guide til bedre sex

guide til bedre sex

Lynguide til mere romantik + Hvad tænder I på?

Hvad tænder du på ved din partner, og hvad siger mændene... + 4 genveje til at finde din lyst.

Sæt sex i kalenderen
Endorfin og dopamin er to velkendte hormoner, som du sikkert hovedsageligt har hørt tale om i forbindelse med intens løbetræning. Men du behøver ikke snøre løbeskoene for at få et „hormonrush”, for en omgang hverdagssex giver, kemisk set, det samme. Sex udløser både endorfiner, der er en slags naturlig smertelindrer, prolaktin (tilfredshedshormon), oxitocin (krammehormon) og dopamin (feel-good-hormon). Kilde: Self

Lok med lysten - den skal nok komme
Har du ikke lyst til sex, så giv dig alligevel hen til en smule forspil. Ny forskning viser nemlig, at kvinders spirende sexlyst mere er afhængig af situationen, og hvordan de bliver påvirket – end af dem selv. Med andre ord: Vent ikke altid på, at du har lyst til sex, før du kaster dig ud i forspil – du vil nemlig med meget stor sandsynlighed blive ophidset i processen.

Mm massage
Fødderne er en overset erogen zone, når det kommer til lyst. Fødderne indeholder hver mere end 7.000 følsomme nerveender, der har direkte forbindelse til dine kønsorganer. Et af de områder, som du med fordel kan tildele lidt ekstra kærlighed, er hulningen lige under anklen på indersiden af foden. Start med langsomme cirkler, skift derefter til små blide tryk − og mærk lysten brede sig. 

Duft og smag dig til mere lyst
Hvis du forbinder en bestemt duft med en dejlig seksuel oplevelse, så kan den gå direkte i tændingscentret og aktivere din lyst, når du møder den igen. Så eksperimenter f.eks. med æteriske olier, duftlys, massageolier og find en duft, I begge to kan lide − og som I efterhånden forbinder med duften af dejlig erotik. Spørg ham om, hvilken parfume han elsker, du bruger. Og fortæl ham, at når han dufter af den der fra Boss, så kommer du i et helt bestemt humør. Dyrk også gerne den rene natur, for det er måske i virkeligheden her, hvor han både smager og dufter af rå mand, du tænder allermest på ham.

DET TÆNDER VI PÅ:
Vi tænder på vores partners nydelse − og oplevelsen af selv at blive begæret. Og det gælder både kvinder og mænd.

Kvinder tænder på
- At han virkelig viser sit begær og sin lyst. Til hele os. Også når vi har brug for og lyst til det lange forspil, hvor han skal bruge tid på at hviske, nusse, kærtegne og kysse, før vi er klar.
- At han viser, hvor meget han nyder os. At han bruger ord og fortæller os, hvor dejlige vi er, hvor godt vi smager, hvor smukke vores bryster er, hvor skønt vi dufter. Det kan aldrig blive for meget.
- At han er god til dirty-sweet-talk. Søde, frække ord i vores øre. Eller på sms. Eller en besked på mobilen. Eller hvisket i forbifarten under middagen til festen. Så glæder vi os til at komme hjem… 

Den store turn-off: En mand, der dykker direkte ned og går i gang med tunge og fingre på vores køn, kan godt glemme alt om at få en kvinde helt op at ringe. For det første skal klitoris varmes langsomt og blidt op – og det skal vi også. Vi skal røres, kysses og opleve at blive begæret – ikke overstås hurtigst muligt. Ellers tak.

Mænd tænder på
- At han kan se og mærke din nydelse. Så giv slip og vis din lyst. Fortæl, hvad du godt kan lide eller guid ham med anerkendende suk og lyde. Han vil elske det − især hvis han har en oplevelse af, at det er ham, der er ophavsmand til det hele.
- At du tager initiativet − uden at dirigere eller kritisere. Rigtig mange mænd har også lyst til indimellem at blive taget, at opleve at blive begæret vildt og inderligt og bare kunne give sig hen.
- At du er vild med hans lem. Hvor det for en kvinde kan være en turn-off, at han har for meget fokus på hendes køn, gælder det omvendte for en mand: Han kan ikke få nok. 

Den store turn-off: Hvis du skal guide ham, så gør det nænsomt. Han har brug for at mærke, at det han gør ved dig, virker. Så hvis det faktisk ikke gør, så flyt hans hånd eller skift stilling og vis, hvad der i stedet er godt. Kritik får bogstaveligt talt hans lyst til at dale lynhurtigt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex