Lad den sunde kost bane vejen for et sundere liv

Lad den sunde kost bane vejen for et sundere liv

Motivationen for sund kost og motion bunder ofte i vægttab, men der er langt flere gevinster ved en mere fornuftig livsstil. Det bekræfter en undersøgelse i et stort anerkendt medicinsk tidskrift, og samme tankesæt synes at ligge bag den nye kampagnen for Levebrød fra Schuldstad.

Sommeren nærmer sig for alvor!

Vi har allerede haft de første solskinsdage med åbne sommerjakke, solbriller og en følelse af dansk sommer. Og før vi ved af det, har vi også pakket strandtasken og er på vej til stranden.

Motivationen for at hoppe på den sunde vogn med kost og motion er for mange den forestående bikinisæsson. Men det varige vægttab er altså kun toppen af isbjerget.

I en større undersøgelse, offentliggjort i et af verdens mest respekteret medicinske tidskifter, det velrenommerede New England Journal of Medicine, så er slanke bootcamps og quick-fix slankekurene ikke vejen frem – hverken hvis vi skal tabe os eller leve et sundere liv. I forsøget samlede forskere en gruppe på 107 deltager over 65 år og delte dem op i fire grupper.

En gruppe skulle udelukkende træne, en anden skulle på slankekur, en tredje skulle kombinere slankekur og træning, mens den fjerde gruppe blev sat til at spise og leve, som de plejede.

Undersøgelsen gav flere spændende resultater, men det overordnede budskab var, at forener man sund kost og motion, så banes vejen ikke kun for det bestandige vægttab men for et generelt meget sundere liv.

Gruppen, der kombinerede sund kost og motion, havde i gennemsnit det største vægttab, alt imens de over tid fik større lungekapacitet, stærkere knogler samt en generel styrkelse af deres kroppes funktioner.

Levebrød gør det nemt at være fleksibel
Med Levebrød synes Schulstad at have samme budskab om sundhed og mere overskud i hverdagen. Lige nu kan man med Levebrød hver uge og frem til og med den 14. juni vinde 5.000 kr. til Intersport. Kampagnen skal inspirere danskerne til "at løbe sommeren i møde", og på den måde ligger budskabet i fin forlængelse af konklusionerne fra New England Journal of Medicines undersøgelser.

Levebrød er en brødserie, der indeholder masser af fuldkorn og fibre. Og uanset om madpakken er smurt på rugbrød, sandwich, klapper eller en bolle, så giver Levebrød energi til kroppen og hverdagen, så du lettere motiveres til en sund og aktiv livsstil.

Levebrød gør det samtidigt nemt at vælge det sundeste brød. På forsiden af pakkerne finder du en sundhedsmenu samt et kernebarometer. Hele Levebrød-serien er mærket med Fuldkornslogo og Nøglehulsmærke, mens brødene er uden stråforkortere og konserveringsmidler.

Fleksibilitet er derfor nøgleordet. Skal vi leve sund og skabe overskud i hverdagen, handler det om at være realistiske og fleksible. Det skal være helt i orden at springe en løbetur over, ligesom man heller ikke skal snyde sig selv for den iskage, når nu man ligger på stranden og solen bager.

Kosteksperter slår faktisk et slag for, at man i stedet skal se på kost og motion som to knapper, man altid kan regulere på.

Skruer vi lidt ned for den ene, kan vi altid skrue lidt op for den anden.