Guide: Vil du (også) være parfumefri?

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Beaute Parcifique, Derma, DermaKnowlogy, IdHAIR & Danatekt.

Guide: Vil du (også) være parfumefri?

Hudplejeprodukter fuld af kemi er ved at være passé, og vi har (heldigvis) fået øjnene op for flere parfumefri alternativer, som gør hud og hår sundere. Her er 5 særligt udvalgte produkter til dig.

Der er så mange skønne, parfumefri produkter på markedet lige nu. Måske du selv ønsker at skifte lidt ud på badeværelseshylden, men hvor skal du dog begynde, hvis du vil finde et parfumefrit alternativ? Begynd med at dykke ned i denne lille inspirationsguide, som giver tips til parfumefri pleje af både hud og hår.

Beauté Pacifique: Parfumerifri serum, dagcremer og renseprodukterBeauteParcifique_parfumefri.jpg

Vil du forbedre din livskvalitet gennem en sundere hud? Det er netop Beauté Pacifique’s helt store fokusområde. Den danske virksomhed er kendt for hudplejeprodukter med dokumenteret effekt – og i sortiment finder du også et stort udvalg af parfumefrie produkter, hvis du foretrækker det.

Blandt deres parfumefrie produkter, finder du alt lige fra serum, dagcremer, natcremer, renseprodukter, håndcremer og specialprodukter til blandt andet den unge hud, den sensitive hud og til manden – samt de mest fantastiske anti-age produkter.

Alle produkter er udviklet og produceret i Danmark – og produkternes virkning dokumenteres direkte på din egen hud via en gratis ultralydsscanning hos én af de mange forhandlere.

Derma Eco: Anti-parfume, men fuld af antioxidanterDerma_Alt.jpg

Vil du have en sund, smuk og lækker hud, men samtidig være fri for parfume, der kan irritere den sarte hud? Så er Derma Eco lige noget for dig! Derma Eco er en ny certificeret hudplejeserie skabt ud fra devisen: Ingen kompromiser, bare fuld effekt! Serien er fyldt med antioxidanter og aktive ingredienser, men helt uden parfume og anden unødig kemi. Den er samtidig certificeret både økologisk, vegansk, allergi- og miljøvenlig. Prøv fx Derma Eco Bodylotion, der giver velfugtet hud hele dagen, med E-vitamin, mandelolie og sheabutter, eller Derma Eco Body oil, der holder din hud smidig og silkeblød.

Læs mere om Derma Eco her.

DermaKnowlogy: Dermatologisk udviklet hudplejeDermaKnowlogy_Alt.jpg

Er du på udkig efter parfumefri hudplejeprodukter, der er lige så gode og effektive, som de er milde og skånsomme? Så er DermaKnowlogy lige noget for dig! DermaKnowlogy er et dansk hudplejebrand udviklet til sart og sårbar hud i samarbejde med hudlæge og biokemiker Uffe Koppelhus. Alle produkter er baseret på kvalitetsingredienser med dokumenteret effekt.

Prøv f.eks. den oliefri Face 21 Moisturising Gel, der er ideel til ansigtshud med tendens til rødme og irritation og fyldt med fugtgivende hyaluronsyre og niacinamid.

Eller den populære MD12 High Absorbent Cream, der fugter uden at fedte.

Alle produkter er allergimærket og fri for parfume. De kan købes på Goodskin.dk

IdHAIR: Style dit hår uden parfumeidhair_bil.jpg

Flere får parfumeallergi og fravælger produkter med parfume. IdHAIR mener ikke, der skal gås på kompromis, når det gælder hår og hovedbund. IdHAIR Sensitive Xclusive-produkterne er i høj kvalitet og samtidig milde, så du undgår irritation fra parfume og parabener. Produkterne er udviklet til alle hårtyper og er dermatologisk testet. Aloe Vera er netop én af de gennemgående ingredienser i stylingprodukterne, som jo er kendt for sin blødgørende effekt - det kan også ses på dit hår, når produkterne bidrager med fugt og glans.

I IdHAIR Sensitive Xclusive serien findes en blød hårmousse, der giver et stærkt hold til håret samt en milde hårlak, der giver håret et godt fleksibelt hold.

Produkterne er desuden vegansk og glutenfri.

Danatekt: Hudpleje uden parfumeOrionPharma_danatekt_hudpleje.jpg

Har du tør, ekstra tør, skællende, sart og udsat hud og hovedbund, der behøver ekstra pleje og beskyttelse?

Så tag et kig på Danatekt hudplejeprodukter, som er specielt udviklet til netop de nævnte udfordringer. Danatekt er naturligvis uden parfume, og de anvender skånsomme, velkendte og dokumenterede ingredienser. Samtidig har de gjort deres bedste for at skåne miljøet; deres hudplejeprodukter er svanemærkede og allergicertificerede med ’Allergy Certified’-mærket.

Det er et bevidst valg for dig, der er optaget af, at din hud udsættes for så lidt parfume og potentielt skadelige stoffer som muligt. Danatekt er udviklet og produceres i Danmark og købes på apoteket.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Skønhed og Hud