En god bagdel, energi og en stærk krop: Få træningstippene her

En god bagdel, energi og en stærk krop: Få træningstippene her

Har du også svært ved at hoppe i løbeskoene, eller er fitnesskortet fyldt med støv? Så gør som veninderne Emma og Amalie. Se her, hvordan de motiverer hinanden og få deres bedste træningstips.

Hvad er din motivation for at træne? Og ikke mindst at komme afsted til træning, hvad enten det er en løbetur, yogatime eller styrkepas i fitnesscentret.

For Amalie Hebel Andersen, 23 år, og Emma Kleist Christensen, 25 år, er det hinanden – og det er ikke altid, fordi de skal træne sammen, men opmuntrende sms’er og motiverende billeder kan også få de to veninder til at hoppe i træningsskoene.

Amalie og Emma løber, går til yoga og styrketræner med vægte. De har netop tilmeldt sig Alt for damernes Kvindeløb, og du kan møde dem i København d. 5.6. Inden da kan du få deres allerbedste tips til at få gode (og faste) træningsrutiner ind i hverdagen. 

Amalie: ”Jeg kan virkelig godt lide at løbe. Løb er et mentalt pusterum, hvor jeg ikke skal tænke på noget, og jeg kan bare slå hjernen fra. Jeg snakker med rigtigt mange forskellige mennesker i løbet af min dag på jobbet, men når jeg løber, er det eneste, jeg skal tænke på, at jeg helst ikke skal stoppe, og hvis telefonen ringer, kan jeg ikke tage den, fordi jeg er i gang med at løbe. Jeg løber tre til fire gange om ugen og mellem 5-10 km pr. tur.”

Emma: ”De sidste fem år har jeg lavet en del yoga. Jeg begyndte at styrketræne for at styrke mine muskler, så jeg kunne blive bedre til de mere avancerede poses. I dag har styrketræning overtaget sammen med intervalløb, fordi det er let at passe ind i hverdagen og kræver ikke, at jeg møder op på et bestemt hold.”

Hvad giver det jer at træne og at være aktiv?

Amalie: ”Jeg bruger det nok allermest som pusterum, og så er det selvfølgelig en fordel, at man får en god bagdel og træner kroppen slank og stærk. Men grunden til, at jeg begyndte at træne, var, fordi jeg havde brug for noget mere overskud - og jeg kan virkelig mærke en forskel oppe i mit hoved rent overskudsmæssigt, når jeg får trænet.”

Emma: ”Netop. En af grundene til, at jeg kan holde motivationen, er, fordi jeg bliver fyldt med energi, kommer i bedre humør, og føler mig mega sej, når jeg kan se, at der sker noget med kroppen.”

Tilmeld dig Alt for damernes Kvindeløb 

Hvad giver det Jer at træne sammen?

Emma: ”Træning er blevet en fælles ting, som vi har sammen. Det kan godt være, at vi ikke træner sammen fysisk hver uge, men vi sender snap's og liker hinandens billeder på Instagram, og det er en stor motivation for mig. Det betyder, at jeg får et klap på skulderen eller et puf i ryggen til også at komme afsted. Vi møder også tit hinanden nede i fitness, fordi vi træner i det samme fitnesscenter, og det er altid fedt at få et sejt tilråb.”

Amalie: ”Emma skriver også gode programmer ned til mig, hvis jeg er gået lidt død i nogle øvelser. Vi er generelt meget positive omkring det, når vi snakker om det. I stedet for at tale om, hvor svært det er at komme afsted, påpeger vi over for hinanden, hvor seje vi er, fordi vi kommer afsted.”

Emma: ”Det er også meget hyggeligt, når du skriver til mig, at du har slået din egen personlige rekord på løbebåndet. Generelt giver vi hinanden mange virtuelle highfives.”

Beskriv en perfekt løbetur?

Amalie: ”Jeg kan rigtigt godt lide Emma, men den perfekte løbetur foregår alene, fordi jeg skal have musik med. Lige nu hører jeg Avicii og Cascada, men generelt skal det være musik med masser af power. Turen skal enten være langs vandet, i en skov eller i Haslev, hvor jeg kommer fra. I København er der alt for mange lyskryds og for mange mennesker. Det er bedst, hvis der er masser af plads og god power på musikken.”

Emma: ”Den bedste løbetur er for mig med en god playliste med de rigtige numre på de rigtige tidspunkter, og hvor jeg kan mærke, at jeg flyver afsted, og motivationen er der. Jeg elsker at løbe rundt om Gentofte sø, fordi jeg kan hoppe lidt over nogle ting og løbe intervaller. Der må gerne være lidt udfordringer, så det ikke bare er lige ud af landevejen. Jeg løber som regel max 5 km, hvor jeg skiftevis sprinter, lunter og går.”

Læs også: Nybegynder eller garvet løber: Sådan booster du din motivation

Hvordan finder I tid til at træne i en travl hverdag?

Emma: ”Jeg har fået en ny rutine, hvor jeg står op kl 5.30 eller 6 …”

Amalie: ”Det er vanvittigt.”

Emma: ”Jeg føler mig også lidt tosset, men det er faktisk rart at træne inden arbejde, fordi jeg så kan holde helt fri efter arbejde. Det er heller ikke så svært at komme op, som jeg tidligere har bildt mig selv ind. Når man først har rutinen, er det ikke så slemt.”

Amalie: ”Jeg har fuldstændig planlagt mine træningspas. Jeg ved fx, at jeg altid skal træne mandag, onsdag, torsdag og en gang i mellem lørdag. Jeg synes, at der er en opfattelse af, at det tager flere timer at træne. Men det behøver det ikke. Jeg bruger alt fra tre kvarter til halvanden time, og det er inkl. transport og omklædning, så det handler meget om at prioritere det.”

Emma: ”Det fungerer også bedre for mig at træne 5-6 gange om ugen og så er det måske kun i en halv time pr gang.”

Amalie: ”Vi går heller ikke så slavisk til træningen og er ikke så ambitiøse med systemer, tabeller og indskrivninger i apps. Træning er mere en hobby, det er en hyggelig ting, og det tror jeg også betyder, at man rent faktisk kan holde det ved lige. Jeg prøvede på et tidspunkt at skrive kalorier ned og følge et fast program - det kunne jeg slet ikke, og jeg gik helt død i det. Så bliver det pludseligt et projekt og en ambition, der slet ikke passer overens med det, jeg ellers laver til hverdag.”

Emma: ”Hvis det bliver en irriterende pligt, som man skal gøre, er det ikke fedt længere. Grunden til at jeg også dyrker forskellige motionsformer er bl.a. fordi det hele tiden skal være sjovt at træne. Hvis jeg skulle træne med tunge vægte fem gange om ugen, vil jeg gå sur i det, fordi det vil være de samme øvelser, man laver igen og igen.”

Amalie: ”Det er rigtigt. Jeg var fx til en times dans for tre uger siden, bare for at lave en anden form for træning – og det var super sjovt.”

Hvorfor har I valgt at tilmelde jer Alt for damernes Kvindeløb?

Amalie: ”Det er et godt event og en ting, vi kan se frem til at gøre sammen som veninder.”

Emma: ”Det er også sjovt, fordi det er noget, vi kan træne op til. Vores træningsfællesskab er et skønt ekstra element i vores venskab. Det handler ikke kun om at drikke drinks eller spise middag sammen, som også er hyggeligt, men det er super fedt at lave noget aktivt sammen.”

Læs også: 5 gode grunde til at træne med din ven

Hvad er jeres bedste råd til en nybegynder?

Emma: ”Jeg vil anbefale alle at starte stille ud. Selvfølgelig skal man presse sig selv, men hvis man tror, at man skal træne seks gange om ugen i to timer pr. gang eller løbe 10 km, så går man død i det. Find en træningsform, som du synes er sjovt, og varier gerne din træning. Da jeg begyndte at styrketræne, fandt jeg et program, som varede 10 minutter. Det brugte jeg hver gang, og det betød, at jeg kom i grundform og begyndte at føle, at jeg kan faktisk godt kan.”

Amalie: ”For mig personligt var det meget nemmere at være nybegynder ved ikke at gøre det svært for mig selv. Hvis man er helt ny, er det svært bare at komme ned i fitness, så lad være med at sætte en masse regler og rammer op.”

Jeres bedste råd til at hoppe i løbeskoene på dage, hvor lysten ikke er der?

Emma: ”Jeg bruger alt for mange penge på træningstøj. Det er et lidt tarveligt tip, men hvis jeg har noget pænt tøj at træne i, har jeg også lyst til at bruge det.”

Amalie: ”Når jeg har en dårlig dag, bruger jeg Emma og min kæreste, fordi de begge to er meget motiverende. Jeg går fx på insta, ser deres træningsbilleder, og så bliver jeg nødt til at være med. Du skal også huske på, at du ikke fortryder det. Det er sagt mange gange og af mange, men jeg tror ikke, at det er spildt at sige det igen, for man fortryder det ikke, når man først kommer hjem.”

Fakta

Emma Kleist Christensen er 25 år og arbejder som journalistpraktikant på alt.dk. Du kan følge hende på fit.emmakleist.

Amalie Hebel Andersen er 23 år og arbejder som journalistpraktikant på Go' Aften Danmark. Du kan følge hende på amaliehebel.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Alt for damernes kvindeløb