Førstehjælp til sart og irriteret hud
Denne artikel er sponsoreret af: Danish Mooclay Care, Læsø Saltcare, Naturligolie, Nøie, QUR Medical & True North Skincare.

Førstehjælp til sart og irriteret hud

Hvordan skal du pleje din hud, hvis den har tendens til at blive rød eller irriteret? Her er 6 bud!

Hvordan skal du pleje din hud, hvis den har tendens til at blive rød eller irriteret? Her er 6 bud!

Hvis din hud ofte reagerer kraftigt – i form af kløe, irritation eller opblusning – er det en god idé at være ekstra skånsom, når du plejer den. Det kan for eksempel gøres ved at undgå overdreven vask med vand og sæbe og at skifte de parfumerede cremer ud med milde produkter, der passer til lige præcis din hudtype. Her er 6 beautybrands, der har specialiseret sig i pleje til sensitiv hud.

Unik pleje til irriteret hudMoodclay.jpg

Danish Mooclay Care har udviklet en unik dansk hudplejeserie, hvor produkterne er baseret på moler fra Limfjordsøen Fur.

Moleret indeholder en unik sammensætning af mineraler og kiselalger, der har en helende og kløestillende effekt på forskellige former for hudirritation og eksem. Produkterne er desuden tilsat olie fra havtorn, der er rig på omega 3, 6, 7 og 9 samt vitamin A, C, D og E.

Mooclay’s produkter er testet på forskellige former for hudirritation, såsom børneeksem og psoriasis, med rigtig gode resultater. De fleste vil se forbedringer i løbet af den første uge, men i nogle tilfælde kan det kræve lidt længere tid at opnå den ønskede effekt – alt efter hvilke hudproblemer, du har.

Mooclay's produkter er fri for parfume, farvestoffer og silikone.

Kan købes på www.mooclay.dk

Læsø salt på tubeLaesoe_salt.jpg

Hudplejeserien Læsø Saltcare er baseret på restprodukter fra saltsydningen på den lille ø Læsø. Brinen, som den overskydende saltlage også kaldes, har nemlig et højt indhold af både salt og naturlige mineraler, der er ideelle og gavnlige for den tørre og skællende hud og hårbund.

Seriens creme, body lotion og gel kan bruges overalt på kroppen og i ansigtet. Klør det ofte i din hårbund, kan du fx afprøve den milde shampoo, der gør underværker for netop dette. Og når du bader i havet, er brandets lækre scrub et absolut must!

Læsø Saltcare indeholder hverken farve, parfume eller parabener, og serien er derfor perfekt til dig, der ønsker at behandle din hud uden kemikalier.

Sælges på www.laesoe-saltcare.dk og i Helsam. Kan også bestilles hos Matas.

Økologiske produkter til sensitiv hudNaturolie-ny.jpg

Ved du egentlig, hvad du smører på din hud? Danske Naturligolie er på en mission, hvor de vil gøre det nemmere at gennemskue, hvad dine produkter indeholder. Derfor står den fulde ingrediensliste og opskrift på alle deres produkter, så du ved præcis, hvad du smører på huden.

Naturligolies produkter består af økologiske og koldpressede olier, der beskytter og nærer selv den mest sensitive hud. Blandt produkterne finder du også deres nye økologiske fugtserum baseret på fugtbindende hyaluronsyre og økologisk vindruevand. De lette dråber lindrer irriteret hud og efterlader den fugtmættet og i balance.

Alle Naturligolies produkter er parfumefri og baseret på naturens milde ingredienser.

Specielt tilpasset hudpleje til digNoie.jpg

Det danske hudplejebrand Nøie tror på, at de bedste produkter til din hud er dem, der er lavet til lige præcis det: Din hud. Derfor tilpasser de deres hudplejeprodukter efter dig og dine specifikke behov ved at kombinere data fra mere end 150.000 medlemmer i deres community med dyb dermatologisk viden og din huds udfordringer.

Efter du har udfyldt en hudtest på noie.dk, kan Nøies algoritme matche dig med lige præcis de produkter, der virker for din hud. Du får endda dit eget navn på emballagen.

Alle Nøies produkter er veganske, uden parfume og uden farvestoffer.

Danske plejeprodukter med omtankeQUR.jpg

Naturen er rig på gavnlige ingredienser, der kan gøre underværker for tør og irriteret problemhud. Det ved de hos QUR Medical - et dansk, familieejet brand, som udvikler effektive plejeprodukter, der er fremstillet udelukkende af naturens egne virkemidler.

Hovedingredienserne er bukkehornsfrø og aktive ler-mineraler, der er nøje udvalgt på baggrund af deres anerkendte blødgørende og anti-inflammatoriske virkning. Brandet er bedst kendt for deres kunderoste Herpes Gel, som siden 2019 har hjulpet adskillige af med herpesudbrud.

QUR Medicals produkter er 100% fri for parfume og anden skadelig kemi og kan med fordel anvendes af gravide, ammende og personer med særlig sensitiv hud.

Plejerutine til sart hudTrue_North.jpg

Sensitiv hud er et almindeligt forekommende problem, men det er ikke en medicinsk diagnose i sig selv. Udtrykket refererer generelt til hud, der er mere tilbøjelig til at reagere på påvirkninger eller til at få bivirkninger ved en behandling, end den ikke reaktive hud er.

I mange tilfælde er sensitiv hud et symptom på en underliggende tilstand, som kan stamme fra kroppens reaktion på kemikalier, medicin eller sygdomme i kroppen. True North Skincare’s (TNS) forslag til behandling af irriteret eller sensitiv hud vil derfor være en meget forsigtig approach. De foreslår altid en behandling, der indeholder så få aktive ingredienser som muligt, og ingredienserne der anvendes, vil som udgangspunkt være hypoallergene i lave koncentrationer.

True North Skincare anbefaler altid, at man blot bruger deres renserutine som step 1. Den både afrenser og plejer huden på en meget mild måde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hud og Hudpleje