Kvindeløb København 2018
Foto: Susanne Knutzen og Susanne Baden Jensen

Se søndagens bedste billeder fra Kvindeløbet i København

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da ALT for damernes Kvindeløb 2018 blev skudt i gang på Tiøren i København. Se alle billederne fra dagen her.

Chefredaktør Tina Nikolaisen byder velkommen til en varm og skøn dag. 

Lene og Katrine er mor og datter, og det er fjerde gang, at de to løber 10 km ved ALT for damernes Kvindeløb - og endnu engang i solskin.

LÆS OGSÅ: Her kan du tilmelde dig ALT for damernes kvindeløb

Der er trængsel ved vanddepotet. Solskin er skønt, men også varmt, så det er med at få fyldt væskedepoterne, inden pulsen skal op.

Jan Svensson sørger for, at kroppen er varmet godt op, og humøret er i top, inden der skal løbes eller walkes.

Det er første gang, at veninderne Olivia og Kristine løber ALT for damernes Kvindeløb, og de glæder sig til de 5 km.

Tre generationer er samlet, når 9-årige Caroline Anderson med mormor Jette Larsen på 68 år for første gang skal løbe 5 km, mens mor Rie Larsen har været med til Kvindeløbet fem gange tidligere. 

Laila Møller blev overrasket sidste søndag af sin 15-årige datter, da Isabel gav sin mor "en oplevelse" i 44 års fødselsdagsgave: At de sammen skal deltage i dagens løb. Det er første gang, de er med, og de skal løbe 5 km. "Jeg har kun kunnet nå at løbetræne to gange tre kilometer inden i dag, men jeg håber, at det går godt," griner den glade mor.

Caroline Linder og Line Madsen klar til start, inden de sammen skal deltage i ALT for damernes Kvindeløb. "Det er første gang, vi begge er med. Vi glæder os mest til at gennemføre, for vi er normalt ikke "løbere", så det bliver en personlig sejr for os at gennemføre," forklarer de spændte veninder.

Næsten 4.000 kvinder - og en enkelt hane - deltager ved dagens løb. Her ses alle i fælles opvarmning.

Det er fedt at dyrke motion - og endnu federe at gøre sammen med andre. Til ALT for damernes Kvindeløb er der løberuter på 5, 10 og 15 km eller mulighed for 5 km walk.

Der er store smil over det hele, mens solen viser sig fra sin bedste side under opvarmningen.

Også vitaminpille-pigerne fra DayDose får sig en dans under den sjove fællesopvarmning med Jan Svensson på scenen. 

Tungen holdes lige i munden, og balancen er på plads, mens alle gør sig klar til dagens mange forskellige løberuter.

Marie Bjerg Schäffer fik sig en ekstra oplevelse i dagens anledning. Udover at skulle løbe 5 km med sin mor, fik den 9-årige førstegangsdeltager nemlig også taget en selfie med den populære hane fra Rose Poultry.

27-årige Julie Bock har taget sit eget heppekor med i form af kæresten Anders Theis og ikke mindst hunden Sigurd på 3 år. Hun skal løbe med en god veninde og har løbet før. ”Hvad jeg glæder mig mest til? At få en skyller bagefter!” lyder det grinende fra den erfarende løber.

Klar, parat, løb! Der er fart over feltet, mens de første løber fra startposten.

Klap og glade tilråb fra ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen, som står klar til at heppe på de første deltagere, da de sendes ud på løberuten, der ligger i det naturskønne område ved Amager Strandpark.

Det er en varm dag på løberuten, så skyggen er tiltrængt undervejs.

Vi hjælper hinanden i mål! Der er store smil - og sved på panden - som løberne kommer i mål efter dagens løbetur.

LÆS OGSÅ: KVINDELØB 2018: Tjek din løbetid fra dagens Kvindeløb

Claudia Lopez over målstregen efter at have løbet 10 km. "Det var super godt, men varmt. Omgivelserne til det her løb er jo bare amazing," jubler den herboende cubaner.

"Mor, du gjorde det bare så godt!" Susi Skovgaard-Holm blev modtaget af jublende børn, da hun kom glad ind over målstregen efter at have løbet 10 km. "Det bedste var de første syv kilometer, hvor jeg løb med min veninde – så "lod" jeg hende løbe derefter," griner hun.

 

Charlotte Espersen og Lene Krag blev modtaget med kys, kram og roser fra deres heppende mænd og børn, da de kom i mål. "Det gik bedre end forventet. Vi har ikke gået overhovedet. Det var en fed tur og smuk udsigt – men varmt tilsidst," lyder det fra de pinkklædte veninder.

Disse friske fyre er ekstra populære i det fantastiske vejr. Når løberne kommer i mål, står de nemlig klar med en flaske iskold vand.

Nogle valgte en alternativ opvarmning ved at dreje på V6-hjulet, hvor man kan vinde alt fra tyggegummi - eller man skal lave 30 sekunders planke eller strække godt igennem inden løbet, når pilen stopper på det store hjul.

Holdet fra Kontinensforeningen klar til Kvindeløb.

Det skønne hold i ALT for damernes egen bod i årets løbetrøje designet af Just Female.

Chris MacDonald inspirerer og motiverer os alle med et oplæg fra scenekanten.

1000 tak for i dag.

Vi glæder os til at se jer de næste dage i København, Aalborg, Fredericia, Odense og Aarhus. Du kan også stadig nå at købe en billet lige her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb og Løb