Inspiration til sunde hampeprodukter
Denne artikel er sponsoreret af: Royal Unibrew, Bornholmerhampen, Møllerup Brands, Sananordic & WellNox.

Inspiration til sunde hampeprodukter

Selv om Hamp og marihuana stammer fra den samme cannabisslægt, så er virkningerne vidt forskellige. Hamp er ikke euforiserende og er derfor blevet brugt til at lave urtetilskud, mad, fibre, olier, naturligt plast og mange andre industrielle og bæredygtige industrielle formål op gennem historien.

Hamp er en af verden ældste nytteplanter, og så er olier og fødevarer af hamp både supersunde og klimavenlige. Hampefrøet har et højt indhold af protein, omega 3 og fiber og indeholder desuden de ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere.

Vi har samlet en række spændende producenter af hampeprodukter, som både kan bruges til hudpleje og som sunde ingredienser i madlavningen.

SHAKER HAMP - Nu kan du skåle i hamp!unibrew.jpg

SHAKER og Møllerup Gods er gået sammen om at lave den første SHAKER med hamp.

Et uventet samarbejde har sendt en ny type drikkevare ud i de danske supermarkeder: SHAKER er gået sammen med Skandinaviens største hampproducent Møllerup Gods for at skabe en ny SHAKER: SHAKER Hamp.

SHAKER Hamp er tilført et hamp-ekstrakt, som er udvundet af ristede hampefrø, som bliver destilleret over 5-7 gange.

Udover den specielle ingrediens i SHAKER Hamp vil man kunne kende den nye SHAKER på dens grønne farve og friske smag med græsagtige noter og en snert af lime – perfekt til sommeren!

Nordens grønne urtetebornholmerhampen.jpg

Bornholmerhampen er bæredygtighed, velvære og velsmag.

Hamp er en af verden ældste nytteplanter, og så er fødevarer af hamp både supersunde og klimavenlige.

Hos Bornholmerhampen finder du olie, mel og te samt hudplejeprodukter med et meget højt indhold af ren hampefrøolie (60-87%), alt sammen økologisk - naturligvis.

Som de eneste på markedet tilbyder Bornholmerhampen en biodynamisk hampete, dyrket og forarbejdet på Bornholm, en Nordens grønne urtete, mild i smagen og dog med lidt kant og krydrede noter. Hampeteen egner sig perfekt som frokostte eller blot til en stund med ro og fordybelse.

@Bornholmerhampen

Hampeoliens unikke omega-sammensætning styrker din hudMøllerup-Brands-I.jpg

Møllerup Estate er en hudplejeserie, der består af elleve produkter, som alle er baseret på hampefrøolie.

Hampefrøolien har en unik sammensætning af omega 3, 6 og 9 fedtsyrer, der beskytter huden mod ældning og bevarer hudens elasticitet. Den anti-kosmedogene olie trænger let ind i huden og tilfører Vitamin E samt en række naturlige antioxidanter, der medvirker til at genskabe hudens fugtbalance.

Hudplejeserien består af produkter til pleje af både ansigt, hænder, fødder samt en nærende kropsolie. Den rå hampeolie er desuden velegnet som kosttilskud for at skabe balance i huden indefra.

Produkterne forhandles i Matas og på moellerupshop.com

Hamp er din kilde til lidt ekstra af det godeMøllerup-Brands-II.jpg

Hampefrøet har et højt indhold af protein, omega 3 og fiber og indeholder desuden de ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere.

Møllerup Brands forarbejder det rene hampefrø til fem basisprodukter: Afskallede frø, ristede frø, olie, mel og proteinpulver.

I Møllerups opskriftsunivers kan du finde inspiration til, hvordan du eksempelvis kan bruge hamp i bagværk for at tilføre protein og fiber eller i en smoothie for at tilføre protein samt omega 3 og afhjælpe optagelsen af vitaminer fra bær og frugter.

Hampefrø er gode for alle, men egner sig i særdeleshed godt til småspisende og plantebaserede diæter, da hampefrø med sine 30-35% protein indeholder mere protein pr. gram end noget andet frø i verden – og mere protein pr. 100 gram end kød, fisk og æg!

Klimavenlig superheltMøllerup-Brands-III.jpg

Med 400 hektar hamp svarende til 800 fodboldbaner, er Møllerup Brands Nordens største producent af hampefrø, og der er mange gode grunde til at Møllerup har satset på netop denne plante.

Hampens potentiale spænder bredt fra fødevarer og hudpleje til isoleringsmateriale og tekstil, og ikke mindst derfor er hamp enormt bæredygtigt.

Hamp er også landmandens superhelt, da den hverken kræver vand eller sprøjtemidler på dansk jord. Hamp bekæmper selv ukrudt og fremmer jordens kvalitet for fremtidige afgrøder. Desuden kan hamp binde helt op til 13 tons CO2 pr. hektar - Det er mere end en normal dansk skov.

Møllerup Brands har specialiseret sig i anvendelsen af de supersunde hampefrø til fødevareproduktion og hudpleje.

Drik cannabis juice - fordi du kun har en kropSananordic.jpg

Cannabis ER muligvis den sundeste plante på planeten. Nu kan alle drage fordel af dens mirakuløse egenskaber, da SanaNordic® er de første på markedet med frysetørret frisk cannabis juice pulver.

SanaNordic's cannabis juice er fri for det euforiserende stof, THC, men fyldt med komplekse antioxidanter, der kaldes for cannabinoider. De passer bedre på din krop og hjerne end nogen andre næringsstoffer.

Udover disse unikke stoffer indeholder cannabis juice vitaminer, mineraler, elektrolytter og omega 3- og 6 fedtsyrer i den optimale ratio.

SanaNordic® får deres økologiske cannabis juice fra Holland. Dette power-kosttilskud kan nydes som et shot eller i din smoothie, men fås også i kapsler og dråber samt til udvortes brug i danskproduceret naturpleje.

Besøg deres butik og prøv selv produkterne på Sortedam Dossering 101 ved søerne i København.

Økologi i lækker emballageWellNOx-ApS.jpg

WellNOx blev grundlagt i 2015 med det mål at producere udvalgte økologiske varer af høj kvalitet til Danmarks bedste pris.

Råvarer og emballage købes hjem fra leverandører i Europa, og alt frø/protein pakkes af ejerne på pakkeriet i Sønderborg. Bøtterne er af 100% genbrugspap.

WellNOx afskallede hampefrø til 89 kroner for 500g har en mild nøddeagtig smag og er let at anvende i madlavningen. Udover et højt proteinindhold er hampefrø rigt på omega 3 og 6-fedtsyrer.

WellNOx hampeprotein 50% til 129 kroner for 500g er for dig, der ønsker en smagsneutral kilde til plantebaseret protein og fibre i din kost.

Produkterne kan købes hos din lokale helsekost eller på nettet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Juice og Hudpleje