Hother: "Jeg er meget madglad, men prøver at undgå hvidt brød og pasta"
Foto: Per Arnesen Cecilie Hother

Cecilie Hother

Hother: "Dét er allersundest for mig"

For Cecilie Hother er løb en pligt. Men hun gør det, så hun kan spise det, hun vil. Til gengæld er hun glad for det meste andet, der involverer hendes sundhed – især rejser, svømning og chiafrø.


Vand, Egekilde, vejl. pris 12 kr.

Mandag: Jeg starter med at løbe rundt om Søerne i København. Det gør jeg næsten hver morgen. Nogle gange bliver det kun til en sø, andre gange to eller flere. Det kommer an på, hvor meget tid, jeg har. Jeg nyder ikke at løbe. Det er en pligt, men jeg gør det, fordi det betyder, at jeg så kan spise den mad, jeg gerne vil. Jeg er meget madglad, men prøver at undgå hvidt brød og pasta, og så sørger jeg for at drikke meget vand – jeg har altid en vandflaske med mig!

Tirsdag: Jeg spiser grød til morgenmad og kommer godt med ekstra kerner i - bl.a. chiafrø, som jeg kan mærke, giver mig energi. Bagefter kører jeg på arbejde. Det er fantastisk at komme fra byen og så køre ned ad en stille grusvej til gården, hvor vi optager Frihuset, der ligger med udsigt over Isefjorden. Jeg føler, jeg får det bedste af to verdener.


Turen går til Toscana, Umbrien og Marche, Politikens Forlag, 160 kr.

Onsdag: I dag skal jeg det, som er allersundest for mig: Jeg skal ud at rejse. Jeg elsker at opleve noget nyt. En veninde skal giftes med sin engelske mand i Italien, og vi er seks piger, der skal derned på forlænget weekend. Da vi er ankommet, spiser vi pizza på en tankstation, men selv det, er god pizza!

Torsdag: Jeg vågner på et lille pensionat, der ligger to timer udenfor Rom, ved at solen bager mig i ansigtet, så jeg vælter ud i poolen og svømmer en lang tur. For mig er svømning ikke motion, men ren afslapning. Bagefter spiser vi alle seks morgenmad. Jeg spiser også det hvide brød, for nu er det ferie, og mammaen og pappaen, der ejer pensionatet, har selv bagt det.

Sollotion faktor 30, Derma, 99,95 kr.

Fredag: Jeg har løbeskoene med, og løber en tur om morgenen – det er fantastisk i det smukke landskab med musik i ørerne og borge i horisonten. Det jeg kommer hjem, hopper jeg i poolen og svømmer. Resten af dagen hygger vi ved poolen. Jeg smører mig ind i faktor 30 – som gammel vejrvært ved jeg, hvad solen kan gøre ved huden.

Lørdag: I dag er det bryllupsdag. Brylluppet finder sted på et slot midt i en vinmark og er dejligt uhøjtideligt ­– der går ikke mere end 10 minutter, før folk går rundt på bare tæer. Aftenen er et sammensurium af bryllupstraditioner fra flere lande, og jeg snakker med mennesker fra hele verden – det gør mig glad.

Søndagen: Det bliver til en lille lur i skyggen på stranden, inden vi tager flyveren hjem. Selvom jeg først er hjemme ved et-tiden om natten, går jeg i gang med at arbejde ved computeren. Jeg kan godt lide at arbejde om aftenen og natten. Der er en helt anden ro.


LÆS OGSÅ: Så meget skal du spise og træne

Om Cecilie Hother

Cecilie Hother er vært på programmet Frihuset, der bliver vist på TV2 Fri. Derudover har hun smykkefirmaet Blæst. Se mere på Blaest.nu. Hun er 34 år og bor i København.