Arket løbekollektion
Foto: Arket Det svenske brand, Arket, har netop lanceret en løbekollektion.

Få pulsen op og støt klimaet

Arket er aktuel med en løbekollektion, der er både pæn, funktionel og miljøvenlig.

Sort eller farverig, stramt eller løst. Vi har alle vores favoritter, når det er tid til at hoppe i løbeskoene og få pulsen op. Og nu er der kommet en ny spiller på banen. Det svenske brand Arket har nemlig netop lanceret en løbekollektion, der mikser bæredygtige tekstiler med den fine minimalistiske æstetik, som er Arkets varemærke.

"Når du løber i Skandinavien handler det både om at slutte fred med det skiftende vejr, såvel som at sørge for velvære til din krop og dit sind. Det betyder derfor, at funktionalitet altid kommer først. Men for os bliver den nye kollektion også en del af en mindful livsstil. Når du løber, kan du udforske dit nærmiljø såvel som naturen, og derved kan løbeturen være med til at booste både krop og sind. Og designet er derfor målrettet den moderne løber for hvem præstation og mental balance går hånd i hånd," siger Anna Teurnell, som er Arkets designchef. 

Læs også: Så langt skal du løbe for at forbrænde Mars-baren og 34 andre fødevarer

Udover et skarpt design har kollektionen også fokus på klimaet, og derfor kan man finde løbejakker, der er lavet udelukkende af genanvendt polyester, samt fleece, der består af 80-90% genanvendte fibre.

"Hos Arket går vi op i at designe items, som forbrugerne vil elske og eje i mange år frem. Og det betyder, at vi skal huske på levetid og miljøpåvirkning, når vi idvikler vores kollektioner. Og med Artket Running er dette ikke en undtagelse. Vi har genbrugt polyester i meget stor udstrækning og 100% i løbejakken. Det reducerer vores CO2-udslip og giver os et materiale, som sikrer holdbarhed, levetid og ydeevne," fortæller designchef Anna Teurnell.

Herunder finder du tre af vores favoritter:

jakke.jpg

Løbejakke, 650 kr.

fleece.jpg

Fleece, 590 kr.

tights.jpg

Kompressiontights, 490 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Shopping