Frederikke Glob-Toftsø

Foto: Privat Vi har mødt Frederikke Glob-Toftsø til en snak om sundhed.

Fredesblog: "Dette har været den største forandring for mig"

Når Frederikke Glob-Toftsø er i balance både fysisk og mentalt, føler hun sig mest sund. Men hun elsker også alt det, der ødelægger den balance, som sukker, sene aftener og skærmtid.

Hvornår føler du dig mest sund?

"Når jeg lytter til min krop, både fysisk og mentalt, så jeg ikke mærker, at jeg mangler noget. Der skal være en balance i, hvordan jeg har det, og det er der bedst, når jeg får sovet nok, spist rigtigt, hvilet mig og er social. Jeg skal ikke indtage for meget sukker, selvom jeg elsker det, for det giver mig simpelthen hovedpine."

Hvad er din yndlingsrutine, når det gælder sundhed?

"Vi er gode til at spise varieret og en masse grove grøntsager, så det er altid nemt at vende tilbage til, hvis vores sunde rutiner ryger lidt i perioder. Yoga er både god træning for mig og får mig til at koble af, så drømmescenariet ville være, at jeg var på måtten tre gange om ugen, men realiteten er nok mere en gang om måneden."

Læs også: Mascha Vang: ”Jeg vil da også hellere spise sukker end spinat”

Hvad er din største udfordring i forhold til sundhed?

"Jeg elsker alt det, der ikke skaber balance – sukker, fastfood, sene aftener og at være meget på min telefon, men jeg kan også mærke, at jeg ikke trives, hvis jeg gør det for meget. Det er klart min største udfordring, men jeg er ikke fanatisk, og jeg nægter ikke mig selv noget, jeg skal bare være bevidst om det."

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Da jeg var teenager, levede jeg ekstremt sundt, fordi jeg dyrkede meget sport og ikke gik så meget ud. Det ændrede sig i mine 20’ere, men efter jeg er blevet mor, er der kommet mindre alkohol og flere grøntsager ind i billedet. Med alderen har jeg også fået et mere afslappet forhold til mad, træning og mit eget selvbillede. Sundhed hænger ikke udelukkende sammen med mit udseende, men i højere grad med, hvordan jeg har det oppe i hovedet."

Hvilke tre ting har du altid i dit køleskab?

"Der er altid æg, smør og peanutbutter i køleskabet.

Læs også: Cecilie Beck: "Det er forbandet sundt ikke at tage sig selv for alvorligt"

Hvad spiser du til morgenmad?

"Jeg får havregrød pyntet med tørret frugt, nødder, smør og andre lækre toppings til hverdag. Men de bedste morgener er, når min mand står tidligt op for at bage boller, som vi spiser med smør og ost på."

Hvad er dit bedste sundhedstip?

"At slappe af. Det har været den største forandring for mig, da jeg droppede jagten på sundhed og bare slappede af."

Frederikke Glob-Toftsø

Blogger på Fredesblog.dk og bosat i København med sin mand og sønnen JJ på to år. Gravid og venter barn nummer to til januar.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Sund kost og Sund livsstil