GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Louise Bruun, kropssignaler
Husk at lytte til din krop - det kan være, den prøver at sige noget!

Louise Bruun, kropssignaler

Dét prøver din krop at fortælle dig: 6 tegn

Hårtab, tynde negle og udslæt er alle signaler, du skal tage alvorligt. Det er nemlig kroppens måde at sige stop på. Læs her, hvad der forårsager fx hårtab, og hvad du selv kan gøre for at blive det kvit - blot ved at lægge din kost om, ifølge ernæringsekspert Louise Bruun.

Mister håret
Årsag: Når man mister håret, er det typisk hormonelt betinget. Dine hormoner er formentlig i ubalance.

Løsning: Nøglen er, at du skal have styr på dit blodsukker. Derfor skal du spise mad, der stabiliserer blodsukkeret, som fx fedtstoffer, proteiner og grøntsager. Hold dig helt fra sukker, frugt og korn.

Har tynde negle, der flækker
Årsag: Hvis dine negle flækker kan det være hormonelt betinget, eller det kan være tegn på mineralmangel.

Løsning: For at komme de tynde negle, der knækker så let som ingenting til livs, skal du spise masser af frø og kerner, som fx de meget nærende græskarkerner, hørfrø og chiafrø. Chiafrø er en af de såkaldte superfoods, der er pakket med sunde næringsstoffer. Chiafrø indeholder mere omega 3 end laks, mere jern end spinat og mere kalk end mælk. Så spis løs af de sunde kerner, det vil forstærke dine negle.

Får udslæt
Årsag: Du har sandsynligvis madvareintolerance. Prøv at se, om du ikke kan finde et mønster i dine udslæt udbrud, så du kan lokalisere, hvad det er for en madvare, din krop ikke kan tåle. Det kan også være din fordøjelse, der ikke fungerer optimalt.

Løsning: Jeg vil anbefale at undgå kaffe og sukker, som er de fødevarer, der belaster og stimulerer mest.

Akne
Årsag: Igen er det ofte hormonelt betinget. Man ser ofte unge i teenagealderen, der får akne udbrud i ansigt- og halsregion, men det kan også sagtens forekomme hos voksne.

Løsning: Jeg vil foreslå en kombination af fedtstof, protein, grønsager og frø til at modvirke akne. Det er vigtigt, at du spiser sundt og varieret. Og hold dig for alt i verden fra alkohol.

Små knopper på arme og ben
Årsag: Hvis du døjer med små knopper på arme og ben, kan det skyldes, at du mangler fedt.

Løsning: Jeg ville tænke på at få fiskeolie, hørfrø olie og olivenolie. Kort sagt: Oil it up! Det er også en god idé at spise masser af avocado, der indeholder naturlige olier. Kombiner indtagelsen af olie med en god mandelolie til at smøre kroppen ind i, og brug så en hamphandske til at massere den angrebne hud ind i olien. Gnub huden i cirkelbevægelser, så olien for alvor trænger ind i huden, og du får gnubbet det værste skidt væk.

Sorte rander under øjnene
Årsag: Det kan være nyrerne, der ikke fungerer optimalt, men det kan ligeså vel være betinget af for lidt væske, for meget sukker, for meget kaffe eller for lidt søvn.

Løsning: Spis masser af grøntsager, krydderier og krydderurter, der stimulerer din lever og nyrer, og sætter gang i systemet. Og husk så at få dine otte timers søvn hver nat. Den gør altså underværker.

Kilder: The Wellness Warrior og Louise Bruun

LÆS OGSÅ: 5 løgne din frisør fortæller dig

FAKTA OM EKSPERTEN

Louise Bruun er ernæringsekspert og personlig træner. Louise har både optrådt i "Aftenshowt" på DR og "Go' morgen Danmark" på TV2 og er i øjeblikket aktuel i TV2's programserie "En kur, der dur".

Se, hvad vi ellers skriver om: Negle, Louise Bruun, Skønhed og Kroppen