kostblog
SPONSORERET indhold

Kostblog: En sund og syndig fristelse

Få opskriften på en sprød og lækker snack, der kan nydes før eller efter træningen, i madpakken eller til aftenkaffen.

Af: Pernille Krogh
20. mar. 2014 | Sundhed | Fit living

Disse myslibarer indeholder en masse gode næringsstoffer og fibre fra nødder, kerner og korn. De er lavet på sødet, kondenseret mælk, som giver den lækreste smag og konsistens, men som også indeholder en del sukker.

Ønsker du at undlade sukkeret, som den kondenserede mælk indeholder, kan du i stedet bruge 4-5 æg og et par skefulde god olie. Så får müslibaren mere karakter af stenalderbrød.

Til 8 forme har jeg brugt følgende:

50 g valnødder
50 g hasselnødder
50 g cashewnødder
50 g mandler
100 g femkornsblanding
2 dl mysli eller havregryn
20 g kokosmel
80 gram soltørrede tranebær
1 dåse Nestlé kondenseret mælk (400 g)

Nødderne hakkes groft, og blandes sammen med femkornsblanding, mysli og kokos. Den kondenserede mælk varmes (den skal ikke koge), og blandingen af nødder, korn og kerner tilsættes og røres godt sammen. Derefter fordeles massen i små forme. 

De kan også laves i en bradepande beklædt med bagepapir, hvor de efter bagetiden kan udskæres til den ønskede størrelse. De bages ved 150 grader uden varmluft, i cirka 45 minutter – indtil de er gyldne og sprøde.

De er nemme og hurtige at lave, og der kan snildt udskiftes og tilføjes andre slags nødder eller kerner, hvis det foretrækkes. Velbekomme.