Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Charlotte Guéniau er ambassadør for Alt for damernes kvindeløb 2017
Mød Charlotte Guéniau, som er ambassadør for Alt for damernes kvindeløb 2017

ALT for damernes kvindeløb 2017

Charlotte Guéniau: "Motion giver mig mere energi, en stærk krop, og så ser jeg jo også bedre ud i spejlet"

En ryg-operation endte med at betyde 20 års stilstand, men nu har kreativ direktør i RICE, Charlotte Guéniau, i den grad gjort comeback i træningsskoene.

Problemer med ryggen havde i mange år holdt 50-årige Charlotte Guéniau fra at gøre motion til en fast del i hendes liv og hverdag.

”Jeg blev opereret i ryggen for 20 år siden, og jeg må ærligt indrømme, at jeg derefter bildte mig selv ind, at jeg ikke kunne noget, og at stilladset ikke kunne holde til at træne. Men det var en ubegrundet frygt, og for fem år siden fik jeg lidt af en øjenåbner, da min veninde blev opereret for en diskusprolaps, og hendes 44-årige krop blev vurderet som en 60-årigs – jeg kunne jo godt fornemme, at det også ville gøre sig gældende for min krop. Jeg løb simpelthen tør for undskyldninger og besluttede mig for, at nu gik den inaktive livsstil ikke længere, og jeg begyndte hos en personlig træner,” siger Charlotte Guéniau, som ikke har ladet træningsskoene være i fred siden.

Charlotte Guéniau er ambassadør for ALT for damernes Kvindeløb 2017, og du kan møde hende på walkruten i Odense d. 15. juni. Hun er kreativ direktør i interiør- og accessoriesvirksomhed RICE, som hun startede sammen med sin mand, Philippe Guéniau i 1998. Hun er mor til to børn på 17 og 19 år, og familien bor i Odense.

Hvilken form for motion dyrker du?

”Det har været en åbenbaring for mig at begynde at træne. Min personlige træner Morten Tillitz og jeg har bygget min krop op igen ved hjælp af boksetræning og core-træning, der øger stabiliteten, og derudover spiller jeg squash og dyrker hot yoga. Hver torsdag morgen dyrker jeg crossfit i en time sammen med mine kolleger, hvor vi bagefter tager på RICETERIA by RICE og spiser morgenmad. Vi har også lagt træning ind i arbejdstiden, og hver mandag mødes vi i Mortens Gym til styrketræning. Derudover har jeg hund, så jeg går mange gode ture.”

SE OGSÅ: Årets løbetrøje er designet af Custommade

Hvad giver det dig at træne og at være aktiv?

”Glæde, styrke og overskud. Jeg får mere energi, en stærk krop – og ser jo også bedre ud i spejlet. Motion er en god investering i mig selv, og jeg kan mærke, at jeg bliver stærkere af det, så i dag er det helt nødvendigt at blive ved.”

Hvad giver det dig at gå?

”En gåtur giver energi og opladning. Naturen giver meget, og jeg bruger turene både til refleksion og til samtale. Jeg går jævnligt lange ture, og jeg kan rigtigt godt lide at vandre. Der er ret fint på Stige Ø, så der kan jeg godt lide at gå. Til hverdag bliver det en gåtur i skoven eller ved vandet. Jeg har hund, og den elsker at få lov til at løbe ude i det fri, så derfor kører jeg gerne ud i skoven eller til vandet. ”

Går du alene eller?

”Mange gange kommer jeg afsted, fordi hunden skal luftes, men jeg går også ture med min familie og veninder. Sidste år gav vi en Vandring & Gourmet i gave til en veninde. Her bruger du et døgn udenfor, hvor du går udvalgte ture med en guide, spiser mad over ild, der er tilberedt af en kok og sover udenfor. Jeg skal afsted igen med 14 venner i maj – det er en helt fantastisk måde at være sammen på, og der er masser af mulighed for at få snakket sammen på de lange ture.”

SE OGSÅ: Saml dit eget dreamteam til årets kvindeløb

Hvad er din motivation for at komme afsted?

”I starten var min motivation at komme i form, at få motion ind i mit liv som en fast bestanddel og at blive stærk, siden hen er det også blevet for at tabe mig.”

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?

”Jeg prioriterer motion på lige fod med et møde, og det står altid i min kalender. Jeg har også faste aftaler, hvor jeg ved, at der står en træner eller træningsmakker og venter på mig. Og så er det vigtigt at finde noget, som man kan lide og gør, at man har det sjovt, når man dyrker motion – jeg bliver glad af at gå til boksning og spille squash.”

Dit bedste råd til en nybegynder?

”Invester 6-10 sessions med en personlig træner – især hvis du er kommet langt væk fra at træne. Der ville være gået en alarm i gang, hvis jeg var dukket op i et fitnesscenter, da jeg først gik i gang, så længe havde jeg ikke lavet noget, men min personlige træner har hjulpet mig på vej og gør, at jeg bliver holdt til ilden. Så en personlig træner er en god motivation og en god investering til at komme godt i gang. Og find noget, som du synes, er sjovt.”

Dit bedste råd til at hoppe i traveskoene?

”Det er følelsen, man har bagefter – det er vigtigt at connecte til den følelse, for man ved, at man bliver så glad bagefter.”

SE OGSÅ: "Det var skønt efter mange års overvægt at opdage, at jeg kunne løbe"

SE OGSÅ: Boost din løbemotivation: 3 gode øvelser & geniale tips

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb og Løb