Ecco Walkathon

Ecco Walkathon

Gå en tur for en god sag

En rask gåtur kan forbrænde mange kalorier. Og gør du det til Ecco Walkathon støtter du samtidig en god sag.

En rask gåtur kan forbrænde mange kalorier. Og gør du det til Ecco Walkathon støtter du samtidig en god sag.

Du kan forbrænde 200-400 kalorier ved at gå en tur i en time – alt efter hvor hurtigt du går. Og hvis du gør det til Ecco Walkathon, støtter du samtidig en god sag. Om det skal være til gavn for Hjerteforeningens forebyggende sundhedsaktiviteter eller SOS Børnebyerne, kan du selv vælge. For hver kilometer, du går, støtter ECCO en af de to organisationer med 7,50 kr.

I år stiller kost- og træningsekspert Michelle Kristensen op som ambassadør til Ecco Walkathon for Hjerteforeningen.

"Jeg synes, det er vigtigt, at der oplyses om alt det forebyggende, man kan gøre, for at holde hjertet sundere. Hjertet er vores vigtigste organ og derfor er det så vigtigt at sætte fokus på at holde det sundt og raskt."

Hvad har fået dig til at stille op som ambassadør til ECCO Walkathon for Hjerteforeningen?

"Alt for mange undervurderer, hvor meget en gåtur kan gøre ved vores sundhed. Vi bevæger os ikke særlig meget i vores hverdag, da mange sidder på kontorstolen hele dagen, og når vi skal bevæge os, skal det være på en løbetur, til styrketræning eller andet, som kan være helt uoverskueligt, hvis man er træt efter en hård arbejdsdag. En gåtur kan være meditativ, man snakker bedre om tingene når man går, og man får frisk luft og motion."

Hvor meget går du i gennemsnit om ugen?

"Det var nu, at jeg skulle svare, at jeg går vildt meget ... men det gør jeg ikke. Jeg er et af de mennesker, der vælger en løbetur frem for en gåtur. Til gengæld løber jeg 30-50 km hver uge, og så går jeg måske en tur på 5 km en gang om ugen. Men mere kan jeg ikke prale af."

Har du en yndlingsrute?

"Jeg elsker det sted mine forældre bor, og hvor jeg er født og opvokset. Det ligger ikke langt fra Rebild bakker og Rold skov. Det er det fedeste sted i Danmark. Jeg føler næsten, at jeg er kommet til New Zealand, når jeg går der. Jeg elsker også at gå i Næsbydale, hvor min mormor bor. Det ligger tæt på Løgstør, og der er meget smukt."

Hvad er det bedste ved at gå?

"At man snakker så godt med dem, man går med, man får en naturoplevelse og et break fra al wifi."

Har du et godt råd til andre for at få motion ind i dagligdagen?

"Det handler om at prioritere. Jeg synes, at motion er lige så vigtigt som at børste tænder. Når alt kommer til alt, kan du meget let få erstattet alle dine tænder med gebis, men det er noget andet at skulle erstatte alle kroppens knogler og organer, fordi man ikke har passet godt nok på dem."

ECCO Walkathon byder også på helt nye ruter, når den 18. udgave af gå-eventen indledes i København 10. september. Her kan deltagerne både gå en halvmarathon- og en Café Latte-rute. Senere går turen til Odense, Aalborg og Kolding. Læs mere og meld dig til på Eccowalkathon.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gåture