Cecilie Uttrup Ludwig bliver præsteneret i Paris

Foto: Getty Images Cecilie Uttrup Ludwig ses af engelske BBC som en af favoritterne til en podieplads.

Kvindernes Tour de France

Vingegaard tog gult – Nu kan en dansk kvinde gøre det samme: Her er de 3 håb til Tour de France Femmes

Kvindernes officielle Tour de France afholdes for første gang i 33 år, og også her er der gode chancer for dansk triumf, vurderer eksperter. Mød de tre danske håb her.

Hvad der udspillede sig på Champes-Élysées i Paris søndag den 24. juli 2022 går ikke bare over i danmarkshistorien, men også verdenshistorien.

Mændenes Tour de France sluttede nemlig med en gul sejrsfest til danske Jonas Vingegaard efter en kraftpræstation af både ham og Jumbo-Vismaholdet.

Men inden herrerne kørte ind på den prominente shoppinggade, der forbinder Concorde-pladsen og Triumfbuen, fandt også en anden særlig og historisk begivenhed sted netop der.

Champes-Élysées var nemlig ligeledes målstreg for den første etape af kvindernes Tour de France, som i år afholdes officielt for første gang siden 1989. Kvinderne har i mange år blot kørt et endagsløb, men her 33 år efter den sidste officielle tour for kvinder er den nu tilbage som en otte etaper lang cykelkonkurrence – og det er med hele tre danske kvinder helt fremme i feltet.

Artiklen fortsætter under videoen...

Gode håb for de danske kvinder

Søndagens første etape af det historiske løb satte i gang fra Eiffeltårnet i Paris og sluttede ved Champes-Élysées - og her imponerede danske Emma Norsgaard, som kom over målstregen som nummer fem. 

Der er da også gode chancer for gult til kvinderne, mener eksperter.

”Jeg har virkelig gode mavefornemmelser både frem mod søndagens etape og så de seks første etaper. Emma Norsgaard er en virkelig dygtig sprinter, men hun kan også køre opad,” fortalte blandt andet ekspert og tidligere cykelrytter Christina Siggard i ’Go’ morgen Danmark'.

”Nu tør jeg næsten ikke sige det, men lad os krydse fingre for, at der også kan være noget gult i det.”

Mød de tre danske håb her:

Cecilie Uttrup Ludwig, FDJ SUEZ FUTUROSCOPE

image3cks.png

Cecilie Uttrup Ludwig forelskede sig som 13-årig i cykelsporten og blev professionel for det schweiziske hold Cervélo-Bigla allerede som 17-årig.

I dag kører hun for det franske cykelhold FDJNouvelle Aquitaine-Futuroscope og er nr. 10 på verdensranglisten over kvindelige cykelryttere. Cecilie Uttrup Ludwig blev dansk mester i enkeltstart i 2016, 2017 og 2018 og kører til Tour de France Femmes i rødt og hvidt, da hun i juni blev dansk mester i linjeløb.

Hun er desuden udnævnt som en af favoritterne til en podieplads i Tour de France Femmes af bl.a. BBC.

Hun er 26 år og bor i Girona i Spanien.

Læs FIT LIVINGs store interview med hende her, og følg hende t(o)ur rundt på landevejene på instagram her.

Julie Leth, UNO-X PRO CYCLING TEAM

leth.jpg

Julie Leth var i mange år glad for atletik, men grundet en akillesseneskade startede hun som 14-årig med at cykle for at holde sig i form. I 2006 tog hun tilfældigvis med sin bror til træning i en cykelklub, og så gik det ellers stærkt derfra.

Allerede i 2008 vandt hun nemlig sin første titel som danmarksmester i banecykling. Siden da er hun blandt andet blevet dansk mester i landevejsløb og i enkeltstart samt har flere titler i forskellige banediscipliner. Hun vandt desuden sølv ved OL 2020 i banedisciplinen parløb sammen med Amalie Dideriksen, hvem med hun også har vundet EM i både 2018 og 2019

Hun er 30 år, bor i Aarhus og er kærester med den danske banerytter Lasse Norman Hansen.

Følg hende på instagram her.

Emma Norsgaard, MOVISTAR TEAM WOMEN

norsgaard.jpg

Da Emma Norsgaard var syv år gammel, blev hun inspireret af storebror Mathias Norsgaard Jørgensen, som på daværende tidspunkt allerede havde vundet adskillige titler inden for cykelsporten. Kort efter var det også hende, der begyndte at tage titler i både pige- og drengeklasserne.

Sidenhen har hun vundet blandt andet en etape i Giro d’Italia og er flere gange blevet dansk mester i linjeløb. Både i 2021 og 2022 blev hun dansk mester i enkeltstart, og i 2022 har hun ligeledes også vundet det belgiske Le Samyn des Dames.

Hun er 22 år, bor i Girona i Spanien og er gift med den danske cykelrytter Mikkel Bjerg.

Følg hende på Instagram her.

Tour de France Femmes køres frem til og med den 31. juli.

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling, Samfund og Ligestilling