Yogaøvelse: Solhilsen (surya Namaskar)

Yogaøvelse: Solhilsen (surya Namaskar)

Bliv guidet gennem Solhilsen her...

God morgen krop – og godmorgen dejlige sol. Solhilsen er en klassisk yoga-serie, som strækker og styrker kroppens muskler. Tag en tur og føl varmen…

VÆK KROPPEN BLIDT eller start dagen med en seriøs udfordring. Det er tempoet, der er afgørende, når du laver solhilsen – en øvelsesserie af klassiske yogastillinger, som sættes sammen. Hvis du bare vil strække og vække kroppen, laves en omgang, vil du træne, kan du lave otte omgange i rap - så får du varmen i hele kroppen!STILLING NR. 1: Stå med samlede fødder, lige ryg og spænd i lårene.

 


STILLING NR. 2:
Træk vejret og løft armene op over hovedet fra siden.

 


STILLING 3:
Pust ud og buk forover i hofteleddet og sæt håndfladerne i gulvet eller på læggen.STILLING NR. 4: Ånd ind og stræk ryggen fremad, spænd maven og kig frem.STILLING NR. 5:
Pust ud og sæt håndfladerne i måtten. Gå tilbage med fødderne og hvil på tåspidserne.STILLING NR. 6: Hold albuerne tæt ind til kroppen og hold den i en lige linje, bøj armene.STILLING NR. 7: Ånd ind og læg benene i gulvet, løft overkroppen og stræk armene.STILLING NR. 8:
Ånd ud. Kom tilbage på flad fod og stræk arme og ben. Bliv i stillingen og tæl til ti, mens du trækker vejret roligt. Lav derefter stillingerne i omvendt rækkefølge. Gå først tilbage til stilling 7, gå dernæst tilbage til stilling 6 og 5 på en indånding. Pust ud og sæt først højre, dernæst venstre ben frem til hænderne som 4 og 3 og afslut med stilling 2 og 1.


 

Se, hvad vi ellers skriver om: Yoga og Yogaøvelser