SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Kom med til Indiens farverige yoga-paradis
Foto: Jesper Ray

Kom med til Indiens farverige yoga-paradis

12 dage med yoga, meditation og sundt mad − alt sammen under solens varme stråler i det eksotiske Indien. Lyder det som noget for dig? Bliv inspireret her, hvor fit livings journalist tester, hvad en yogarejse gør ved krop og sjæl.

Jeg bestiller rejsen en råkold dag hjemme i København. Jeg søger efter den perfekte yogaferie på Google. Lynhurtigt bliver jeg lokket ind på et site fra et resort i Goa: yoga, udrensning, meditation og afslapning i den gudesmukke „yoga-landsby” Ashiyana.

Stedet er skabt af den australske yogaekspert Chris Nelson, hvis vision er, at gæsterne skal helt ned i gear og finde den spirituelle ånd. Dét er da lige noget for mig – og for min kæreste, tænker jeg. I hvert fald det med yogaen – ånden kan vi tage hen ad vejen. Klik-klik-klik, og flybilletterne er bestilt…

Da jeg vågner den første morgen, ved jeg et kort øjeblik ikke, hvor jeg befinder mig. Tropiske fugle synger, et skarpt sollys bryder igennem de lette gardiner, og der lugter af citrusolie og røgelse. Men så går det op for mig – jeg er på Ashiyana yogaresort i det nordlige Goa, et stenkast fra Mandrem Beach og langt, langt væk fra den danske efterårskulde.

Vi ligger i den smukkeste hytte bygget højt mellem kokospalmer og mangotræer. Der er friske blomster overalt, og hyttens smagfulde indretning får mig til at tænke på Karen Blixen. Selv om vi endnu ikke er kommet i gang med hverken yoga eller meditation, kan jeg allerede mærke roen brede sig. Morgenens toiletbesøg er dog en udfordring for et skandinavisk par som os. Toiletpapiret er skiftet ud med en hysterisk bruser… Velkommen til Indien!


Morgenyoga under palmeblade
Klokken otte bevæger vi os hen til vores første yogasession. To timer i et smukt udendørsrum med „vægge” af florlette gardiner, som giver mulighed for at nyde urskoven og det blide morgenlys. Vi bliver mødt af et alter med lys, røgelse og den evigt rolige Buddha-figur med sine påhægtede friske blomsterranker. Her er alt udstyr til en vellykket yogatime – måtter, remme, puder og klodser. Jeg har medbragt min egen måtte, så den kan få lidt indisk patina.

To nysgerrige hunde slentrer ind i salen og får hurtigt lagt sig på ryggen i en afslappet stilling, mens de giver sig hen i meditationens verden sammen med 40 andre gæster fra hele verden. Denne morgen er instruktøren dansk og hedder Britt Mølgaard. Hun guider erfarent holdet igennem to timer med hatha- yoga, og kroppen vækkes langsomt til live.

Alle kan være med, men nybegyndere kan for et rimeligt beløb booke en personlig instruktør, også kaldet en elemental yoga therapist. Jeg har dyrket yoga i mange år, men jeg bliver alligevel ved med at lære nye ting om mig selv og min krop.

Og mødet med forskellige yogainstruktører fører næsten altid nye udfordringer med sig. Ikke én yogalærer er ens, og på Ashiyana bliver instruktørerne hentet ind fra hele verden. Vi dyrker yoga to til tre gange om dagen. Kvalitet samt stilart varierer i forhold til instruktøren. Klasserne afsluttes hver gang med en skøn meditation, som får én til at hive lidt ekstra i livets håndbremse.

Krydret mad & sund dessert
Fem kokke fra Thailand sørger for to varierede og smagfulde buffeter hver dag, morgen og aften, med økologiske råvarer, nogle hentet ind fra egen jord. Hele dagen kan man tappe hjemmelavet chai-te samt tempereret vand.

Maden smager fantastisk. Her er et væld af vegetariske retter som daal og andre krydrede specialiteter. Til dessert står den på raw food – blandt andet drømmekugler lavet af mørk chokolade og tørret frugt – uhm… Sundt mad kombineret med yoga giver i løbet af få dage resultater – min krop føles afslappet og i balance.

Omgivelserne giver også ro. De kringlede gange imellem palmehytterne minder om en hule med tag af tropiske træer. Flere steder dukker der små hyggekroge op med hængekøjer og sofaområder, hvor gæsterne læser bøger eller nyder roen. Hver morgen kan man se dagens program i receptionen. Det får mig i et øjeblik til at tænke på en dansk højskole – bare i tropisk indpakning.

Ashiyana har desuden Goas eneste naturlige swimmingpool med et selvrensende anlæg helt uden kemikalier. Vil man forkæle sig selv med rigtig god massage, byder yogalandsbyen også på mange forskellige slags. Det er ren velvære! Alle aktiviteter foregår i den runde, smukke Chala eller på stranden i solnedgang – på nær delfinturen. Den finder sted i en robåd og er kun for de meget morgenfriske.


Samlet vurdering

Da vi sidder i flyet på vej hjem, kan jeg virkelig mærke, at jeg har givet mig selv et sundhedsboost, Og effekten holder i mange uger. Som en ekstra bonus har vi næsten ikke brugt nogen penge på ferien – det er ikke for ingenting, at Indien er kåret som ét af verdens billigste lande at holde ferie i.

Imellem alle yogasessionerne besøgte vi markederne, som bugnede af gode fund til ingen penge – hvis du vil følge god indisk skik, bør du dog altid prutte lidt om prisen. Jeg fyldte kufferten med fine smykker og håndsyede unikatæpper.

Alt det kombineret med solgaranti gør Indien til det perfekte yogaparadis. Nu får jeg i hvert fald meget nemmere ved at komme igennem den danske vinter…

Vil du med til Ashiyana?
Hvornår: Ashiyana yogaresort kan besøges i perioden 14. oktober-15. april
Her booker du: Du kan bestille billetter på www. ashiyana-yoga-goa.com
Det koster : 4.500 kr. for opholdet pr. person + 5.400 kr. for flybilletter t/r.

Her skal du spise:
Gode tip fra de udenlandske yogalærere guidede os hen til musteat- stederne. Du må helt sikkert prøve den lækre franskejede strandrestaurant LE PLAGE, hvor en sesammarineret tunbøf med Wasabimos koster 28 kr. Adresse: Ashwem Beach, Morjim, Goa, 402512.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Yoga