interview med Mathilde Norholt
Foto: Susanne Knutzen Foto Khan Tariq Mikkel/Polfoto, Maria Nørregaard m.fl.

interview med Mathilde Norholt

Mathilde Norholt: „Er der kage i nærheden, kan jeg ikke holde fingrene fra det”

Det er dog mest de sunde råvarer, den 32-årige skuespillerinde sætter på menuen, for i følge hende er der noget meget rigtigt over talemåden ”Du bliver, hvad du spiser”.

HVAD BETYDER SUNDHED FOR DIG?
- Sundhed er vigtigt, men jeg er ikke fanatisk. Der er dog noget meget rigtigt over talemåden ”Du bliver, hvad du spiser”. Derfor spiser jeg meget grønt og varieret samt vælger økologiske råvarer, når det er muligt. Men jeg spiser også slik, kager og nybagte boller med smør, selv om min mave ikke altid er glad for det.

HVILKEN FORM FOR MOTION DYRKER DU?
- Jeg er stor yogafan og har dyrket det i mange år. Jeg kan lide at strække min krop, og udstrækning udløser også endorfiner til hjernen, så jeg bliver glad af det. Lige nu spiller jeg med i musicalen „Dirty Dancing”, hvor vi danser meget. Vi starter dagen med at varme kroppen op til aerobic og happy-musik, og jeg har også fået ekstra timer med en personlig træner for at gøre kroppen endnu stærkere. Så min form er virkelig i top.

HVAD GIVER DET DIG AT DYRKE MOTION?
- Yoga giver mig velvære, balance og ilt til hjernen. Styrketræning giver mig et selvtillidsboost, fordi jeg føler mig stærk.

SE OGSÅ: 5 yoga-øvelser: Flad mave & stærke arme

HVORDAN FÅR DU TID TIL AT DYRKE MOTION?
- Det er svært at have faste rutiner, fordi jeg i forbindelse med mit job arbejder på meget forskellige tidspunkter af døgnet. Har jeg meget travlt i en periode, bruger jeg en time om morgenen på at dyrke yoga hjemme, hvor jeg f.eks. freestyler solhilsenen. Det er vigtigt at få bevæget mig på en eller anden måde, og det kan også bare være at danse eller tage cyklen.

HVORDAN SLAPPER DU ALLERBEDST AF?
- Sammen med min kæreste. Han laver nogle gange indisk mad til mig  det er han supergod til, og jeg elsker indisk mad, så det passer jo perfekt. Vi er også som alle andre blevet serieafhængige og skal snart i gang med den nyeste sæson af „House of Cards”.

HVAD ER DIT BEDSTE SUNDHEDSTIP?
- Husk at trække vejret og værdsætte hver eneste ind- og udånding. Ilt er en vigtig del af det at træne, fordi det transporterer blodcellerne rundt i kroppen og forbedrer din udholdenhed. En dyb vejrtrækning har også en meditativ effekt og skaber ro.

SE OGSÅ: Julie Berthelsen: "Lige så snart jeg skulle leve normalt, tog jeg på"

HVAD FÅR DIG TIL AT FØLE DIG GLAD?
- Taknemlighed og venlighed - både når jeg møder det, men også når jeg selv vælger at have fokus på det. Du bliver nemlig, hvad du tænker.

HVORNÅR FØLER DU DIG ALLERSMUKKEST?
- Jeg er mest tilfreds med mig selv, når jeg har forkælet mig med en hjemmespa, hvor jeg har taget et langt bad, lagt en ansigtsmaske og givet håret en kur  dér føler jeg mig okay lækker.

SE OGSÅ: Nyt liv til lokkerne med en leave-in-kur

HVOR ELSKER DU AT REJSE HEN?
- Jeg kan simpelthen ikke vælge et sted … Jeg har rejst meget i Asien, bl.a. Malaysia, Thailand og Singapore og føler mig hjemme der. Min næste rejse må gerne gå til Vietnam, men jeg kunne også godt tænke mig at rejse til Sydamerika igen. Sidst var jeg i Ecuador og på Galapagosøerne. Men turen behøver heller ikke at gå så langt væk. Der findes jo mange skønne byer i Europa, især Berlin er fantastisk og helt vidunderlig.

HVAD GÅR DU ALDRIG PÅ KOMPROMIS MED?
- Animalske produkter. Jeg går meget op i dyrevelfærd, og når jeg skal spise kød, er det vigtigt for mig, at dyret har haft det godt. Jeg har derfor valgt at bestille en vegansk frokost på teatret, fordi jeg ikke ved, hvor mejeriprodukter, kød og æggene kommer fra, og jeg vil altså ikke spise en burhøne.

HVAD ELSKER DU AT SPISE?
- Jeg spiser grød hver morgen. Jeg blander min egen slags, hvor havregrød er basen. Jeg mikser det f.eks. med byg og hirse, lidt nødder som mandler og hasselnødder, og søder det med agavesirup eller honning. Det giver mig en sund start på dagen, mætter i lang tid og er fyldt med gode sager.

SE OGSÅ: Grød med frugt & nødder

EN DÅRLIG VANE, DU GERNE VIL ÆNDRE?
- Er der kage eller chokolade i nærheden, kan jeg ikke holde fingrene fra det. Jeg køber heldigvis ikke selv så meget, ellers ville det gå helt galt. Jeg er dog begyndt at give lidt mere slip, for jo mere jeg forbyder det, jo mere får jeg lyst til det.

HVIS DØGNET HAVDE 25 TIMER, HVAD VILLE DU SÅ BRUGE DEN SIDSTE TIME PÅ?
- På mine venner og veninder, dem har jeg overset i lang tid på grund af arbejde, så at bruge en time på at snakke og hygge med te – det gad jeg godt.

HVAD ER DIN STØRSTE SPORTSPRÆSTATION?
- Som barn blev jeg nr. 3 i et 400-meter-løb, hvor alle skoler på Frederiksberg deltog. Jeg er også netop blevet uddannet som yogainstruktør. Jeg tog uddannelsen på tre uger på Ibiza, og det var nogle hårde uger med 200 timers yoga.

HAR DU EN FAVORITKOGEBOG?
- Jeg bruger ikke kogebøger, men ser en del madprogrammer f.eks. med Jamie Oliver.

EN SPORTSGADGET, DU IKKE KAN UNDVÆRE?
- Min yogamåtte.

SE OGSÅ: Find den perfekte sportsbh til yoga, løb & fitness


LIGE NU LYTTER JEG TIL …
- Björg. De fleste af hendes album har været mine bedste venner og gemmer på både gode og dårlige minder.

I MIT KØLESKAB ER DER ALTID …
- Økologiske æg, løg og hvidløg.

I MIT KØKKEN FINDER MAN ALDRIG …
- Pizzaburgeren.

SE OGSÅ: 15 tips, der strammer op, renser ud & giver energi

SE OGSÅ: 3 kvinder tester: Hvor meget kan du tabe dig på 2, 4 og 6 uger

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil