Spis meget mere fedt – og bliv slankere, sundere og friskere
SPONSORERET indhold

LCHF: Dét skal du have i køleskabet

I Sverige anslås det, at op mod hver fjerde spiser efter metoden. Herhjemme kender de færreste dog til kostprincipperne, der kaldes LCHF (Low Carb High Fat). Men vil du gerne tabe dig og blive sundere, skulle du måske overveje at spise som svenskerne, som har skruet gevaldigt op for fedtet og kraftigt ned for kulhyraterne.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed og Susanne Knutzen
29. maj. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Det skal du have i dit køleskab, hvis du lever efter LCHF-metoden

  • Æg
  • Smør (ikke smørbart blandingsprodukt)
  • Piskefløde
  • Cremefraiche 38 %
  • Græsk yoghurt 10 %
  • Hytteost 4 %
  • Philadelphia smøreost (ikke light)
  • Fede oste, f.eks. brie, lagret cheddar eller parmesanost
  • Pålæg, f.eks. god spegepølse, skinke, pølser af god kvalitet
  • Bacon
  • Grøntsager, mindst 5 forskellige slags. Vælg bl.a. mellem:
  • salat
  • kål
  • tomater
  • agurker
  • løg
  • peberfrugter
  • blomkål
  • broccoli
  • squash
  • aubergine
  • grønne bønner
  • champignoner
  • fennikel
  • sukkerærter
  • - avokado
  • - krydderurter
  • Citroner, gerne økologiske
  • Hakkede tomater på dåse
  • Kokosmælk, fuldfed
  • Kød, alle slags
  • Fisk og skaldyr, også gerne fra frost
  • Tun i olie
  • Makrel i tomat
  • Nødder
  • Frø/kerner, f.eks. solsikke, sesam, græskar og hørfrø
  • Bær, fx jordbær, hindbær, blåbær, solbær (frosne, hvis de ikke er i sæson)
  • Olivenolie (økologisk og koldpresset)
  • Mayonnaise af god kvalitet, f.eks. Hellmanns
  • Oliven
  • Mørk chokolade min. 70 %