Pulsure og løbeure til din træning

Foto: Getty 7 pulsure til løb, fitness og daglige aktiviteter

Pulsure & løbeure, der booster din træning

7 pulsure, der tager din træning op på et nyt niveau

Tanken om et pulsur er måske lige træningsnørdet nok til dig, men et pulsur kan faktisk både motivere dig og tage din træning op på et helt nyt niveau. Se, hvilket der passer til dig.

AKTIVITETSURET

HVAD: Fitbit Alta, 1.149 kr.
HVEM: For dig, der ønsker information om dit daglige aktivitetsniveau. ©
HVORFOR: Er du bare interesseret i at tælle dine skridt, eller hvor meget du bevæger dig generelt, skal du have et aktivitetsur. Uret registrerer automatisk, om du går, står, sidder eller løber. Og hvis du er ved at gro fast til kontorstolen, minder uret dig om, at du skal bevæge dig. Du kan koble uret til din telefon, så du på displayet kan se, når du får et opkald, en mail eller en sms. Hvis du sover med uret, kan det også vise, hvor roligt, eller uroligt, du sover – smart!

FITNESSURET

HVAD: Spark 3 Cardio, TomTom, 1.499 kr.
HVEM: Dig, der knokler i fitnesscenteret.
HVORFOR: Vil du gerne vide lidt mere om, hvor mange kalorier du egentlig forbrænder, når du giver den gas i fitnesscenteret? Så er dette træningsur lige det, du har brug for. Uret har indbygget pulsmåling via håndleddet, så du kan se, hvor hårdt du presser dig selv, og om du burde give den en ekstra tand. Du kan både bruge det til almindelig styrketræning, holdtræning og spinning, men også på løbebåndet.

ALLROUNDURET

HVAD: Apple Watch 2, 2.399 kr.
HVEM: Dig, der vil have et cool, intelligent ur, som optimerer din hverdag og signalerer en aktiv livsstil.
HVORFOR: Apple Watch 2 er et sports- og hverdagsur i ét. Der er blandt andet indbygget GPS og musik i, så du ikke behøver at have din telefon med på løbeturen. Inden du begynder din træning, vælger du den sportsgren, du ønsker, og så er du good to go. Uret måler din puls direkte fra håndleddet, så du slipper for at have et pulsbælte om brystet. Uret er desuden vandtæt ned til 50 meter.

DET BASALE LØBEUR

HVAD: M400, Polar, 1.299 kr.
HVEM: Til løbedebutanten eller motionisten, der ønsker motivation og en bedre løbeform.
HVORFOR: Er du lige begyndt at løbe eller løber bare et par småture om ugen, kan det virke overvældende med et ur, der har alverdens funktioner. Polars M400 er et superlækkert ur, der kan det mest basale, når det kommer til løb. Uret kan både vise dig, hvor langt du løber, og hvor hurtigt du løber undervejs, men også hvor mange kalorier du forbrænder, eller hvor høj din puls er. Uret kan altså give dig de mest nødvendige data om din løbetur. Ønsker du at gå lidt mere op i løb på sigt, er det en god idé at investere i et ur, der kan lidt mere.

DET ALMINDELIGE LØBEUR

HVAD: Forerunner 235, Garmin, 2.899 kr.
HVEM: Dig, der løber to til fem gange om ugen.
HVORFOR: Er du en lidt mere erfaren løber, er Garmins Forerunner 235, der desuden er et af de bedst sælgende løbeure, uret for dig. Det har pulsmåling via håndleddet, så du slipper for den irriterende rem om brystet, og du kan lægge dine træningspas ind, se tempo, distance, puls, kalorier og en masse andet. Efter hvert løbepas estimerer uret dit kondital, så du kan se, om du forbedrer dig, og så giver det dig samtidig en anbefaling for, hvor lang tid du bør restituere. Det husker dine hurtigste tider på forskellige distancer, og så kan du synkronisere dine data med din smartphone via Garmins app.

DET AVANCEREDE LØBEUR

HVAD: Forerunner 630, Garmin, 3.299 kr.
HVEM: For den erfarne løber, der godt kan lide at nørde data.
HVORFOR: Går du op i de små detaljer og kan godt lide at analysere din løbedata, er Garmins Forerunner 630 din nye bedste ven. Udover at kunne vise tempo, distance og puls, fortæller det dig en masse om din løbedynamik – som hvor højt du løfter benet, hvor lang tid dine fødder er i jorden, før du sætter af, hvor lange dine skridt er og din kadence (skridt per minut). Alle disse funktioner kan være med til at forbedre din løbeteknik markant, så du både bliver hurtigere og bedre. Displayet har desuden touchskærm, hvor du kan skifte mellem forskellige displays.

TRIATLONURET

HVAD: Spartan Sport HR, Suunto, 4.099 kr.
HVEM: Til triatleten.
HVORFOR: Er du hoppet med på triatlonbølgen, har du brug for et ur, der kan lidt mere end det traditionelle løbeur. Spartan Sport HR fra Suunto er et godt bud på et ur, der mestrer mange funktioner, men stadig ser vildt cool ud. Udover de funktioner, som løbeurene har, kan uret gå med dig i svømmehalen, hvor det tæller baner, omgange, tid og distance. Du kan sammen med en Suunto Bike Sensor også have det med på cykelturen, hvor kadence (omdrejninger per minut), fart og distance bliver målt. Vigtigst af alt kan du skifte sport i samme træningspas, hvilket er rigtig fedt, hvis du for eksempel er ude at cykle og så skifter over til løb direkte efterfølgende.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb, Træning og Kondital