flydende slik!

Kødet
I stedet for at spise kød hver aften, så spis bælgfrugter som f.eks. kikærter eller bønner som proteinkilde en gang om ugen. En ugentlig vegetardag er også miljøvenligt.

LÆS OGSÅ: Så nemt booster du viljestyrken

Det spiser Christian og Mette selv:

...til morgenmad
Christian Bitz: Skyr.
Mette Frisk: Havregrød.

...til frokost
Christian Bitz: – Rugbrød, meget gerne med makrel i tomat.
Mette Frisk: – Rugbrød med hvad der nu lige eraf pålæg i nærheden.

...til aftensmad
Christian Bitz: – En god bøf uden alt for meget tilbehør.
Mette Frisk: – Nye kartofler, spidskål og noget kød som tilbehør.

...som mellemmåltid
Christian Bitz: – Wasa Sport knækbrød med ost eller frugt/grønt dyppet i hummus.
Mette Frisk: – Knækbrød eller et æble.

...når det skal gå hurtigt
Christian Bitz: – Fisk. Det lyder helligt, men det tager jo kun 10-12 minutter at tilberede i ovnen.
Mette Frisk: – En omelet.Og så har vi ufattelige mængder kødsovs i fryseren til at tage frem på travle dage.

...i sofaen
Christian Bitz: – Jeg ligger meget sjældent i sofaen, for når det sker, falder jeg i søvn.
Mette Frisk: – Salte mandler.

..fra kiosken
Christian Bitz: – Jeg går sjældent i kiosken. Men når jeg har været ude at holde foredrag og er på landevejen, kan jeg godt finde på at køre ind et sted og købe en Red Bull, mørk chokolade eller nødder og mandler.
Mette Frisk: – Det med at gå i kiosken er jeg faktisk holdt op med. Det tog overhånd, da jeg var gravid sidste gang.

...når det er takeaway
Christian Bitz: – Indisk eller sushi. Jeg spiser mest det udefra, jeg ikke selv kan finde ud af at lave. Jeg ville hade at købe en halvdårlig burger eller pizza, som jeg selv kan lave meget bedre.
Mette Frisk: - Thai, sushi eller mellemøstlige retter med masser af krydderier

...når det skal være luksus
Christian Bitz: – En rigtig lækker og raffineret fiskeret, der er blevet brugt lang tid på at lave. Som tilbehør vil jeg gerne have en grov salat og et godt glas rødvin.
Mette Frisk: – En krogmodnet dansk bøf fraet dyr, der har haft det godt, og som har fået masser af kærlighed.

LÆS OGSÅ: 5 tip - Sådan spiser du mindre slik

Bitz & Frisk

Mette Frisk er uddannet journalistog har i de sidste 10 år været ansat på DR. Hun er 35 år, og bor på Amager med sin mand og to sønner på henholdsvis 3 år og 10 måneder.

Christian Bitz er uddannetcand. scient i human ernæring og har bl.a. tidligere været forskningschef på Herlev Hospital. Han er 36 år og bor i Charlottenlund med sin kone og to døtre på 5 og 8 år.

Magasinet Bitz & Frisk bliver sendt hver tirsdag som en del af nyhedstimen på DR1.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kost, Christian Bitz og Kostplan