Kur mod tømmermænd
SPONSORERET indhold

Studerende har opfundet kur mod tømmermænd - og eftersigende virker den

En kur mod tømmermænd, der rent faktisk dur? To Yale-studerende påstår, at de har opfundet et middel, der virker.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Getty
13. dec. 2017 | Sundhed | Eurowoman

Kunne det ikke være rart, hvis der fandtes en kur mod tømmermænd?

To de Yale-studerende Liam McClintock og Margaret Morse kan godt regne med at blive festens midtpunkt til næste fredagsbar på uni. Og det bliver uden tømmermænd, når de vågner op dagen efter. De to har nemlig opfundet et middel, der kan spare dig for kvalme og hovedpine dagen derpå. I modsætningen til andre tømmermandsmirakelkure, lader det til, at denne her holder, hvad den lover.

Ideen til produktet opstod, fordi McClintock var træt af, at han ikke kunne balancere både studier, arbejde og fest. Efter en aften i byen kunne han ikke præstere sit bedste på læsesalen, så han besluttede sig for at finde ud af, om det ikke var et problem, videnskaben kunne løse for ham. Der måtte kunne findes en kur mod tømmermænd. Han teamede op med Morse, og de to gik i gang med at undersøge, hvad alkohol gør ved kroppen, og hvilke midler der kan lindre de skader, alkohol forårsager. De nedskrev de opdagelser, de gjorde sig undervejs, og sendte dem til udvalgte Yale-professorer og ernæringseksperter for at få deres feedback.

LÆS OGSÅ: Derfor kaster du op, når du har tømmermænd

Efterfølgende bestilte de ingredienserne til deres projekt på nettet og gik i gang med at blande dem i forskellige kombinationer. Bl.a. C-vitamin, Zink og pulver af mungbønner var på ingredienslisten. Miksturerne afprøvede de på sig selv og et testpanel for at finde ud af, hvordan de virkede efter at have indtaget forskellige typer alkohol i forskellige mængder og sovet i kortere eller længere tid. Slutresultatet blev SunUp: et pulver, du opløser i vand og drikker, inden du går ud og igen, når du kommer hjem fra din bytur.

Se Liam McClintock fortælle om mirakelmidlet i videoen herunder (artiklen fortsætter under videoen.):

De to studerende er nu i gang med at crowdfunde deres opfindelse via sitet Indiegogo – se deres crofunding-kampagne her. 20.000 dollar skal de bruge for at sætte SunUp i produktion. Allerede nu har de rejst mere end 43.000 dollar.

LÆS OGSÅ: Kur mod tømmermænd: Her er 4 råd du skal følge

LÆS OGSÅ: Derfor får du "tømmermandsblues" dagen derpå

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København