GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Camilla Ottesen: Jo vildere, jo bedre
Foto: Les Kaner

Camilla Ottesen: Jo vildere, jo bedre

Jo flere forhindringer, jo bedre. Camilla Ottesen vil gerne løbe forhindringsløb, triatlon og langt. For den fysiske udfordring giver hende en følelse af at være super levende.

Hvor længe har du løbet?
– Altid… men klart mere i nogle perioder. Da jeg var barn og ung, dyrkede jeg håndbold på rimelig højt klubniveau, så der var jo masser af løbetræning. Eftersom løb altid har været en del af mit liv, er det nemt for mig at hoppe i løbetøjet.

Hvor meget løber du?
– Jeg har aldrig været den, der har løbet ekstremt lange ture, men det sidste års tid er ruten blevet sat op, og jeg kan godt løbe 10 km.

Hvorfor løber du?
– Jeg synes, det er supersjovt at være med i løb og konkurrencer. Det er motiverende for mig at løbe, når jeg ved, jeg skal deltage i et løb, og der er et mål. Løb er også et godt supplement til min anden træning.

Dyrker du anden motion?
– 3-4 gange om ugen står jeg tidlig op og er klar kl. 6.00 til at træne. Sammen med et par af mine venner har vi en slags bootcamp. Jeg synes, det er så fedt at træne så tidligt.

Hvad kan du ikke undvære på løbeturen?
– Det gode vejr og musikken. Begge dele får mig til at løbe længere.

Hvad er det bedste tidspunkt på dagen at løbe på?
– Løb er fedt på alle tider af dagen. Det er det, der er så godt ved løb: Du er ikke afhængig af andre eller et bestemt hold og tidspunkt.

Har din krop ændret sig siden du begyndte at løbe?
– Jeg synes desværre med alderen, at der kommer flere løbeskader.

Hvad hører du, når du løber?
– Musik, der giver energi, og som nærmest får mig til at danse/løbe af sted, og som jeg kan synge med på.

Hvad har været din største succesoplevelse?
– Løbet ”Toughest”, som minder meget om et militærløb. At løbe 8 km i sand på en regnfuld og blæsende efterårsdag på Amager Strand, og gennemføre alle 50 udfordringer. Det var fedt, og jeg skal klart med igen i år.

Hvad er dit næste mål?
– Jeg kunne virkelig godt tænke mig at løbe et halvmaraton. Se og mærke, hvordan min krop og fysik ville reagere. Det ville være en sjov udfordring.

Hvad får dig ud på løbeturen, når du ikke gider?
– Jeg løber kun, når jeg har lyst. Det skal være rart og sjovt at dyrke motion. Så når jeg har en dag eller periode, hvor jeg ikke er i løbehumør, så vil jeg ikke tvinge mig selv.

Hvad er dit bedste råd til folk, der gerne vil begynde at løbe?
– Start op stille og roligt, det er motiverende med små sejre. Meld dig til et løb med venner og veninder, så der er et mål med din løbetræning. Det er en dejlig måde at være sammen på.

LÆS OGSÅ: Natasja Krone: Sådan er min løbetid

Se, hvad vi ellers skriver om: Camilla Ottesen