Lad os passe på hinanden og vores hænder

Lad os passe på hinanden og vores hænder

For mange er vinter og kulde lig med tørre hænder – og specielt i disse tider hvor vi har fokus på at vaske dem oftere og benytte håndsprit for at passe på os selv og hinanden. Men der er hjælp af hente! Læs her, hvordan du beskytter din hud mod tørhed og revner

Tørre hænder er ikke bare irriterende. Det kan også blive en smertefuld affære, hvis tørheden fører til rifter og revner - eller i sidste ende udvikler sig til sviende håndeksem.

De fleste ved, at vinterens køligere temperaturer kan gøre hænderne ekstra udsatte. Men præcis det samme gælder også hyppig håndvask og brug af håndsprit, og derfor kan hudens naturlige beskyttelse altså nemt komme på ekstra hårdt arbejde netop denne sæson.

Heldigvis er der dog noget, du selv kan gøre for at give dine hænder de bedste forudsætninger - samtidig med at du følger myndighedernes anbefalinger naturligvis. Hudplejebrandet Locobase® har i samarbejde med danske dermatologer udviklet cremen Locobase® Repair, der både beskytter og yder førstehjælp til tør og skadet hud.

Hvorfor bliver huden tør?

Når dine hænder bliver tørre eller sprukne, er det et tegn på, at den tynde hudbarriere, der ellers sørger for at frigive fugt til at holde huden blød og intakt, er blevet slidt. Det kan fx skyldes kulde, tørt indeklima eller daglige påvirkninger som afspritning og håndvask.tekst billede 2.jpgSlitagen øger hudens fordampning og svækker samtidig dens naturlige værn mod irriterende og allergifremkaldende stoffer. Får huden ikke en chance for at komme sig, kan det i slemme tilfælde føre til mere alvorlige hudproblemer som kronisk tørhed og håndeksem.

3 tips til at undgå tørre hænder

  1. Smør hænderne med en fed creme (gerne med +60% fedt) hver dag. Fx efter håndvask eller afspritning – eller inden sengetid så den kan virke natten over.
  2. Gå efter milde sæber og cremer – altså produkter der er fri for parfume og allergifremkaldende ingredienser.
  3. Vask dine hænder i lunkent vand, og dup omhyggeligt, men forsigtigt med et håndklæde eller blødt papir, når du skal tørre dem.

Beskyttelse og førstehjælp i én

Det giver sig selv, at man ikke kan undgå alt, der kan irritere huden i hverdagen. Til gengæld kan du give din hud ekstra kærlighed ved at pleje den med de byggesten, den skal bruge til at beskytte og reparere sig selv hurtigere – og netop dette er Locobase® Repair udviklet til.

Specialcremen, der er både parfumefri og allergivenlig, har et højt fedtindhold og indeholder en optimal kombination af hudidentiske fedtstoffer, som forekommer naturligt i hudbarrieren. Fedtstofferne fremskynder hudens naturlige reparationsproces og plejer på én og samme tid i dybden, så dine hænder forbliver smidige og bløde på den lange bane.tekst billede 1.jpg

Locobase® Repair har øjeblikkelig virkning, er utrolig drøj i brug og beskytter i hele 24 timer, så du i princippet kun behøver at smøre hænderne med et tyndt lag en enkelt gang daglig.

Samtidig gør den lille, smarte tube, at den er nem og praktisk at have med på farten – hvad enten det er i din egen håndtaske eller børnenes skoletaske – i netop denne tid, hvor både store og små hænder er ekstra udsatte på grund af hyppig håndvask og afspritning.

Locobase® – dit værktøj mod tør hud

Locobase® er en serie af specialcremer, der alle er skabt specielt til tør, problematisk og sensitiv hud. Produkterne er udviklet i samarbejde med nordiske hudspecialister samt Astma-Allergi Danmark og er derfor fri for parfume og allergifremkaldende ingredienser.

Læs mere om Locobase® Repair og resten af serien tekst billede 3.jpg