Kvinde der sveder

Foto: Getty Fungerer kombinationen tømmermænd og træning? Vi har spurgt Henrik Duer

Er det farligt at træne med tømmermænd?

Skal vi hellere blive hjemme på sofaen efter en festlig aften med drinks? Vi har spurgt træningsekspert Henrik Duer,

En aperol her og en skinny bitch der. En festlig aften i byen løber hurtigt op og kan nemt sætte sine spor dagen derpå. Måske har du lyst til at træne, men jeg vil anbefale, at du lader være. Planlæg i stedet din træningsuge, så du helt naturligt har en hviledag dagen derpå.

Rent fysiologisk er det en dårlig idé at træne med tømmermænd, da din reaktionstid og evne til at opfatte og bedømme ting sjældent er 100 procent, og så stiger risikoen for, at du kan komme til skade – selvfølgelig alt efter, hvor hårdt du er ramt.

Du kan for eksempel komme for sent i tacklingerne til fodbold eller fejlvurdere, hvor meget du kan løfte i squat eller bænkpres. Det ødelægger ikke din form at træne med tømmermænd, men det giver mere mening at lade være, forklarer træningsekspert Henrik Duer.

Der er nok mange, som gerne vil have opskriften på den helt perfekte brandert, hvor du har det løssluppent og sjovt, men ikke vælter rundt. Den gode nyhed er, at du faktsik kan komme rigtigt tæt på! DEt har vi undersøgt i artiklen Findes den perfekte brandert?

Og når det så desværre er gået galt, og du vågner op med dunkende hoved og knastør svælg, så bliv lidt klogere med denne artikel: Studerende har opfundet en kur mod tømmermænd - og eftersigende virker den

Se, hvad vi ellers skriver om: Alkohol, Træning og Tømmermænd