Guide: Sådan skal du klæde dig på til din løbetur

Guide: Sådan skal du klæde dig på til din løbetur

Løbeturen er altid sjovest med det rette udstyr. I nedenstående finder du en guide der klæder dig på fra top til tå

Igen i år kan du komme med, når FIT LIVING i samarbejde med Zalando  afvikler 5 gratis træningsevents i forbindelse med deres sponsorat på CPH Half Marathon, så du kan komme i topform inden d. 15. september 2019, hvor det hele løber af stablen.

Vi har tidligere guidet til, og her finder du en guide til det rette løbeoutfit. Der er særligt to ting, som du skal være opmærksom på, når du skal iklæde dig løbetøj: komfort og vejret. I sommermånederne kan vejret være enormt skiftende. I vinterhalvåret er det lidt nemmere at klæde sig på i mange lag, men i sommerhalvåret skal du være særligt opmærksom på, hvordan vinden og varmen kan drille. Jo varmere du klæder dig på desto mere sveder du, hvilket betyder, at du i højere grad risikere at dehydrere på de lange ture. Så er der høj solskin på himlen, så hop i et par gode løbeshorts. Og husk, at det meste varme udskilles via hovedet og fødderne, så løber du for eksempel med kasket, så vælg en af de åbne af slagsen, der i højere grad fungerer som en skygge.

Inderst inde

Trusser 

Rigtig mange undervurderer værdien af et par trusser designet til træning. Det er en super god investering, da de er lavet i svedtransporterende stof, der gør det muligt for huden at ånde, og så er der tænkt over, at der ikke er nogle syninger, der skal gnave de forkerte steder.

Trusser.jpg

 1. G-streng fra Under Amour
 2. Trusser fra Craft: 
 3. 3 pak g-streng fra Under Armour
 4. Trusser fra Odlo

Sports bh’er

Gennemsnitsbarmen hopper 6-9 cm op og ned under løb, så der er god grund til at vælge en god sports-bh. Uanset din barms størrelse, så skal du vælge en sports-bh med god støtte. Har du en stor barm, så vælg en bh med brede stropper, skåle og hægter.

Bh'er.jpg

 1. Sports-bh fra Casall lille/alm. Størrelse barm
 2. Sports-bh fra Triumph til en stor barm
 3. Sports-bh fra Under Amour lille/alm. Størrelse barm
 4. Sports-bh fra Triumph til en stor barm: 

 

Sokker

Det kan virke fjollet at skulle investere i sokker specifikt til løb, men det er uden tvivl pengene værd. Løbesokker er nemlig lavet uden syninger, der gnaver, og så er det i et materiale, der minimere risikoen for vabler.

Str├©mper.jpg

 1. Sokletter fra Puma: 
 2. Sokletter fra Camano: 
 3. Sokker fra Adidas
 4. Sokletter fra Nike:

Overdele

Toppe

Er du til overdele uden ærmer, så vælg gerne én i svedtransporterende materiale, da bomulds toppe kan blive tunge af sved. Om den skal være løs eller tætsiddende er op til dig, men husk, at det ikke kan betale sig at være nærig her, da mange af de lidt dyrere toppe er lavet således, at du ikke får gnavemærker fra syningerne på dine længere løbeture.

Toppe.jpg

 1. Løs og luftig top fra Adidas: 
 2. Tætsidende top fra Hummel:
 3. Løs top Nike:
 4. Croptop fra Under Amour:

T-shirts

Er du til overdele med ærmer, så vær særligt opmærksom på, hvordan netop ærmerne sidder. Her kan den forkerte syning nemlig give dig gnavesår på armene, som kan gøre ondt i flere uger.

T-shirts.jpg

 1. Løs t-shirt fra Hummel: 
 2. Løs t-shirt fra Puma: 
 3. Tætsidende t-shirt fra Hummel: 
 4. Luftig og løs t-shirt fra Karitraa: 

Bluser

Langærmede.jpg

 1. Løs bluse fra Nike:
 2. Løs bluse fra Nike
 3. Løs bluse fra Under Amour: 
 4. Tætsidende bluse fra Topshop

Jakker

Jakker.jpg

 1. Løbejakke fra Colombia
 2. Træningsjakke fra Nike: 
 3. Træningsjakke fra The North Face:
 4. Løbejakke fra Under Amour:

Underdele

Tights

Løbetights er defineret ved ofte at have lidt refleks på, som er smart, når man løber ude i mørket, og ved at have en lille lomme bagpå til nøgler og kort. De perfekte tights til dig er ikke nødvendigvis de perfekte tights til din veninde, men gå efter et par tights, der sidder stramt hele vejen og gerne med en snor i taljen, som du kan stramme til, så dine tights ikke ryger ned, når du løber

Tights.jpg

 1. Lange tights Hunkemøller: 
 2. Lange tights Onzie:
 3. Lange tights Under Amour: 
 4. Lange tights Under Amour:

Shorts

Du kan finde shorts i alle længder og med eller uden trusser. Vælger du nogle med en indertrusse, så skal du være opmærksom på, at syningerne ikke gnaver. Vælger du dem med indershorts, så vær opmærksom på at de ikke kravler op. Og vælger du dem uden noget, så husk trusser, så du ikke kommer til at dele alt for meget med dine medløbere.
Shorts.jpg

 1. Shorts fra Nike: 
 2. Shorts fra Adidas: 
 3. Shorts fra Under Armour: 
 4. Shorts fra Tommy Sport: 

Psst… husk, at tag dine træningsbilleder #runyourownstylecph og del dine løbeoplevelser med os.

KUNNE DU TÆNKTE DIG AT KOMME I TOPFORM?

Igen i år er Zalando  sponsor på CPH Half Marathon, og i den anledning, har de i fællesskab med FIT LIVING arrangeret hele 5 træningsevents, der har fokus på, at få dig i topform og give dig de bedste redskaber til at komme i dit livs løbeform frem imod CPH Half d. 15. september 2019.

Du kan finde løbeprogrammer til 5k, 10k og halvmaraton HER (ved godkendelse linker vi til løbeguide advertorial) 

TILMELDING

Vi håber, at se dig til de sidste træningsevents. Du kan læse mere om eventet og tilmelde dig her