Deo-test: Duft med ren samvittighed

Deo-test: Duft med ren samvittighed

Skal din deodorant holde ubehagelige lugte væk hele dagen og samtidig beskytte den sarte og tynde hud under dine arme? Vi har testet 7 aluminiumsfrie deodoranter, som holder dig velduftende dagen lang.

Fugt med Aloe vera
Yves Rocher Organic Cosmetics Stay Fresh Deodorant with Organic Aloe Vera, 50 ml, 29 kr.
Duft: Mild og behagelig.
Konsistens: Lækker ’blød’ rollon, som er let og hurtig at påføre. Den trækker hurtigt ind, så man kan komme i tøjet. Klar i konsistensen og holdbar i duften.
Vurdering: Aloe vera har en beroligende effekt på huden, og samlet set holder deodoranten dig frisk uden at irritere huden. For hver deodorant, der sælges, planter Yves Rocher et træ i kampagnen Plant for the Planet.
3 ud af 6 stjerner
Drøj i brug
Matas Deodorant Stift, 50 g, 32 kr. Duft: Meget mild og let.
Konsistens: Tør og drøj i brug. Ligner mest en limstift, som vi kender fra skolen, men den holder virkelig godt. Pas dog på dit sorte tøj, når du trækker det over hovedet, da den kan give striber.
Vurdering: Mild og hudvenlig deodorant, der trænger hurtigt ind i huden.
3 ud af 6 stjerner
fits favorit
Rudolph Care, Acai Roll-on deo, 50 ml, 155 kr.
Duft: Let og frisk duft.
Konsistens: Meget tør og afgiver ikke meget væske.
Vurdering: Selv om duften er meget mild, og konsistensen er så tør, at man føler, der kommer meget lidt på, holder den supergodt hele dagen lang. Huden føles behagelig og blød. Er Svanemærket og økologisk ECOCERT.
5 ud af 6 stjerner
Ren følelse
CLEAN Moisture Absorbent Deodorant, 75 g, 165 kr.
Duft: Som navnet antyder, er den ren og frisk – faktisk dufter den mest af rent vasketøj. Konsistens: Deodorant i stiftform, der skal gnides et par gange, før man føler, at den har sat sig.
Vurdering: Duften er skøn, men konsistensen er ikke så let at arbejde med, til gengæld opsnapper den hurtigt sved og sørger for, at du holder dig tør under armene. Duften holder dagen lang.
4 ud af 6 stjerner
Neutral og god
Vichy Deodorant Roll On 24h, 50 ml, 110 kr.
Duft: Mildt parfumeret, men anonym i duften.
Konsistens: Cremet og en smule hvid ved påførelse, men trænger hurtigt ind i huden og efterlader en tynd og fin hinde af velduftende renhed.
Vurdering: Meget effektiv deodorant, der beskytter huden mod fugt og svedlugt dagen lang. Indeholder heller ikke parabener og alkohol.
4 ud af 6 stjerner
Frisk citrus
Weleda Citrus Deodorant, 100 ml, 105 kr. eller 30 ml, 69 kr.
Duft: Dufter meget af citron og appelsin, og man skal være vild med citrus for at falde for denne.
Konsistens: Da den er i sprayform, bliver man mere fugtig under armene end ved brug af rollon. Den tørrer dog hurtigt ind.
Vurdering: Duften holder virkelig godt, og deodoranten er mild og hudvenlig. Eneste minus er den lidt for gennemtrængende citrusduft.
2 ud af 6 stjerner
Til sensitiv hud
La Roche-Posay Physiological 24h Deodorant, 50 ml, 95 kr.
Duft: Frisk, ren og indbydende.
Konsistens: Meget behagelig rollon, der fugter armhulerne uden af overgøre det.
Vurdering: Duften formår at trække godt ind og holder selv efter en god og svedig spinningtime. Indeholder heller ikke parabener, farvestoffer eller parfume.
5 ud af 6 stjerner

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed