Guide: Find den rigtige løbesko

Guide: Find den rigtige løbesko

At finde den rette løbesko kan være en jungle uden lige. Her guider vi dig til at finde den løbesko, der passer til din løbestil.

I forbindelse med Copenhagen Half afvikler FIT LIVING i samarbejde med Zalando 4 gratis træningsevents, så du kan komme i topform inden Københavns Half d. 16. september. Du kan finde løbeprogrammer til 5k, 10k og halvmaraton HER 

Men én ting er at finde et løbeprogram noget andet er at finde de rigtige sko. Udbuddet er enormt, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. I samarbejde med Zalando har vi derfor udvalgt en række forskellige løbesko, så du kan finde netop den løbesko, der passer til din løbestil.

3 SLAGS LØBERE

Der findes i grove træk 3 slags løbere. Dem der løber neutralt, dem der overpronere og dem der suprinerer. Der findes rigtig mange løbetests, som du kan få lavet for at finde ud af, hvilken løbestil du har, men de fleste mennesker kan rette deres løbestil ved at fokusere på deres løbeteknik, som blandt andet er noget af det, som vi kommer til at fokusere på til vores træningsevents. Du kan derfor købe en løbesko, der passer til din løbestil eller du kan prøve at ændre din løbestil lidt, så du løber mere neutralt. Der findes lige så mange forskellige slags fødder, som der findes mennesker, så det handler om at prøve sig lidt frem, og føles skoen behagelig og sidder godt til, så husk at din mavefornemmelse i sidste ende gerne må være med til at afgøre valget af din sko.

Uanset hvilken sko du vælger, så husk altid, at den skal løbes til. Du bør derfor aldrig løbe et halvmaraton i helt nye sko, men skal i stedet købe dem lidt tid forinden, så du kan nå at løbe dem til på lidt kortere distancer. En god tommelfingerregel er, at du skal udskifte din løbesko én gang om året og uanset hvad, så skal den udskiftes efter halvandet år, da stødabsorberingen i sålen forsvinder også selvom skoene har stået gemt væk i skabet. Løber du længer ture og flere gange om ugen, så bør du udskifte dine løbesko 2 gange om gang.

Overpronation

Er den mest udbredte løbestil. Overpronation er, når foden falder indad, når du løber. Du kan pronere i forskellige grader, altså kraftig, moderat eller let overpronation. Løbere, der pronerer, har større risiko for overbelastning. Stabile løbesko egner sig til løbere med overpronation.

Supination

Når din fod falder udad i landingsfasen. Supination er ofte kendetegnet ved en fod, der er stiv og usmidig. Supinerer du, har du stor risiko for overbelastningsskader. Færrest løbere har denne løbestil. Der findes ikke løbesko lavet decideret til supination. Her skal du vælge en neutral sko med en fast hælkappe, der ikke er for blød i mellemskoen.

Neutral

Løber du neutralt, fordeles din vægt lige ned gennem benet og giver dig det mest effektive afsæt, når du løber. Er du neutral løber, skal du vælge en neutral sko. 

 

Nedenfor finder du 9 sko til netop din løbestil:

1. Til dig, der løber tempo
Skal der fart på turene eller skal du ud på decideret intervalløb er Nike Zoom Fly en fantastisk sko, der både er neutral og let

2. Til dig, der løber langt og overpronerer
Asics gel kayano 24 er perfekt til dig, der der ønsker en stabil sko til lange ture, og til dig der overpronerer

3. Til dig, der ønsker en blød og let temposko
Elsker du at løbe i bløde sko, når du skal løbe stærkt? Så er denne nye Nike Epic React skoen du søger. Med en helt ny skumteknologi hjælper den dig med at flyve afsted i en let og blød løbesko. 

4. Til dig, der vil have ekstra ekstra støtte
Er du én af dem med en kraftig overpronering, som virkelig har brug for ekstra støtte, så er denne adidas supernova skoen du skal løbe i, da den er ekstra blød og perfekt til dig der har brug for ekstra støtte og som overpronerer lidt ekstra.

5. Til dig, der ønsker en god løbesko til de længere ture
Saucony Liberty Iso er kendt for deres teknisk gode løbesko, og er perfekt til dig der løber længere ture og er også en god sko til dig der overpronerer

6. Til dig, der ønsker en let og neutral løbesko
Ønsker du dig et let og neutral sko, så er denne løbesko fra New Balance et godt bud.

7. Til dig, der ønsker en neutral løbetur til alle slags løb
Er du én af dem der løber neutralt, så er Nike Air Pegasus 34 en fantastisk mængdesko til dig. Den er super let og velegnet både til dig der løbe korte og lange ture.  

8. Til dig, der har brug for en løbesko med ekstra støtte til svangen
Ekstra svangstøtte
Har du brug for ekstra støtte til omkring din svang er denne Nike Structure 21 et super godt bud på en neutral og let sko med ekstra støtte.

9. Til dig, der ønsker en let og hurtig løbesko
Pumas Ignite løbesko har længe været hypet og med god grund. Denne model er særligt lavet til dig, der elsker fart på dine løbeture, da den er ekstra let og designet til dine tempoture. 

KUNNE DU TÆNKTE DIG AT KOMME I TOPFORM?

I år er Zalando blevet sponsor på CPH Half Marathon, og i den anledning, har de i fællesskab med FIT LIVING arrangeret hele 4 træningsevents, der har fokus på, at få dig i topform og give dig de bedste redskaber til at komme i dit livs løbeform frem imod CPH Half d. 16 september.

 

TILMELDING

Vi håber, at se dig til de sidste træningsevents. Du kan læse mere om eventet samt tilmelde dig her

 

? wmc=col450__.61149378___..&opc=2211