Louise Luxhøi
Louise Luxhøi

Få mere livsglæde med 3 nemme øvelser

Louise Luxhøi øver sig i at fokusere på alt det, hun er taknemmelig for i hendes liv frem for alt, det der mangler - det hjælper hende til at holde fast i nuet og træne hendes mentale velvære.

Giv dig selv et livsstilstjek
Det er din livsstil og daglige rutiner, som giver dig mulighed for at skabe positive ændringer i din hjerne og i dit liv. Identificer hvilke sunde vaner, der ville være gode for dig at opbygge. Start med den mindste lille ting som f.eks. at drikke to store glas vand inden morgenmaden, at rede din seng mens du tænker på, hvad du glæder dig til i dag eller beslut dig for at vise overskud i trafikken på vej til arbejde. Gør så denne ting samme tid og samme sted hver dag. Fokuser hele tiden på det, du gerne vil have mere af, og ikke det du kæmper for at komme af med. Med tiden bliver dine nye vaner automatiske, og pludselig lever du det liv, du drømte om. 

Vær gavmild med den verbale glæde
Hold ikke igen, når det kommer til at udtrykke din glæde overfor andre mennesker via positive ord. Vores ord er helt fysisk med til at skabe vores verden. De danner grænserne for, hvordan vi oplever vores liv og definerer vores livstilfredshed. Øv dig derfor i at fortæl andre mennesker, hvad de betyder for dig. Beskriv specifikke situationer og særlige karaktertræk hos de mennesker, som du holder af. Det styrker jeres sociale bånd og din selvtillid. 

Hold fast i dit nu – nu!
Dit ”nu” er dit liv. Start med at forsøge at være taknemmelig for alt det, som allerede er i dit liv lige nu, alt det som allerede fungerer. Brug mindre energi på det, du mangler og mere energi på det, som er tilstede. Det vil holde dig fast i et ”nu”, som du vil opdage er langt mere rigt og farvestrålende, fremfor at svæve rundt i sorte bekymringer om fremtid og fortid. Gør det ved f.eks. at afslutte hver dag med at fokusere tre ting, som gjorde dig glad i dag.  

Følg med i Louise Luxhøis sunde uge i denne uges ALT for damerne (nr. 47/2013).

LÆS OGSÅ: Mindfulness - kan det gøre os sundere eller ej