GUIDE: Sådan skal du klæde dig på til dit (sen)sommer løb

GUIDE: Sådan skal du klæde dig på til dit (sen)sommer løb

Vejret skifter og det kan være svært at finde ud af, hvad du skal iklæde dig på din løbetur. Her guider vi til det perfekte løbeoutfit til din (sen)sommer løbetur

I forbindelse med Copenhagen Half afvikler FIT LIVING i samarbejde med Zalando 4 gratis træningsevents, så du kan komme i topform inden Københavns Half d. 16. september. Du kan finde løbeprogrammer til 5k, 10k og halvmaraton HER 

Vi har tidligere guidet til, hvordan du finder de rette løbesko og her finder du en guide til det rette løbeoutfit. Der er særligt to ting, som du skal være opmærksom på, når du skal iklæde dig løbetøj: komfort og vejret. I sommermånederne kan vejret være enormt skiftende. I vinterhalvåret er det lidt nemmere at klæde sig på i mange lag, men i sommerhalvåret skal du være særligt opmærksom på, hvordan varmen kan drille. Jo varmere du klæder dig på desto mere sveder du, hvilket betyder, at du i højere grad risikere at dehydrere på de lange ture. Så er der solskin på himlen, så hop i et par gode løbeshorts. Og husk, at det meste varme udskilles via hovedet og fødderne, så løber du for eksempel med kasket, så vælg en af de åbne af slagsen, der nærmere er en skygge.

 

Trusser    

Rigtig mange undervurderer værdien af et par trusser designet til træning. Det er en super god investering, da de er lavet i svedtransporterende stof, der gør det muligt for huden at ånde, og så er der tænkt over, at der ikke er nogle syninger, der skal gnave de forkerte steder.

 1. Hipster trusser fra Casall
 2. G-streng fra Under Armour
 3. Trusser fra Craft

 

Sports bh’er

Gennemsnitsbarmen hopper 6-9 cm op og ned under løb, så der er god grund til at vælge en god sports-bh. Uanset din barms størrelse, så skal du vælge en sports-bh med god støtte. Har du en stor barm, så vælg en bh med brede stropper, skåle og hægter.

Alm. barm

 1. Sports-bh fra Casall
 2. Sports-bh til en stor barm fra Triumph
 3. Sports-bh fra Nike

Toppe

Er du til overdele uden ærmer, så vælg gerne én i svedtransporterende materiale, da bomulds toppe kan blive tunge af sved. Om den skal være løs eller tætsiddende er op til dig, men husk, at det ikke kan betale sig at være nærig her, da mange af de lidt dyrere toppe er lavet således, at du ikke får gnavemærker fra syningerne på dine længere løbeture. 

 1. Løs top fra Reebok
 2. Tætsiddende top fra adidas
 3. Luftig og løs top fra Nike

 

T-shirts

Er du til overdele med ærmer, så vær særligt opmærksom på, hvordan netop ærmerne sidder. Her kan den forkerte syning nemlig give dig gnavesår på armene, som kan gøre ondt i flere uger.

 1. T-shirt fra Puma
 2. T-shirt fra adidas
 3. T-shirts fra Nike 

Tights

Løbetights er defineret ved ofte at have lidt refleks på, som er smart, når man løber ude i mørket, og ved at have en lille lomme bagpå til nøgler og kort. De perfekte tights til dig er ikke nødvendigvis de perfekte tights til din veninde, men gå efter et par tights, der sidder stramt hele vejen og gerne med en snor i taljen, som du kan stramme til, så dine tights ikke ryger ned, når du løber

 1. Lange tights fra Under Armour
 2. Lange tights fra Nike
 3. Lange tights fra adidas

Shorts

Du kan finde shorts i alle længder og med eller uden trusser. Vælger du nogle med en indertrusse, så skal du være opmærksom på, at syningerne ikke gnaver. Vælger du dem med indershorts, så vær opmærksom på at de ikke kravler op. Og vælger du dem uden noget, så husk trusser, så du ikke kommer til at dele alt for meget med dine medløbere.

 1. Shorts med indershorts fra Newline
 2. Shorts med trusse fra Nike
 3. Shorts uden trusse

 

Sokker

Det kan virke fjollet at skulle investere i sokker specifikt til løb, men det er uden tvivl pengene værd. Løbesokker er nemlig lavet uden syninger, der gnaver, og så er det i et materiale, der minimere risikoen for vabler.

 1. Sokker fra Nike
 2. Sokker fra adidas
 3. Sokker fra Under Armour

Kunne du tænkte dig at komme i topform?

I år er Zalando blevet sponsor på CPH Half Marathon, og i den anledning, har de i fællesskab med FIT LIVING arrangeret hele 4 træningsevents, der har fokus på, at få dig i topform og give dig de bedste redskaber til at komme i dit livs løbeform frem imod CPH Half d. 16 september.

 

TILMELDING

Vi håber, at se dig til de sidste træningsevents. Du kan læse mere om eventet samt tilmelde dig her

? wmc=col450__.61149378___..&opc=2211