Spies Cityhack i Barcelona

Spies Cityhack i Barcelona

Livstilcoachens tips: Sådan oplever du Barcelona på den sunde måde

Storby-ferien er lig med god mad, vin og kolde drinks. Som den bør og skal være. Men ferien kan også sagtens kombineres med sunde (og lækre) valg, så vi ikke nødvendigvis føler, at vi triller ud af flyveren, når vi igen. Spies har sendt livsstilscoach, Marie Louise Cramer, på Cityhack til Barcelona.  

Få her hendes bud og tips på en afslappende og sund storbyferie i skønneste Barcelona.

Barcelona - min nye favoritby 
Storby-ferien handler for mig om en pause fra dagligdagens stress og jag. Om shopping, sightseeing, afslapning og god mad og drikke. Selvfølgelig. Men derfor behøver vi ikke nødvendigvis at trille ud af flyet, når vi igen lander i Danmark. Storby-ferien kan sagtens være sund, mens man stadig får set byen og spist rigtig god og lokal mad.

Det kræver bare, at man er lidt opmærksom og ved, hvor man skal gå hen. Derfor får I her mit helt eget #spiescityhack over min nye europæiske favoritby; Barcelona.

De sunde caféer i Barcelona
Det er svært at lave en kort guide med udvalgte anbefalinger til Barcelona – hovedsagligt fordi jeg blev så begejstret for byen. Jeg skal uden diskussion tilbage – og det kan ikke gå hurtigt nok. Her er en række anbefalinger til sunde og lækre caféer i Barcelona.

Satan's Coffe Corner: Her kan du både nyde en lækker kaffe, enten 'to stay' eller 'to go'. Den lille cafe serverer også morgenmad og frokost. Jeg fik en overnigh havregrød under mit ophold, som smagte helt fantastisk.Brunch & Cake:
Her kan du få lækre morgenmads- og frokostanretninger. Jeg fik en skøn yoghurt og acai bowle. Der er en helt speciel stemning på denne cafe, som tydeligvis er inspireret af Bali.

Teresa's Stairway to Health: To gange under mit ophold var jeg forbi 'Teresa's Stairway to Health'. En lille cafe, hvor du både kan få maden 'to stay' eller 'to go'. Jeg bestilte mad 'to go' og nød den i Parc De La Ciutadella, der ligger lige rundt om hjørnet.Frisk- og koldpresset juice:
Barcelona har virkelig taget trenden til dig med frisk- og koldpresset juice. Du finder utallige steder byen, hvor du kan få de lækreste juices. Under mit ophold nåede jeg at besøge følgende to steder: Press and Reset og Teresa's Juicery.

Tre must-eat spisesteder
Er du på udkig efter nogle sunde og lækre spisesteder, så har jeg lavet en lille guide nedenfor med udvalgte spisesteder, som jeg vil anbefale dig at besøge.

Morgenmad/Brunch:
Flax & Kale (F&K) er et absolut must, hvis du skal til Barcelona. På menukortet finder du små symboler som viser, om den pågældende ret kan kategorisere sig under 'raw food', 'plant-based', 'gluten free' eller 'oily fish'. Ikke nok med at maden smager fantastisk og er smukt anrettet, så er F&K utrolig fint indrettet. Hvis jeg skal anbefale ét spisested i Barcelona, så er det uden diskussion F&K.

Carrer d'Enric Granados, 153, 08008 Barcelona Se mere på deres instagram: @flaxandkale.

Frokost:
Green & Berry (G&B) er en lille café i Barcelona, som serverer vegansk morgenmad/brunch, frokost og aftensmad. Desuden kan du få frisk- og koldpresset juice, squash. spagetti, avokadomadder, grøntsagssupper mm. En rar atmosfære med studerende, der arbejder på deres computere, mens velklædte forretningsmænd nyder roen og en sund frokost.Green & Berry er beliggende på: Carrer d'Enric Granados, 153, 08008 Barcelona.

Aftensmad:
Spanien er kendt for deres tapas, og Barcelona er ikke nogen undtagelse. Jeg fandt en masse fine tapas restauranter, men min anbefaling tager os helt til Mexico, nærmere bestemt restauranten Nino Viejo (NV) NV er en mexicansk restaurant, som serverer lækre tacos og tortillas. Desuden serverer de skønne margaritas. Jeg var muligvis 'Helse Helle' på tur i Barcelona, men der skal også være plads til lidt af det sjove i en sund hverdag.

Avinguda de Mistral, 54, 08015 Barcelona. Se mere på deres instagram: @ninoviejo.

Få kilometer på skridttælleren
Når jeg er på storbyferie, vil jeg ikke at træne indendørs i et fitnesscenter. Jeg vil langt hellere bruge byens rum. Uanset hvilken storby jeg rejser til, så prioriterer jeg at bruge mine ben som primære transportmiddel. Under mit ophold i Barcelona gik jeg i gennemsnit 10-15 kilometer om dagen. Hvis du vælger at gå de fleste steder (og der er Barcelona perfekt!), så får du hurtigt gået mange kilometer. Udover at det er sundt, så op-lever du også byen anderledes – eller taxa.

Løb, træning og cykling i Barcelona
Barcelona har en lang strandpromenade, hvor du kan løbe en morgen- eller aftentur. Kom af sted forholdsvis tidligt eller først på aftenen, så undgår du alle menneskerne ved stranden og hårde middagssol.Hvis du er på udkig efter et udendørs træningsområde, kan du bl.a. løbe en tur til Restaurant 'Larenal'. Du kan flere stede leje cykler, og på den måde både få motion og se byen. Tag cyklen fra Barcelona til Badalona, som eftersigende skulle være en rigtig fin strand-by.

 

 

Spies City Hack

Spies har samlet et team af de bedste eksperter inden for mode, mad, sport, fotografering, børn og interiør, som hver især viser storbyerne fra helt unikke vinkler.

Det helt særlige hold skal inspirere storbyrejsende landet over til at få det bedste ud af ferien. Spies klarer rammerne – influenterne klarer indholdet. Det er Spies City Hack.

Spies City Hack er inspireret af begrebet "life hack", som er en teknik eller et værktøj, der gør livet lidt lettere eller mere effektivt. Spies vil gerne inspirere til storbyferien og gøre, at rejsende får mest muligt ud af deres rejser.

Derfor kan du ved at følge #Spiescityhack og @spiesrejser på Instagram og spies.dk på snapchat blive inspireret og finde de absolut bedste rejsetips til en række af storbyer i Europa. Instagram: spiesrejser Snapchat: spies.dk Web: spies.dk/storbyferie
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Marie Louise Cramer og Barcelona