Bliv stærk på stuegulvet: 8 øvelser, der forandrer din krop
Foto: Foto og øvelser fra Anne Bechs nye bog ”Tab dig hvor du vil”, Gyldendal. Du behøver ikke at gå i fitnesscenter for at træne - Anne Bech giver dig 8 øvelser, du kan gøre derhjemme på stuegulvet.

Øvelser derhjemme

Bliv stærk på stuegulvet: 8 øvelser, der forandrer din krop

Personlig træner Anne Bech giver dig her sine favorit-øvelser, der sætter gang i flere muskelgrupper. For hvorfor nøjes med at træne en, når du kan træne flere på den samme tid? Og hvorfor gøre det i træningscentret, når du kan gøre det derhjemme?

1/ Liggende benløft
1.Læg dig på siden, og sæt albuen i gulvet. 2. Før det højre knæ ind foran dig, og stræk benet diagonalt tilbage. 3. Sænk benet igen. Spænd godt i balden hele tiden. 4. Gentag alle på det ene ben, og skift så side. Gentag i ca. 2-3 minutter.

LÆS OGSÅ: Flad mave: Her er den mest effektive øvelse

2/ Backlunge med spark og vægttaske

1. Hav tasken foran dig. 2. Sæt højre fod langt tilbage, og kom ned i 90 grader med begge knæ. 3. Spænd i venstre balde, stræk højre ben frem, og lav et spark. 4. Sæt hurtigt højre fod tilbage igen, og gentag. 5. Lav først alle øvelser på højre, gentag derefter med venstre. Gentag i ca. 2-3 minutter.


3/ Hoftepres diagonalt

1. Sid på gulvet med venstre fod bagerst i gulvet og højre ben strakt. 2.Sæt højre hånd i gulvet, og hav venstre hånd klar til at blive presset lige op mod loftet. 3. Pres hoften helt op, spænd i balder og lår, og stræk armen. 4. Sænk kroppen til lige over gulvet og pres op igen. 5. Tag alle gentagelser på det ene ben, før du skifter. Gentag 1-2 minutter pr. side.


LÆS OGSÅ: En time om ugen er nok til at træne dig slank

4/ Sakse-twist med strakte ben

1.Lig på ryggen på en måtte eller et håndklæde. 2. Hav hænderne i nakken og strakte ben. 3. Løft så benene over gulvet, og før venstre ben og højre albue mod hinanden.
4. Sørg for at holde hagen fri fra brystet og ikke spænde i nakken. 5. Skift i luften, så det er højre ben og venstre albue mod hinanden.Gentag i alt 3 minutter.


5/ Glide out på albuernemed håndklæde

1. Lig på gulvet på alle fire. 2. Sørg for, at du har noget blødt under knæene. Og læg et håndklæde under albuerne, så du kan glide på gulvet. Har du gulvtæppe, virker en plastikpose bedre. 3. Spænd, alt hvad du kan, i maven, og glid så helt ud i vandret. 4. Brug maven til igen at trække dig tilbage til udgangspunktet. 5. Gentag i ca. 2-3 minutter. 

6/ Mountainblimbers

1. Stå i håndstand. 2. Træk så det ene knæ op til maven, og sæt tåen i. 3. Sæt af med fødderne, og skift i luften til den modsatte fod. Gentag i alt ca. 2 minutter.

7/ Burpee til supermand

1. Stå med samlede fødder. 2. Sæt dig ned på hug med hænderne ved siden af fødderne. 3. Hop baglæns ned i håndstand, og rul med det samme ned på maven, mens du strækker arme og ben frem og op over gulvet. 4. Sæt hænderne i gulvet igen, og kom tilbage til håndstand. 5. Hop frem til hugsiddende og derfra op i et hop med armene strakt op i luften. 6. Gentag hele serien 2-3 minutter.

8/ Telemark

1. Stå med højre ben foran det venstre. 2. Bøj ned i begge ben, så de begge er 90 grader i vinkel, som i en lunge. 3. Hop op i luften, og skift ben, så du lander med venstre ben forrest. 4. Bøj i knæene , så du lander i 90-gradersvinkel igen. 5. Gentag ca. 2 minutter.


LÆS OGSÅ: Få Anne Bechs kostplan

LÆS OGSÅ: Bliv fit på 5 minutter med Anne Bechs træningsvideoer

LÆS OGSÅ: Spis og træn dig til en flot bagdel

Se, hvad vi ellers skriver om: Anne Bech, Træningsprogram og Vægttab