Her er kosttilskuddet, der løser dit problem

Foto: Mikkel Russel

Her er kosttilskuddet, der løser dit problem

Magnesium modvirker stress. Aloe vera slår bakterier ihjel. Acai er en kraftig antioxidant, og gurkemeje modvirker kræft. Find ud af hvilket kosttilskud, du skal bruge.

Magnesium
Alle celler har brug for magnesium for at kunne arbejde. Magnesium er især vigtigt for nerve- og muskelceller og hjælper over 300 enzymer til at fungere. Enzymerne er vigtige byggesten i dannelsen af proteiner. Magnesium påvirker også kroppens stofskifte og din muskelkraft. Magnesium fås i tabletform eller som "salt" til fodbad eller karbad, så mineralet optages gennem huden.

Magnesium Citrat, Solaray, Naturenergi.dk, 220 kr.

Biorto Magnesium, Avogel.dk, 110 kr.

Epsom salt, Wiener­­-waltz.dk, 1.500 g, 109 kr.

Acai
Açaí er en kraftig antioxidant udvundet af bær fra Sydamerika. I en række undersøgelser har acai vist sig at være mere potent end andre antioxidant-produkter. Fås i pulverform til at drysse på maden, komme i smoothies eller som piller. Acai-bærret indeholder vitaminer, coenzym Q10 og lutein.

Acaiacai-pulver, Acaiacai.dk, 50 g, 175 kr.

Acai Superfruit, Urd.dk, 60 kapsler, 159 kr.

LÆS OGSÅ: Er løb den bedste træningsform, hvis du vil tabe dig?

Hamp og chia
Frø, kerner og spirer er supersunde for kroppen og indeholder typisk også fibre. Hampefrø er rige på fedtstoffer, der er sunde for hjernen, og nemme at drysse på f.eks. salat eller grød. Chiafrø er proteinrige, indeholder antioxidanter, kostfibre, omega-3 og kalk.

Organic Shelled Hemp seeds, Naturesource.dk, 230 g, 82 kr.

Original Chia, Originalchia.dk, 500 g, 98 kr.

Grøn te
En stor japansk under-søgelse af 40.000 mennesker gennem 11 år viser, at grøn tedrik-ning sænker risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Til gengæld er det usikkert, om det virker mod kræft. Grøn te har f.eks. ingen effekt på fremskreden lungekræft. Som appetitregulator, antioxidant og et sundt alternativ til kaffe, er grøn te alletiders. Dog maks. tre kopper dagligt, ellers kan man få diarré, kvalme og forhøjet blodtryk.

Clipper Decaf Green Tea, Naturesource.dk, 29 kr.

Pukka Supreme Matcha Green, Naturesource.dk, 38 kr.

Zink
Zink er supervigtigt for immunforsvaret, omvendt er det ikke et tilskud, man spøger med. Derfor er zink et af de tilskud, man bør tale med sin læge om, før man går i gang, f.eks. kan det hæmme kroppens optagelse af jern, og ligeledes kan det påvirke kobberstofskiftet negativt. Hvis du vil være på den sikre side, så kast dig over kornprodukter, bælgfrugter, nødder og grøntsager eller kød, mælk og ost (for kroppen optager lettere zink fra animalske produkter).

OmniZink, Biozym.dk, 120 tabletter, 69 kr.

Aloe vera
Forskning viser, at aloe vera har en antibakteriel effekt både udenpå og indeni. F.eks. når du smører aloe vera-gele på huden, og når du drikker det som juice. De mest entusiatiske opfatter aloe vera (som stammer fra en kaktus) som et naturligt alternativ til antibiotika. Forskningen har også vist, at aloe vera er god mod forbrændinger. På Odense Universitets Hospital behandler lægerne derfor brandsårspatienter med aloe vera-saft.

Pukka Organic Aloe Vera Juice, Naturesource.dk, 230 kr.

Gurkemeje
Gurkemeje hører til ingefærfamilien. Det er især det aktive stof curcumin, som er kendt fra indisk medicin (Ayurveda), der er sundt. Ifølge Kræftens Bekæmpelse og en række internationale undersøgelser er curcumin vigtigt i forhold til kræft. Det forebygger og giver samtidig en forbedret prognose for flere kræftformer. Det gælder leukæmi, lymfekræft, kræft i mave-/tarmkanalen, brystkræft og lungekræft.

Biorto Total Gurkedol, Avogel.dk, 260 kr.

LÆS OGSÅ: Flad mave: Her er den mest effektive øvelse

Vita Biosa
Fermenterede fødevarer som A38 og saurkraut er de nye superfoods. De er sunde for tarmen og derfor også for hele kroppen: Dit immunforsvar, din vægt, homonbalance og modstandskraft over for stress. Fermenteret betyder egentlig gæret, og det er i gæringsprocessen, at der udvikles sunde bakterier, som gavner kroppen på alle måder. Vita Biosa er en syrlig drik (du tager et halvt glas med vand hver morgen) med syv forskellige mælkesyrestammer.

Vita Biosa med urter, Biosa.dk, 198 kr.

Omega-3
Sunde fedtstoffer er afgørende for ikke mindst hjernen og for, at vi kan optage næringsstoffer fra de fødevarer, vi spiser. Til gengæld er det ikke ligegyldigt, hvilken fiskeolie, du går efter. Kvalitet og pris følges ad. Undersøgelser har vist, at mange af de billige produkter indeholder harsk og halvråden skidtfisk eller har fået lov til at stå og oxidere i store tanke i op til 90 dage. Omega-3 PurePharma er anerkendt af IFOS (International Fish Oil Standards).

Omega-3. Pure-pharma.dk, 239 kr.


LÆS OGSÅ: Her er øvelserne, der gør dig stressfri

LÆS OGSÅ: 3 råd til meget flottere hud, der ikke koster dig en krone

LÆS OGSÅ: 11 klassiske fælder, der gør dig tyk på jobbet

Se, hvad vi ellers skriver om: Magnesium, Omega-3 og Vitaminer