bærkompot
SPONSORERET indhold

Kostblog: Smagen af sommer - om vinteren

En kompot som denne kan forvandle en portion skyr til en dejlig dessert, og sætte prikken over i’et på en omgang pandekager... mums.

Af:: Pernille Krogh
13. nov. 2014 | Sundhed | Fit living

Jeg er vild med bær – friske såvel som tilberedte. De smager fantastisk og rummer smagsnuancer af sødme, syrlighed og friskhed. Bær indeholder derudover en masse vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter.

En kompot som denne kan forvandle en portion skyr til en dejlig dessert, og sætte prikken over i’et på en omgang pandekager.

Måske er du så heldig, at have nedfrosset skønne bær fra haven i sommers og starten af efteråret, ellers kan du køber bær i alle afskygninger i supermarkedet, også blandede bær.

Denne kompot er lavet af en pose blandede bær, der indeholdt hindbær, blåbær, brombær, ribs og solbær. Alle bær kan bruges, og de kan kombineres lige, som du har lyst til. Endvidere er en kompot meget nem og hurtig at tilberede, og kræver kun få ingredienser.

Ingredienser:
300 g blandede bær
1 vaniljestang
2 spsk sukker eller sukrin
Ingefær
Saften af en halv citron

Fremgangsmåde: Bærrene hældes op i en gryde, og der tilsættes en anelse vand. Herefter rives et lille stykke ingefær fint og tilsættes. Vaniljestangen flækkes, og kornene skrabes ud og tilsættes sammen med den tomme stang. En citron halveres, og saften presses ned i gryden.
Tilsæt 2 spsk sukker eller sukrin afhængigt af, om du ønsker tilsat sukker eller ej.

Omrør grydens indhold, og lad det småkoge ved svag varme i omkring 30 minutter. Smag til, og justér eventuelt med sukker/sukrin og citron.

Lad kompotten nedkøle, førend den hældes på glas eller i en plastiskbeholder og opbevares i køleskabet, indtil den skal nydes.

Som jeg har nævnt, passer den perfekt til en portion skyr eller yoghurt med granola eller hakkede nødder på. Den er absolut også gangbar til pandekager, og garanteret også udmærket overhældt med iskold mælk og friske bær.

Se mere på bybjorklund.dk

Kærlig hilsen Pernille