sund og mættende morgenmad

sund og mættende morgenmad

Kostblog: En god start på dagen

Der hersker ingen tvivl: morgenmad er Pernilles favoritmåltid.

Der findes intet bedre end at starte dagen med en lækker morgenmad. Det er helt afgjort mit favoritmåltid. Jeg er vild med følelsen af at indtage et morgenmåltid, der giver mig energi, mæthed, næring og styrke. Morgenmaden skal kickstarte dagen og gøre os klar til dagens opgaver og udfordringer.

Alle morgenmåltider kan naturligvis ikke være lige interessante i en travl hverdag, og heldigvis for det! Det gør, at vi netop kan sætte ekstra stor pris på måltidet, når det er lidt udover det sædvanlige – f.eks. på en fridag eller i weekenden.

Det er selvfølgelig også meget individuelt, hvilke præferencer vi har til morgenmaden, og om vi overhovedet er sultne på denne tid er dagen. Jeg er i hvert fald!

Det kræver lidt indkøb og planlægning, hvis man vil lave noget særligt, men jeg finder det nu ganske sjovt og charmerende, hvis sammensætningen af måltidet bliver lidt tilfældig, og med udgangspunkt i de ting, man har hjemme. Derfor er denne morgenmad primært tænkt som en inspiration.

En god idé kan være at have et basisudvalg af ingredienser til favoritterne, så kan man let kombinere efter tid og lyst. Jeg har næsten altid frosne bær i fryseren, et lille udvalg af grøntsager og frisk frugt hjemme og altid nødder.

Pandekagerne:
2 æg
1 banan
125 g hytteost (et halvt bæger)
½ dl havregryn

Ingredienserne blendes sammen, og steges på panden til små, gyldne pandekager. Jeg stegte dem i kokosolie. Dette er min absolutte yndlingsopskrift på sunde, proteinrige pandekager. Hytteosten giver en perfekt og luftig konsistens, og bananen giver en lækker sødme. Portionen giver cirka 10 små pandekager.

Smoothien (til to glas):
100 g frosne skovbær
100 g frosne jordbær
1 banan
Ingefær(efter smag)

Blendes med cirka 3 dl tranebærjuice, appelsinjuice eller anden juice.

Det hele serveres med friske grøntsager, avokado, frugt, bær og nødder – eller lige hvad man har lyst til. Jeg valgte gulerødder, tomater, blancherede asparges, avokado, jordbær, blåbær, valnødder, hasselnødder og mandler. Sammen med smoothien og pandekagerne udgjorde det et perfekt morgenmåltid for to personer med masser af gode vitaminer, mineraler, antioxidanter, kostfibre, sunde fedtstoffer og gode proteiner.

Fantastisk start på dagen!
Velbekomme!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kostblog, Sund morgenmad og Pandekager