Kosmetisk brystkirurgi: Fedttransplantation og hybridbryster giver nye muligheder

Kosmetisk brystkirurgi: Fedttransplantation og hybridbryster giver nye muligheder

Brysterne er for mange kvinder en helt essentiel del af deres femininitetsfølelse, og størrelsen på brysterne kan spille en stor rolle for, hvor smuk og tiltrækkende en kvinde føler sig. Ofte ønsker kvinder sig fyldigere bryster eller en mere markant kavalergang.

Dette er svært at opnå ad naturlig vej uden en større vægtøgning – og vægtøgning står sjældent øverst på kvinders ønskeliste. Måske er dette én af grundene til den stigende efterspørgsel på kosmetisk brystkirurgi blandt kvinder i Danmark. Mest populære er brystforstørrelse med implantater, men nyere metoder såsom fedttransplantation til brysterne eller hybridbryster, der kombinerer implantater med eget fedt, vinder frem. Hvad er forskellen på de tre operationer, og hvilke resultater kan man opnå med dem?

Brystforstørrelse med implantater – opnå en markant brystforstørrelse

Kosmetisk brystforstørrelse med implantater har været muligt siden 1960’erne, men i de seneste 10 år har kosmetisk brystkirurgi taget store spring, der betyder, at sikkerheden er i top og et flot og naturligt udseende kan skabes. Fremkomsten af nye implantattyper giver kvinder mulighed for at styre slutresultatet igennem ikke kun størrelsen på implantaterne, men også profilen, der bestemmer, hvor meget brysterne ender med at strutte. Sideløbende betyder udviklingen i operationsteknikker at størrelsen på operationsarrene kan reduceres signifikant. Kigger man på hvilke resultater, man kan opnå via brystforstørrelse med implantater kontra andre brystforstørrende metoder, så er den helt store fordel, at implantater gør det muligt at gå mange skålstørrelser op. Metoden er derfor velegnet til kvinder, der har et ønske om en markant brystforstørrelse.  

Brystforstørrelse med fedttransplantation – slip for implantater

Brystforstørrende operationer, hvor eget fedt fra en fedtsugning benyttes, er en ny og revolutionerende metode inden for kosmetisk brystkirurgi. Den store fordel ved denne type brystforstørrelse er, at man undgår fremmedlegemer i kroppen. Metoden er derfor oplagt til kvinder, der ikke ønsker implantater og gerne vil undgå operationsar. Dertil kommer så en ekstra ’bonus’ i form af den slankende effekt, som fedtsugningen forårsager. Før man som kvinde vælger denne type brystforstørrelse skal man dog være opmærksom på et par ting. For det første er det essentielt, at man har fedtdepoter, som kan fedtsuges. Er man meget slank, er fedttransplantation ikke muligt. For det andet egner metoden sig ikke til kvinder, der ønsker sig markant større bryster, da der er et loft på, hvor meget fedt, der kan transplanteres til brysterne. Ønsker man en ekstra stor skålstørrelse, så er man derfor bedre tjent med implantater eller en hybridløsning.

Hybridbryster med implantater og eget fedt – mange fordele

Hybridbryster er ligesom brystforstørrelse med fedtransplantation et nyt skud på stammen inden for brystkirurgi. Privathospitalet AK Nygart, der har klinikker i København, Lyngby og Århus, er i skrivende stund de førende eksperter inden for hybridbryster i Danmark. Metoden er særligt velegnet til kvinder, der ikke har nok kropsfedt til at opnå den ønskede brystforstørrelse alene med eget fedt. Ved hybridbryster indlægges et implantat i brysterne på samme vis som ved en almindelig brystforstørrelse. Efterfølgende lægges den mængde fedt, som det har været muligt at fedtsuge, rundt om implantatet. Fedtet kan – alt efter kvindens ønske – benyttes til at skabe en smallere kavalergang eller give brystet en rundere facon, mens implantatet giver fylde. Fordelene ved hybridbryster er således mange, da metoden kombinerer muligheden for en markant brystforstørrelse med optimering af brysternes facon og en slankere silhuet på de fedtsugede områder.

Brystforstørrelse eller ej? Få den rette rådgivning

En brystforstørrelse, hvad end den skabes med implantater, fedtransplantation eller en kombination, er altid en stor beslutning. Hos AK Nygart anbefaler man kun brystoperationer til kvinder, der har det som deres personlige ønske og som mener, at forandringen vil styrke deres velbefindende og følelse af kvindelighed. Hvis du drømmer om en brystforstørrelse, så kan du finde mere information på nygart.dk eller kontakte privathospitalet på tlf. 70 27 57 57 og bestille tid til en konsultation hos en plastikkirurg, der kan rådgive dig om den bedste løsning for dig.

Kontaktoplysninger til AK Nygarts klinikker

AK NYGART AARHUS               
SØNDERGADE 40, 2. SAL
8000 AARHUS C
Tlf.: 70 27 57 57

AK NYGART LYNGBY
JERNBANEVEJ 4
2800 LYNGBY
Tlf.: 70 27 57 57

AK NYGART KØBENHAVN
NY ØSTERGADE 12
1101 KØBENHAVN K
Tlf.: 70 27 57 57

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed