Inspiration til det veganske liv

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Yroli, Vegansk Box, Veganershoppen, Nemlig.com, Glean, Froks, COCOHAGEN & Berthelsen.

Inspiration til det veganske liv

Ønsket om at gøre noget godt for dyrene, kloden og os selv har fået mange til at leve vegansk eller i hvert fald prøve. Plantebaseret mælk, fars og ost har for alvor indtaget supermarkederne, og efterspørgslen på vegansk tekstil og hudpleje er også steget i de senere år.

Men selv om flere og flere producenter og detailbutikker tilbyder veganske produkter, så kan det måske være svært at finde veganske alternativer til de konventionelle varer.

Vi har derfor fundet en række spændende producenter, som kan inspirere til lækre veganske fødevare, tøjkollektioner og hudpleje.

Legesyge farver i bæredygtige materialerfroks_afd_picture.jpg

Bag det danske brand Froks står designeren Maja Haahr. Brandet trækker rødder tilbage til 2005 og har med tiden udviklet sig til det bæredygtige brand, det er i dag.

Hos Froks bliver der lagt vægt på slow fashion skabt med rene materialer i høj kvalitet. Langtidsholdbart design, hvor favoritterne går igen sæson efter sæson, så kunderne kan have glæde af dem i mange år.

Grundlaget for Froks’ tidløse design er en karakteristisk minimalisme og sofistikerede detaljer.

Kollektionerne er gennem 14 år blevet produceret af en lille familie-virksomhed i Bulgarien - og i tæt samarbejde med særligt udvalgte stofleverandører, der imødekommer Majas kærlighed og krav til bæredygtige tekstiler, som hovedsageligt er Oeko-tex og vegansk V-mærket.

Du kan finde Froks hos Shop på Værnedamsvej eller på froks.dk.

Ved brug af koden ALT FOR DAMERNE kan du i hele april & maj måned få 10% på alle varer hos www.shopkbh.dk

Respekt for det naturligeyroli_alt_for_damerne_04_2021.jpg

Yrolí Skincare bygger på visionen om, at mindre forbrug giver mere mening for mennesker og miljø ved at genfinde respekten for det naturlige. Hudens naturlige balance, naturens biodiversitet og overlevelse.

Yroli mener, at vi ikke har brug for flere produkter, vi har brug for færre og bedre produkter, og derfor består Yrolí af et smalt sortiment af økologiske kvalitetsprodukter, der forebygger, reparerer, beskytter og giver synlig mærkbar effekt - på hud såvel som natur.

Yrolí er på en rejse, der aldrig ender mod en mere bæredygtig verden, hvor hver en dråbe tæller. Yrolí Skincare er grundlagt i 2018 af Trine-Lise Buestad og Jette Nørgaard Haulrig.

Upcyclede luksusprodukterGlean_fldebolle.jpg

Veganske og glutenfrie flødeboller med marcipanbund og 70% Belgisk chokolade. Glean laver vegansk konfekture på aquafaba - vandet fra kogte kikærter. Aquafaba fungerer som en æggehvideerstatning. De genanvender aquafaba fra fødevareproduktionen og upcycler det til lækre luksusprodukter.

Smag alle deres varianter og øvrige produkter i deres stade i Torvehallerne, København. Du kan også bestille deres produkter via hjemmesiden.

Glean er de første i Danmark - ja, i hele verden, som tilbyder veganske flødeboller i særklasse! Følg med i rejsen her.

Har du smagt COCOHAGEN? Verdens bedste, plantebaserede kakaotrøffelcocohagen_cocoa_614x450px.jpg

COCOHAGEN er fløjlsbløde, økologiske, plantebaserede kakaotrøfler. Her er ingen tilsat sukker, ingen tilsætningsstoffer, kun naturlige råvarer og kompromisløs kvalitet. Til sunde foodies med søde tænder.

Bag COCOHAGEN står Asbjørn. Som far savnede han ordentlig kvalitet til sine egne børn. Det gav ham idéen til COCOHAGEN. På det tidspunkt var han politimand i København med skifteholdsarbejde og lange nætter på ‘Stenbroen’.

Asbjørn satsede alt på sin drøm og skiftede politiuniformen ud med iværksætteri og målet om at revolutionere konfekturemarkedet.

Drømmen er blevet til virkelighed og fra den gamle tankstation på Strandvejen i Humlebæk sendes COCOHAGEN ud til alverdens glade kunder.

Organisk Jern+C til din kropDFI_vegansk_jernc.jpg

Berthelsen Jern + C indeholder syreneutralt C-vitamin samt organisk bundet og let optageligt aminokeleret ferrofumerat, som er vegansk jern.

Berthelsen har lavet sammensætningen med organisk bundet jern, da det optages bedre end uorganisk jern. C-vitamin øger kroppens mulighed for at optage organisk jern. Du er derfor sikret et let optageligt jerntilskud af højeste kvalitet.

Størstedelen af det jern, man indtager, kommer fra kød. Derfor er det vigtigt som veganer eller vegetar at være opmærksom på, at man får nok jern.

Jern er vigtig for mange funktioner i kroppen, fx normalt fungerende immunsystem, dannelse af røde blodlegemer, normal ilt-transport i kroppen, og reducerer dermed træthed og udmattelse.

Berthelsen har bredt sortiment af vitaminer og mineraler, hvor 90% af produkterne er veganske.

Nemt indkøb af plantebaserede dagligvarerNemlig_vegan_nemlig.jpg

Danskerne er begejstrede for at handle dagligvarer online, fordi det er så fleksibelt og udvalget så stort. Også inden for plantebaserede varer. nemlig.com er det online supermarked, som har det største og billigste udvalg i plantebaserede dagligvarer*.

Du finder også lækre opskrifter på vegansk og vegetarisk mad i nemlig.coms opskriftsunivers. Det smarte her er, at alle ingredienser til hver enkelt opskrift kan købes med ét klik.

Skal det være nemt og lækkert har nemlig.com også plantebaserede retter fra populære Simple Feast. Eller du kan vælge nemligs egen lækre vegetariske og økologiske Måltidskasse.

*Analyse fra Dansk vegetarisk forening, marts 2021

Omtanke for både krop, miljø og dyrenevarda_img_0799.jpg

Veganershoppen.dk findes et varieret sortiment af miljøvenlige og fortrinsvis danske veganske produkter til hud, hår, husholdning mm.

Virksomheden drives af Freja Raun og baggrunden for etableringen af Veganershoppen.dk er hendes tro på en fremtid, hvor dyr ikke bliver brugt i test eller forsøg, og en fremtid, hvor der ikke indgår animalske ingredienser. Det handler derimod om at opnå større omtanke for både krop, miljø og dyrene.

Veganershoppen.dk har samlet et bredt udvalg af kvalitetsprodukter til fornuftige priser for at gøre det let for forbrugeren at vælge vegansk ét sted.

Se mere på www.veganershoppen.dk

Fredagshygge med lidt bedre samvittighedVeganskbox_billede_til_alt.jpg

Snacks rimer tit på syndig, men med veganske snacks kan du fredagshygge med lidt bedre samvittighed.

Vegansk box er veganske snacks på abonnement. Hver måned udvælger Vegansk box de lækreste veganske snacks lige nu og sender dem direkte hjem til dig. På den måde kan du nemt få nye smagsoplevelser og opdage nye mere klimavenlige snacks hver måned.

Et abonnement på Vegansk box koster 229,- pr. box og giver dig en lækker overraskelse og vegansk selvforkælelse måned efter måned. Der er ingen binding på abonnementet, så du kan opsige, når du vil.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegansk mad