Derfor bliver du forkølet – og sådan undgår du det

Derfor bliver du forkølet – og sådan undgår du det

Åh, den dumme forkølelse! Er du træt af dens evige tilbagevenden, kan du forebygge den ved at følge disse simple råd.

Så var den der igen. Forkølelsen.

Den kommer alle tider på året – for selvom forkølelse ofte forbindes med de kolde vintermåneder, så kan den finde vej til dine øvre luftveje hele året rundt. I overgangene mellem sommer og vinter er vi måske særligt slemme til at glemme at klæde os ordentligt på, hvilket ofte resulterer i en omgang snue.

Typiske symptomer på forkølelse er ondt i halsen, let feber, snue, tilstoppet næse og hoste – og generelt en følelse af at være sløj.

Derfor bliver du forkølet

Når du bliver smittet med forkølelse, sker det gennem virus, der overføres fra en forkølet til en rask person – typisk gennem nys, hoste og håndtryk. Der findes over 100 forskellige forkølelsesvira, og det er en tilstand, der har det med at vende tilbage gang efter gang.

Og hvorfor så det? Her kan du se fem mulige årsager til, at du bliver forkølet – og råd til at undgå det.

Du sover for lidt

Et godt immunforsvar står øverst på listen, når det gælder om at forebygge forkølelse. Og et godt immunforsvar hænger blandt andet sammen med en god nats søvn. Hvis du sørger for at sove mindst syv timer hver nat, har du bedre chancer for at holde snuen for døren.

Du har allergi

Allergi er én af de ting, der hurtigt kan irritere næsen og få den til at løbe. Hvis du lider af eksempelvis støv- eller pollenallergi, kan du overveje at bruge næsesprayen OtriCare AloeVera, som hjælper næsens forsvar med at fungere korrekt, og som fjerner allergifremkaldende partikler som støv og pollen. OtriCare AloeVera er fremstillet naturligt af fortyndet saltvand og Aloe Vera, hvilket betyder, at du kan bruge den lige så ofte, som du har brug for det.

Din krop bliver afkølet

En afkølet krop gør dig mere modtagelig over for forkølelse. Husk derfor at klæde dig ordentligt på – hele året. Særligt i overgangen mellem årstiderne er vi slemme til at glemme at tage nok tøj på. Om sommeren bør du også holde igen med de alt for lave temperaturer på aircondition, da de også kan køle kroppen meget ned.

Du bevæger dig for lidt

Motion er essentielt for immunforsvaret, så sørg for at bevæge dig i din hverdag, hvis du vil forebygge forkølelsen. Når du bevæger dig, løber blodet desuden hurtigere rundt i kroppen, hvilket hjælper de hvide blodceller med at bekæmpe infektioner.

Din næses forsvar fungerer ikke korrekt

Næsen har en vigtig funktion ved at opvarme og fugte den luft, vi indånder, og filtrere de små partikler væk fra luften. Dermed beskyttes de nedre luftveje mod støv, irritation og tørhed. For at opretholde alle næsens funktioner er det vigtigt at holde næsehulen ren og fugtig.

Du kan bruge OtriCare AloeVera næsespray for at hjælpe med at forebygge forkølelse. Den styrker næsens forsvar ved at holde næsehulen ren og fugtig, så den bedre kan filtrere små partikler væk. Hvis skaden allerede sket, og næsen er blevet stoppet, kan den desuden skånsomt rense næsehulen og lindre irritation.

OtriCare – næsespray til daglig brug

Billede2_614.jpg

OtriCare AloeVera kan understøtte næsens naturlige forsvar. Næsesprayen er fremstillet af naturligt, fortyndet saltvand, så du kan bruge den så ofte, du har brug for det. Den indeholder desuden Aloe Vera, der tilfører ekstra fugt til din irriterede eller ømme næse.

Produktet findes desuden til børn og kan benyttes, allerede fra de er 2 uger. OtriCare Barn er velegnet til at rense næsen inden brug af næsesuger og kan bidrage til at opretholde næsens forsvar hos barnet og f.eks. hjælpe med at forebygge infektioner og tilstoppet næse.

PM-DK-OTRI-22-00033