Kvindeløb Fredericia 2018
Foto: Redaktionen

Se dagens bedste billeder fra Kvindeløbet i Fredericia

Tusind tak for i dag, Fredericia. Hvor er I bare seje. Se billeder fra dagen her.

Linda Meyer løber for andet år i træk kvindeløbet sammen med sin datter, 14-årige Julie, og i år har hun også lokket sin svigerdatter, Katrine Angel fra Aarhus (tv), med.
- Vi er kommet til Fredericia for at løbe, fordi ruten er virkelig flot, siger Linda.

Heidi Mehlgaard Sørensen, Jordrup (tv), og Ena Mogensen, Kolding, er eks-kolleger, veninder og løbemakkere, og de prøver på at komme ud og løbe sammen en gang om ugen.
- Det er så godt at komme ud i skoven, få noget motion, få luftet hunden og samtidig få en god snak, siger Heidi.
- Og hvis vi ikke har luft til både at løbe og snakke samtidig, så holder vi pauser, hvor vi lige snakker igennem, griner Ena.

Mie Lind (tv) og Christina Christensen er kørt over broen fra Middelfart, hvor de begge arbejder som sosu-assistenter. De er med for første gang og har ikke for alvor fået trænet.
- Men vi satser på at komme gennem 5 kilometer, siger Mie.

Anne Østergaard (tv), Herning), har sat sig for at løbe sin første halvmaraton i Aarhus om halvanden uge, og kvindeløbet i Fredericia er den første test på 15 kilometer.
- Nogle gange skal man sætte sig nogle mål i livet og udfordre sig selv. Og jeg tror, jeg nok skal blive udfordret derude, siger Anne, der løber sammen med veninden Lone Juulsgaard, som er en mere erfaren løber.
- At løbe giver velvære og overskud. Nogle gange siger min mand til mig ”nå, nu trænger du vist til at komme ud og løbe”, griner Lone.

Susanne Pedersen (tv) og Lisbeth Berthel, begge fra Strib, går til spinning sammen, men i dag er de steget af cyklerne for at komme ud og løbe med ALT for damerne.
- Her er fantastisk stemning, og det er virkeligt dejligt, at der er plads til alle typer, siger Susanne.

Lige siden 16-årige Sarah var fem år gammel, har hendes mor hvert år taget hende med til ALT for damernes kvindeløb. Lillesøster Freja (i midten) er også med, og nu er det blevet til en fast tradition, som de alle tre nyder.
- Undtagen for to år siden, hvor jeg ”kom til” at melde os til 10 kilometer’en, griner Karina Myrtue, som i år blev nødt til at garantere, at de ikke skulle løbe længere end 5 kilometer.

Det har været en tradition i mange år, at Charlotte Ahrenkiel (tv) og Heidi Them Hansen, Kolding, har løbet ALT for damernes kvindeløb sammen i mange år. Nu har de indlemmet næste generation i traditionen og har taget deres 15-årige døtre (og et lånebarn) med til Kastellet i Fredericia. Fra venstre mod højre er det Nanna Them, Emilie Jo Ipsen og Anne-Sofie Ahrenkiel.

Tina Kovaltsenko, Fredericia, bruger tilmeldingen til ALT for damernes kvindeløb som motivation for at komme ud og løbe i løbet af foråret. Hun har deltaget hvert år siden 2012, og i år har hun taget veninden, Tina Tarp, med.

Freja og Jette Bro har lavet en hel tøsetur ud af dagen, som begyndte med shopping og slutter med en walk.
- Så vi kan hyggesnakke samtidig, siger Jette. Det var Frejas idé, at de skulle deltage, og det var ret godt tænkt, for hun fik både en pjækkedag og en goodiebag oven i købet.

Pernille France (nummer 2 fra venstre) bliver berørt og får blanke øjne, da hun fortæller, hvorfor hun sammen med tre gode veninder er kommet til kvindeløbet i dag.
- Det er mit første kvindeløb nogensinde: Jeg har tabt mig 34 kilo, og jeg har altid bildt mig selv ind, at jeg ikke kunne løbe. Men min coach fik mig stille og roligt sneget op på et løbebånd, først for at gå og så skruede han stille og roligt op for tempoet. Og nu kan jeg løbe 5 kilometer. Og så vil jeg gerne have mine veninder med, når jeg løber over målstregen.

Hun skal løbe sammen med Anette Averhoff, Sdr. Bjert, Lise Blume, Kolding, og Hanne Christensen, der er kommet fra Odense for at løbe med.
- Da Pernille ringede og sagde, at hun altid havde drømt om at løbe det her løb, så kunne jeg ikke rigtigt tillade mig ikke at gide lette mig fra sofaen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb