Marie Louise Cramer

Foto: Private Marie Louise Cramer om sundhed.

Marie Louise Cramer

Marie Louise Cramer: "Denne gang var min krop lidt ekstra udfordret"

Forfatter, træner, livstilscoach og podcastvært Marie Louise Cramer er stor fan af, at vi kvinder sætter os selv sunde mål, men vi skal lade være med at slå os selv i hovedet, hvis vi ikke kan leve op til dem hele tiden. Det kan ingen – ikke engang dem, der arbejder professionelt med sundhed som hende selv.

Hvordan er dit forhold til sundhed?

"Det er egentlig ret basalt. Jeg følger primært rådene fra Sundhedsstyrelsen, går ture og tager cyklen, og så fokuserer jeg meget på det mentale, for det er vigtigt, at jeg er glad og har det godt. Jeg elsker at løbe og styrketræne, og generelt har jeg også kunnet styrketræne fint under min seneste graviditet, men denne gang var min krop lidt ekstra udfordret i månederne frem til terminsdatoen."

Hvordan mærkede du det?

"Jeg elsker at sætte barren højt og udfordre mig selv, og i starten af graviditeten tænkte jeg: ”Jeg fortsætter bare”, og det kunne jeg også et langt stykke ad vejen, men lige pludselig begyndte min krop at blive begrænset. Det tog lidt tid at rumme og vænne sig til, at kroppen ikke kan det samme. Men da jeg accepterede det, fandt jeg også hurtigt ro i det.

Jeg tror også, det er meget sundt at prøve at acceptere, hvad kroppen kan, og så justere efter det. Pludselig er der noget, der er vigtigere end mig selv og min fysiske præstation – det er jo den vildeste opgave i sig selv at lave et menneske inde i maven."

Læs også: Heidi Frederikke Sigdal om sundhed

Hvordan har du så holdt dig i form under graviditeten?

"Jeg holdt stadig fast i mit mål om at gå 10.000 skridt om dagen, men forsøgte at dele det ud over dagen, så jeg gik flere, men kortere ture. Det er jo også motion at gå ned at handle, og det er vigtigt at inkludere de små ting i det store billede.

Når man er højgravid, kan det være enormt belastende at gå 10.000 skridt, og netop derfor forsøgte jeg at tage det hele i små bidder. Under min første graviditet med Wilmar var jeg ikke begrænset i at gå lange ture, men det var jeg anden gang."

Læs også: Janni Pedersen: ”Det er mine relationer til andre, der betyder noget for mit velbefindende”

Hvad er din bedste sundhedsanbefaling til gravide og alle andre, der gerne vil have mere bevægelse ind i hverdagen?

"Jeg bruger selv Apples sundhedsapp til at tælle skridt. Generelt er det fint at have et mål om f.eks. at gå 10.000 skridt om dagen, men det er samtidig også vigtigt, at vi ikke opstiller for stringente mål for os selv. Det kan hurtigt medføre – især hos os kvinder – at vi ender med at banke os selv i hovedet. Der er både dage, hvor jeg når 10.000 skridt eller flere, men der er bestemt også dage, hvor jeg ikke kommer i nærheden."

Marie Louise Cramer, 31 år

Forfatter til ”Din sunde plan", podcastvært på ”Ønskebarnet”, livstilscoach og ejer af Cramers Studie. Bor i Charlottenlund med sin mand, sønnen Wilmar og parrets nyfødte datter. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Gravid, Træning og Gåture