SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

HIIT træning
Foto: Getty

HIIT træning

Michelle Kristensen: Bliv fit med HIIT

Det er en af de mest populære træningsformer lige nu, og er du typen, der har travlt, men stadig ønsker at komme i topform, så er HIIT lige noget for dig.

Hvorfor HIIT?

HIIT, også kendt som høj intensiv interval træning, er en benhård træningsform, der virkelig kræver en indsats fra dig. Med HIIT arbejder du i højere tempo på kortere tid sammenlignet med andre sportsgrene. Det handler om at få pulsen op, og gerne så du hoster og pruster. Det må gerne gøre lidt ondt.

HIIT passer perfekt ind i en travl hverdag, hvor både arbejde, børn og indkøb også skal passes ind. Udover at spare dig for timevis i fitnesscentret, sætter HIIT også gang i din fedtforbrænding – ikke alene under træningen, men også i op til 48 timer efter. Er du et konkurrencemenneske, er det topmotiverende at se, hvor hurtigt din form forbedres.

HIIT er helt klart den form for konditionstræning, der er mest effektiv, men pas på med at overtræne. Lav maks. HIIT to gange om ugen, og indtag noget protein og kulhydrat efter endt træning for at sætte skub i restitutionsprocessen, f.eks. en lille kakaomælk.

HIIT giver gode resultater, fordi du øger din fedtforbrænding mere end ved en moderat løbetur – uden at miste muskelmasse. Du presser dig selv, og du kan hurtigt se resultater. Kombinationen af HIIT-træning og styrketræning kan både ses og mærkes på din krop. Husk at drikke rigeligt med væske efter træningen, da HIITtræning frigiver affaldsstoffer fra din krop som gerne skal skylles ud.

2. Hvordan dyrker man HIIT?

Du kan sagtens bruge HIIT inden for løb, cykling, svømning, roning og styrketræning. Alle har forskellige udgangspunkter for deres form, men hvis vi tager udgangspunkt i løb, så kan du starte med at varme op i 5-10 minutter, det kan være en rolig løbetur efterfulgt af udstræk. Derefter går du til HIIT-træningen. Her kan du starte med at løbe 30 sekunder og give alt, hvad du kan. Derefter holder du 30 sekunders pause. Og så tager du 30 sekunder igen, hvor du giver den hele armen. Og således fortsætter du i 5-10 minutter.

HIIT har den fordel, at det hverken kræver udstyr eller træningscenter, og du kan lave det overalt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning og Michelle Kristensen