Kend dit fitnesscenter – og få mest ud af din træning

Få mest ud af din træning


ROMASKINEN
– træn hele kroppen på en gang

FORDELE: Vil du gerne træne hele kroppen, er roning vejen. Bevægelsen sættes i gang fra ben og balder, hvilket mindsker presset på dine rygmuskler.
ULEMPER: Nogen bliver lynhurtigt trætte af at ro – andre bryder sig ikke om øvelsen. Giv dig tid til at lære teknikken, ellers kravler du af efter det første minut.
KALORIEFORBRUG: 600-900 kalorier i timen afhængig af niveau og træk.
TIP! Krum ikke ryggen, det kan give rygsmerter.

STEPMASKINEN
– smukke lår og balder på rekordtid

FORDELE: Steppen trimmer lår og balder. Super effektiv, hvis du skal i form til ski, klatring, vandring eller løb i kuperet terræn.
ULEMPER: Det er hårdt, virkelig hårdt, og det kan være demotiverende for en begynder. Nogen oplever også, at knæ og lænd ikke kan lide bevægelsen.
KALORIEFORBRUG: 800-1.200 kalorier i timen (level 8 og derover).
TIP! Hæng ikke i armene, hvil blot hænderne. Er du nødt til at hænge i armene for at holde balancen, går det for stærkt.

 


CROSSTRAINER
– fantastisk fedtforbrænding

FORDELE: Træner stort set alle muskler i over- og underkrop og får virkelig sveden frem. Mindre skadesrisiko end på løbebånd og stepmaskine.
ULEMPER: Det kan være svært at finde rytmen. Og har du svage ankler eller lændesmerte, så vælg anden kredsløbsmaskine.
KALORIEFORBRUG: 800-1.000 kalorier i timen (level 8-12).
TIP! Vær tålmodig − og hold knæene let bøjet, skuldrene nede og brystet løftet. Brug lange, bløde og glidende bevægelser.

MOTIONSCYKLEN
– blid mod dine knæ

FORDELE: Cyklen trimmer lårene og giver god kredsløbstræning uden at belaste knæene. Og er du glad for at læse under træningen, så er cyklen oplagt.
ULEMPER: Pedalernes placering er anderledes end på en racercykel, sædet er bredere, og du bliver tvunget til at sidde ret op.
KALORIEFORBRUG: 500-700 kalorier i timen (level 5)
TIP! Dit ben skal være næsten strakt, når pedalen er længst væk. Og rokker du frem og tilbage for at nå pedalerne, er sadlen for høj.


LØBEBÅNDET
– effektivt og skånsomt

FORDELE: Fantastisk, fordi det ikke kræver så meget teknik og er langt blidere end asfalt, hvis du har rygproblemer, dårlige knæ eller svage ankler.
ULEMPER: Elsker du vinden i håret og de skiftende landskaber, er løbebåndet nok ikke for dig. Selv med underholdning kræver det en stærk vilje at løbe lange ture på løbebåndet. KALORIEFORBRUG: 700-1.000 kalorier i timen (ved 10-12 km/t)
TIP! Hold brystet løftet, skuldrene nede og spænd op i maven, så du kan holde længere uden at blive øm.


 

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning og Træningsprogram