Ekspert slår fast: I denne alder bør du begynde at bruge anti-age cremer
Foto: Getty

Ekspert slår fast: I denne alder bør du begynde at bruge anti-age cremer

Kan man begynde for tidligt? Kan man begynde for sent? Vi har spurgt en ekspert, hvornår man bør skifte sin almindelige ansigtscreme ud med en anti-age creme.

Du er sikkert udmærket klar over, at det er en god idé at bruge en anti-age creme, når du når lidt op i årene. I takt med at du bliver ældre, bliver din hud nemlig dårligere til at vedligeholde og genopbygge sig selv – og så kan det være nødvendigt med en ekstra plejende creme.

Anti-age cremer hjælper med at reducere rynker og aldringstegn og er med til sikre, at din hud bliver ved med at være sund og smuk – selvom du bliver ældre.

Men hvornår er egentlig det rette tidspunkt at begynde at bruge en anti-age creme fremfor en almindelig ansigtscreme?

Pas på med at starte for tidligt


Spørger man Marie Louise von Sperling skal man i hvert fald passe på med at begynde for tidligt. Hun er speciallæge i plastikkirurgi på Amalieklinikken og har skrevet bogen ’ANTI-AGE – træk 10 år fra din alder’.

- Hvis man introducerer anti-age cremer for tidligt for eksempel i starten af 20’erne, risikerer man, at huden bliver irriteret. Den har nemlig slet ikke behov for anti-age endnu, og ingredienserne kan virke for aktive på den unge hud, siger hun.

Hvis man som ung gerne vil passe på sin hud, foreslår Marie Louise von Sperling derfor, at man i stedet anvender en dagcreme med solfaktor i, og at man generelt undgår for meget sol. Solens stråler er nemlig med til at ødelægge huden og kan medføre for tidlig ældning.

Begynd, før du mærker behovet


Ifølge Marie Louise von Sperling oplever de fleste, at deres hud ændrer struktur og bliver mere tør, når de når 40’erne. Men hun anbefaler faktisk, at man investerer i en anti-age creme allerede inden da.

- Det er bedst at starte med anti-age cremer i midten af 30’erne. Allerede i den alder begynder huden nemlig at miste fugt og danne rynker. Hvis man er opmærksom på dette og plejer huden med anti-age cremer, kan man udskyde nogle af alderstegnene og få huden til at bevare vitaliteten, siger hun og tilføjer, at selvom midt-trediverne er det optimale tidspunkt, er det aldrig for sent at gå i gang.

- Man ska ikke fortvivle, hvis man synes, man er sent ude. Huden kan altid stimuleres og have gavn af, at man plejer den. Den er levende ligesom alt andet væv i kroppen, og den kan altid blive pænere.

Prøv en anti-age creme med ’tigerurt’


Er du klar til at investere i en anti-age creme? Så sørg for at vælge en god en af slagsen.

En af de helt nye på markedet er Revitalift Cica Cream fra L'Oréal Paris. Den findes i tre varianter; en dagcreme, en natcreme og en øjencreme. De er alle med til at reducere rynker og får din hud til at se glattere ud, og øjencremen modvirker desuden poser under øjnene.

Cremerne er baseret på den lægende ’tigerurt’ Centella Asiatica. Ifølge legenden plejede tigere at rulle sig i urten for at lindre deres sår, og den er blevet brugt i kinesisk medicin i flere århundrede.

Ekstrakten fra Centella Asiatica er med til at styrke hudens beskyttende barrierer. Desuden er det bevist, at den modvirker mikro-inflammationer, hvilket er en usynlig proces, der udmatter huden og resulterer i for tidlig aldring af huden.

Revitalift Cica Cream-serien er udviklet specifikt til kvinder fra 35 år og opefter, og alle cremerne er hypoallergene og er testet under dermatologisk kontrol på både normal og sensitiv hud.