"Jeg spiser sindsygt mange grøntsager"
Foto: Alamy m.fl.

Caroline Meldgaard

"Sådan holder jeg mig slank i hverdagen"

Caroline Meldgaard starter sine hverdagsmorgener med vietnamesisk suppe, mens weekenden byder på marmelademadder.

Mandag:
– Jeg spiser vietnamesisk suppe med grøntsager og kylling til morgenmad. Det har jeg gjort i halvandet år. Det begyndte, da nogle af mine venner kom hjem fra Vietnam og følte sig meget sundere efter at have spist vietnamesisk mad. Jeg laver en stor portion hver 14. dag, som jeg fordeler i små fryseposer. Når jeg starter med noget sundt, giver det mig lyst til at være sund resten af dagen.

Tirsdag:
– Jeg cykler til Kødbyen på Vesterbro i København, hvor Børn i Byen holder til i et stort kontorfællesskab. Her er både kantine og kaffebar. Jeg drikker to sojalatte fra kaffebaren i løbet af dagen. Nogle gange drikker jeg også min kaffe med komælk, men jeg kan egentlig bedst lide den med sojamælk – især den med vanilje. Det er superlækkert og mætter mere end mælk.

Onsdag:
– Frokosten i kantinen i dag består af salat og kød. Generelt spiser jeg sindssygt mange grøntsager og elsker salat, men jeg skal også have nogle proteiner for at blive mæt. Til gengæld holder jeg mig fra pasta, brød og kartofler. På den måde holder jeg mig nemt slank og føler mig heller ikke så tung i kroppen.

LÆS OGSÅ: 3 genveje til sunhed i hverdagen (også selvom du ikke har tid)

Torsdag:

– Efter at have afleveret børnene i skole, cykler jeg til arbejde. Det er dejligt at cykle i naturen. Jeg har været nede med stress og er derfor ret opmærksom på signalerne.

Fredag: – Børnene får fredagsslik, men jeg har sjældent lyst til slik. Nogle gange drikker jeg et glas vin i stedet, men i aften tager jeg en kop te.

Lørdag:
– Jeg løber syv kilometer inden morgenmaden, tager et franskbrød med hjem fra bageren, og spiser madder med appelsinmarmelade til morgenmad. Jeg prøver at spise sundt i hverdagene, og som jeg har lyst til i weekenderne. Efter morgenmaden leger jeg med børnene i haven – det er fedt at få grinet og løbet.

Søndag:
– Mens børnene sover længe, dyrker jeg yoga. Jeg har en dvd med forskellige programmer og vælger det mest sveddryppende. Om aftenen tager jeg i havbad med min veninde. At hoppe i det kolde vand giver instant nærvær. Bagefter sidder vi gerne og snakker, inden vi kører hjem.
Carolines favoritter Orange, Lemon & Ginger Marmalade, Mackays, 23 kr., Vietnamesisk kogebog: "LêLês Gadekøkken", Gyldendal, 300 kr., Græskarkerner, Urtekram, 26 kr., Mindful flow yoga-dvd, Yogaudstyr. dk, 199 kr., Sojamælk med vanilje, Provamel, 30 kr.


LÆS OGSÅ: "Indtil videre har jeg tabt 30 kilo"