"I min verden må man meget gerne hoppe over, hvor gærdet er lavest ..."
Mød Fit Livings nye ambassadør, Julie Kernan, der er personlig træner og kostvejleder.

"I min verden må man meget gerne hoppe over, hvor gærdet er lavest ..."

... Det skal nemlig ikke tage al ens tid eller energi at leve sundt." Mød Fit Livings nye ambassadør, Julie Kernan, der er personlig træner og kostvejleder. Her deler hun ud af sine erfaringer om mad og træning i en travl hverdag.

MAD

Jeg begynder min morgen med … "at stå op en time før mine unger. Ofte går jeg en tur ud i haven i bare fødder og trækker vejret stille og roligt helt ned i maven. Derefter tager jeg et shot fra økologiske Amazing Space bestående af Skin food og Skin lemonade, der bla. indeholder Omega3 og aloe vera, så er jeg godt på vej til at have indtaget de sunde essentielle fedtsyrer for dagen og aloe veraen med urter styrker mit inde og ydre føler jeg. Til sidst tørbørster jeg min krop og går i bad, der afsluttes med et koldt gys. Så er jeg startet i mit tempo, jeg har haft noget mig-tid og er klar til at gå i gang med dagen.

Min morgenmad består oftest af æg i forskellige udgaver og noget grønt."

Når jeg har travlt, spiser jeg … "det samme, som når jeg ikke har travlt. Jeg bruger tid på at planlægge min mad og sundhed. På den måde bliver det ikke, fordi jeg har for travlt, at jeg ikke får spist sundt."

Hvis jeg går sukkerkold … "prøver jeg først at finde ud af hvorfor. Ofte er det, fordi jeg er træt eller savner noget. Derefter ser jeg, om jeg ikke kan dække det rigtige behov med noget andet end mad. Det skyldes meget sjældent, at det er, fordi jeg er blevet for sulten. Jeg spiser efter at have et stabilt blodsukker og det giver sjældent de vilde udsving, og derfor ved jeg, at det ofte handler om noget andet end mad, når det sker."

For mig er aftensmad lig med … "noget, der skal gøre noget godt for min krop, være lækkert, så jeg har lyst til at spise det og meget nemt at lave. Jeg er stor fan af Aarstiderne og skifter ofte rundt i deres kasser. I min verden må man meget gerne hoppe over, hvor gærdet er lavest og gøre det så enkelt for sig selv som muligt, så det ikke skal tage al ens tid eller energi at leve sundt."

En kur jeg aldrig glemmer … "åh, jeg har været på mange forfærdelige kure i mit liv! De værste var i mine unge dage, hvor jeg ikke kunne skelne skidt fra kanel og kun havde fokus på vægttab. Suppekure, Nupo, ananaskure, slankepiller, udelukkelseskure, you name it. Jeg tror næsten ikke, at der ikke er en kur, jeg ikke har prøvet."

Det sundeste jeg indtager, må være … "variationen af en masse økologiske grøntsager, protein og gode fedtstoffer. Jeg tror mere på sammenhænge og variation end superfoods."

Jeg tænker over, hvad jeg spiser … "det meste af tiden. Mad har altid fyldt alt for meget i mit hoved. Det er først, efter jeg har fået styr på mit blodsukker, at der er kommet mere ro på. Nu bruger jeg tid på at planlægge en sund kost,  og så er der ro. Tidligere brugte jeg det meste af min tid på, hvad jeg skulle spise næste gang, og det var enormt tids- og energikrævende og gjorde mig konstant sulten."

TRÆNING

Motion er for mig, lig med … "at min sundhed går op i en højere enhed. Min krop bliver så meget flottere, jeg er stærkere, og jeg mærker det positivt på mit overskud, energiniveau og humør."

Jeg træner … "gåture og styrketræning med høj puls, og hvis jeg kan finde tid, også Hot yoga. Lige for tiden bruger jeg personlig træner Christina Fischer til at træne mig. Det er ikke, fordi jeg ikke ved, hvordan jeg skal træne korrekt, men  jeg har haft rigtig meget at se til det sidste stykke tid, og så er det ret normalt, at ens sundhed hurtigt bliver nedprioriteret. Men fordi prisen for ikke at træne er så høj, er det en super måde at få det gjort på. For mig er det en vigtig prioritering."

Tid til træning, finder jeg ved … "at sætte det i kalenderen og se det, som noget vigtigt jeg gør for mig og mine børn."

Jeg føler mig sej, når … "mine unger har været syge om natten, og mit overskud derfor er ikke eksisterende dagen efter, men jeg alligevel formår at spise tre sunde måltider og rørt mig en lille smule, fordi det efterhånden er blevet nogle gode vaner i min hverdag."

Min største sportspræsentation var … "tæller det, at jeg engang vandt en førsteplads i dans, da jeg var 10 år? Jeg er vist mere til balance end deciderede præstationer.

Jeg drømmer om at kunne … "være vildt sej til Hot yoga. Jeg ligner vist mest en elefant, der har svært ved at hold balancen, men jeg synes, at det er så flot at kunne lave øvelserne korrekt, og når det endelig lykkedes lidt for mig, føles det SÅ skønt i kroppen.

HVERDAG

En typisk hverdag er fyldt med … "at skulle være på det meste af tiden. Enten på job eller derhjemme med to små børn, der sover forskudt af hinanden, så de den ene starter kl. 6.30 om morgenen og den anden slutter kl. 23.00 om aftenen."

Jeg arbejder godt, når … "jeg er i flow og fuldt til stede. Det gælder både personlig træning, kostvejledning og de forskellige massagebehandlinger, jeg tilbyder. Jeg kan blive helt høj af at være i flow i en behandling, og jeg tror også på, at det smitter af på mine kunder."

Det bedste tidspunkt er … "der er mange. Jeg er blevet så god til at se og få øje på alle de små fantastiske ting, der konstant sker - ”glimmer på og op på hylden”.

Hverdagslykke er … "at være modig og tålmodig nok til at gå efter sine drømme, så man selv skaber en god hverdag."

Jeg sover … "som en sten, siden jeg er begyndt at spise for at at have et stabilt blodsukker."

I weekenden elsker jeg … "at stå op, selvom vi ikke har noget, vi skal og at tage dagen, som den kommer. Min hverdag er ofte planlagt ned til minuttet for at få tingene til at hænge sammen, I weekenden er det skønt med ro og nærvær på en anden måde."

Jeg kan ikke leve uden … "prioritering af min sundhed og velvære, det bygger mit fundament og overskud. Som alenemor til to små børn, betyder det ALT. Det er også derfor, at jeg har uddannet mig og lavet min forretning ud fra dette koncept, da jeg helt vildt gerne vil hjælpe andre kvinder med at have det godt, også selvom at de har rigtig travlt og meget at se til.

Om Julie Kernan

Navn: Julie Kernan

Alder: 35

Privat: Bor med sine 2 børn på 2 og 4 år

Job: Personlig træner, kostvejleder og massør i egen lille klinik, juliekernan.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning og Kost